Shimiho domací třídič vykopané zeminy a dalších materiálu
Re: Shimiho domací třídič vykopané zeminy a dalších materiál
Ahoj Schimi,
máš to fěkně pořešené, ještě uvaž sklopné odendávací oje ať se s nakladačem nebo i blbou lopatou pěkně dostaneš. Ať ti nezavazí v přístupu nebo když bys kolem toho běhal tak neměl modré holeně. Ale jinak sis fakt hezky pohrál.
Rado
máš to fěkně pořešené, ještě uvaž sklopné odendávací oje ať se s nakladačem nebo i blbou lopatou pěkně dostaneš. Ať ti nezavazí v přístupu nebo když bys kolem toho běhal tak neměl modré holeně. Ale jinak sis fakt hezky pohrál.
Rado
Náš Trkouš : http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 32&t=77823
"Z hovna bič neupleteš, když upleteš, tak nezapráskáš a když zapráskáš tak jedině sebe."
"Z hovna bič neupleteš, když upleteš, tak nezapráskáš a když zapráskáš tak jedině sebe."
Díky za tip, myslím na to oje, záleží kolik bude přesahovat násypka, s oji bych neměl nic dělat abych nezměnil parametry vozíku.
Tak jsem koukal na bazos a v CZSCREEN se pochlapili a začali dělat rotační třídič, s prakticky podobnými parametry jako má ten můj - mám průměr bubnu 1 metr a delku 1,25 m, motor původně 2,2 kw nyní 1,5 kw a stačí. Jen to nemám tak hezké, ale na rozdíl od nich třídím na dvě frakce a po zimě snad budu mobilní. Však ta cena uzemní každého smíška
http://stroje.bazos.cz/inzerat/52648525 ... ubnova.php
Tak jsem koukal na bazos a v CZSCREEN se pochlapili a začali dělat rotační třídič, s prakticky podobnými parametry jako má ten můj - mám průměr bubnu 1 metr a delku 1,25 m, motor původně 2,2 kw nyní 1,5 kw a stačí. Jen to nemám tak hezké, ale na rozdíl od nich třídím na dvě frakce a po zimě snad budu mobilní. Však ta cena uzemní každého smíška
http://stroje.bazos.cz/inzerat/52648525 ... ubnova.php
KUBOTA B1600 + Podkop GEO + Čelní nakladač RVR
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 72&t=72524
Domácí třídič DT 1250 - poloprofi betaverze
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 87&t=67355
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 72&t=72524
Domácí třídič DT 1250 - poloprofi betaverze
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 87&t=67355
Ahoj,
kua to je hrnec zlata .. komaxit něco stojí - de facto taky valí dvě frakce (3) ještě to co jim nepropadne mezi ten plocháčový rošt, ale myslím, že na sebe můžeš být právem hrdý - kolik máš náklady v materiálu? nechce se mi to hledat - cca do 10000tis určitě ne? potom je vlastně hodnota tvojí práce cca +-haléřek 200000,- a to si kua frajer navoňaný ;)...
Rado
kua to je hrnec zlata .. komaxit něco stojí - de facto taky valí dvě frakce (3) ještě to co jim nepropadne mezi ten plocháčový rošt, ale myslím, že na sebe můžeš být právem hrdý - kolik máš náklady v materiálu? nechce se mi to hledat - cca do 10000tis určitě ne? potom je vlastně hodnota tvojí práce cca +-haléřek 200000,- a to si kua frajer navoňaný ;)...
Rado
Náš Trkouš : http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 32&t=77823
Mirdine, prosím Tě, zajímal by mě výkon toho vibračního motoru k ploše toho síta. Teda jestli budeš tak hodný.
Sny se nemají plnit. Ty se mají snít. Proto je oblečená žena krásnější než nahá.
Juraj Kukura
Když chceš být moudrý, nauč se rozumně ptát, pozorně poslouchat, klidně odpovídat a když nemáš co říci, přestaň mluvit.
