kotel Stropuva

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
bourač

Re: kotel stropuva

#31 Nový příspěvek od bourač »

_luky_ píše:He, to je keců. No rozbor marketingových žvástů by byl na dlouho, tak jen jeden argument pro případné zájemce k zamyšlení:
:smich: :smich:

Vodní kámen? :smich: V uzavřeném systemu? :smich: Plech 4mm? Ale jaký materiál? Co sváry??
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.

wlcoun

Re: kotel Stropuva

#32 Nový příspěvek od wlcoun »

JJ. To vysvětlení funkce teplovodního kotle a ,,netvorby "vodního kamene mě dost pobavilo :vysmech: :D :D

jirina2

#33 Nový příspěvek od jirina2 »

Tento kotel vlastnim jiz nekolik let.
Nejsem prodejce.
Telo kotle se nemuze propalit, nebot neexistuje pevne ohniste, horici plocha klesa a proto se nahriva vzdy jina cast kotle. Navic je za stenou voda , ktera propaleni zabranuje.
Mam kotel jen na drevo. 20 kw. Kolik kw ve skutecnosti ma nevim. Kotel je bez ventilatoru.
Delka horeni zalezi na tom co do nej nalozite. Pokud je to odpad, stepky atd, tak to vystaci na noc, kdyz odpoledne zapalim, tak mam vecer a v noci teplo.
Pokud se nalozi plne stipanym drevem prodlouzi se doba asi tak na 20 hodin. U tvrdeho dreva by doba mohla byt delsi.
Na zacatku je treba vyckat do ohrati vody a pak privrit bimetalovou klapku. Po te jde vse automaticky.
Velmi jednoduche. Kotel - ocel - se nahreje a prodlouzi a tim klapku zavre. A uzavre si sam privod vzduchu. Horeni se zpomali, kotel zchladi a zmensi se a privod vzduchu se otevre.

Je treba u nej jine zapojeni nez u normalnich kotlu. Sama jsem mela na pocatku spoustu problemu, jako dehtovani, prunik vzduchu spodem (spatna instalace), jina klapka nez mela byt.
Ted je to jiz ok. Srovnani s jinymi kotli nemam. Ale jsem rada, ze nemusim prikladat kazde 4 hodiny.
Zdravim vsechny.

wlcoun

#34 Nový příspěvek od wlcoun »

Tak tohle mě moc nesedí. Registrace a hned první příspěvek ke kotli Stropuva :smich: Takhle to probíhalo i na jiných forech. A asi jsi první žena, jestli jsi žena :smich: , kterou tohle zajímá :smich: Možná se pletu :)
,,Je treba u nej jine zapojeni nez u normalnich kotlu" a hned ,,Srovnani s jinymi kotli nemam" . :smich:
Tak jaké je to jiné zapojení ? Jaká je velikost přikládacího prostoru?
Ps:za ,,stěnou" každého teplovodního kotle je většinou voda :smich: Kotle se většinou nepropálí, ale sežere je to čemu se říká nízkoteplotní koroze

jirina2

#35 Nový příspěvek od jirina2 »

No samozrejme ze jsem zde poprve a reaguji na Stropuva. Traktory nemam. Ale cetla jsem, ze nekdo zada zkusenosti , tak jsem se registrovala. Co potrebujete vedet?

jirina2

#36 Nový příspěvek od jirina2 »

A jeste co vim , tak je ze se propaluje rost u jinych kotlu. A to je presne to, co zde neni.

wlcoun

#37 Nový příspěvek od wlcoun »

,,Traktory nemam" :D ,tak jsem šla na forum o traktorech, kde jsem se náhodou dočetla, že lidi potřebujou poradit s tímto kotlem :D :smich: :vysmech:
A v předchozím příspěvku jsem se ptal na to speciální zapojení , objem spalovací(přikládací komory), abych si mohl spočítat na jaký výkon hoří kotel 20 hodin ;-) , to jen pro začátek :)

jirina2

#38 Nový příspěvek od jirina2 »

Vazeny pane.
Kdyz jsem hodila do Google slovo Stropuva, vyslo mezi jinym vase forum.
Co je na tom spatneho kdyz chci nekomu pomoci kdo se na to pta?
Kolik je obsah kotle to nevim, urcite to najdete v popisu. Zalezi co tam vhazuji, ted topim starymi sindeli, takze prostor nevyplnim. Sindele se vzprici, mezi to hodim papirovy pytlik s pilinami. A kybl nastipaneho dreva. Ale neni jeste moc zima tak je to fuk.
Je smesne, ze me ve vasich reakcich napadate, jako kdybych byla lhar.

jirina2

#39 Nový příspěvek od jirina2 »

O tom specialnim zapojeni je clovek avizovan okamzite, proste je to jiny kotel nez ostatni. Nehori zdola, ale odhoriva shora.
Ja vam nepovim v cem spociva rozdil, protoze jine kotle, jak uz jsem psala, neznam. Ale dostala jsem popis zapojen, tento je take na internetu, a muj topenar mi to podle popisu zapojil.
Ze jsem na pocatku mela problemy jsem uz psala.

jirina2

#40 Nový příspěvek od jirina2 »

Podivala jsem se do popisku.
Solid fuel capacity je 0,35 m3.
Fuel boiler S20.

jirina2

#41 Nový příspěvek od jirina2 »

Objem palivoveho dreva 50 kg.
Vyska 2100, prumer 540 .To je vnejsek, protoze je dvojity, takze vnitrni valec je mensi.
Opisuji z popisu.

bourač

#42 Nový příspěvek od bourač »

na tom kotli asi něco bude, systém si umím představit, trochu je mi divný proč holky v Domažlicích zadávaj do googlu název kotle :smich: po večerech, nebylo by lepší sehnat nějakýho chlapa? :smich:
(btw: moje paní je v práci, mám doma teplo díky jinýmu polskýmu výrobci, vše mám hotové - tak sem šel na "jedno" do mojí oblíbený putiky)

jo - radas sorry, víš jak to funguje :friends:
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.

jirina2

#43 Nový příspěvek od jirina2 »

No zadneho chlapa tady nemam, takze musim vse sama. A dnes zde byl technik na kotle tak jsem hledala jak to s kotlem vypada po tech letech.
A videla ze jiz existuje mnoho novinek a vylepseni. A ze Stropuva neni sama v odhorivani shora.

oco13

#44 Nový příspěvek od oco13 »

Ešte šťastie že máme Dakon , z môjho kúrenia by sa asi Stropuva pokakala (posrala) :typek: :D :smich: :vysmech: :vysmech:

mastnacek

#45 Nový příspěvek od mastnacek »

+- 40kg uhli v tomhle pocasi 24 a vic hodin bez prikladani, viadrus U26 a nemusi se ani natahovat a zvavirat klapku :)

Odpovědět

Zpět na „Dům a stavba“