Johann Kaspar Lavater
Juraj Kukura
Když chceš být moudrý, nauč se rozumně ptát, pozorně poslouchat, klidně odpovídat a když nemáš co říci, přestaň mluvit.
Johann Kaspar Lavater
našel jsem fotku v počítači jak jsem ho kupoval a síto má něco kolem metru. Pokud se matroš na síto háže lopatou tak je to vpohodě nestihneš to zahltit ale pokud bagrem chce to s citem. Jinak my jsem to napasovali na dopravník ale nejlepší je když to má masivní nohy tak jako origo katry protože jinak to má snahu třepat podstavou a ne sítem u nás dopravníkem a tím se ztrácí jako by výkon.
-
dobrá rada nad zlato: motor dej z čela síta. Silentbloky lze případně nahradit pružinami. Že se dají pootočit kladiva na motoru víš, žejo?
měli jsme to složeny za odpoledne pružiny se tam chystám dat. Do motoru jsem se vůbec nedíval ale pootočením kladiv doladím kmitání motoru aby to dobře osivalo jestli to chápu.
Děkuju Mirdine. To je celkem drobek na takovou plochu. Mám to nachystané, že to přes zimu dám dohromady. Jen to bohužel musí procházet dveřma, takže 100x70 cm a motor k tomu mám 0,37 kw. Proto jsem se ptal. Abych se ujistil, že jsem ten výkon nepodcenil.
Sny se nemají plnit. Ty se mají snít. Proto je oblečená žena krásnější než nahá.
Juraj Kukura
Johann Kaspar Lavater
Juraj Kukura
Johann Kaspar Lavater
-
ahoj, je to jak píšeš - na každé straně motoru je plechové víko a pod ním kladiva. Čím více budeš mít kladiva v jedné přímce, tím více to bude kmitat. Naopak čím více budou jakoby do úhlopříčky, tím budou kmity jemnější. To je nejjednodušší. V druhé fázi bych dal síto (pokud správně vidím, teď ho máš jen na dřevěném rámku) do železného rámu a na ten rám přidělej vibrátor. No a ty pružiny. V poslední řadě je možnost řešit sklon síta, ale to už je na úkor kvality prosévání.
Jestli chceš, můžu ti vyfotit tento typ prosévaček, které máme v práci...
Jestli chceš, můžu ti vyfotit tento typ prosévaček, které máme v práci...
Jestli si můžu dovolit poznámku-řekl bych, že rotační prosejvačku vnímám jednoznačně jako lepší hlavně proto, že mi pár vibračních el.motorů prošlo pod rukama.To když jsem se živil ,jako opravář el.točivých strojů-mechanik.Největším problémem je, že žádnej el.motor nemá dost dlouhou životnost, když pocejtí vibrace.Ty motory mají vytlučený víka a ložiska v kopru.Opravy bejvaj častý a drahý...
Ne mám to dva rámy se železa horní jekl 40x40 plus sito přítahly přes vinkl a ten je spojen přes silentbloky se spodním rámem cely je to bodly k dopravníku nechtěli se nám dělat nohy zatím jsme tím osívali jednou tak sme si s tím nechtěli hrát. Jinak je jasny že každý druh osívačky má svoje výhody a nevýhody tady je pomoc ten dopravník a že se to může házet bagrem. Na jaře ještě budem katrovat tak to zkusím poladit.
-
Jo, už to vidím. Zkrátka jak říkám, motor dej na horní rám se sítem pod ten pozinkovaný plech. Bude to líp kmitat a nebudeš na něj muset dávat pozor při ládování bagrem. Jo a na nohy to nedávej, pořád by ti to někam pochodovalo.
Taky jsem si myslel na to zkusit dat ten motor pod ten plech ale inspiroval jsem se na fotkách co jsou na netu a tam to mají jako by nad sítem na té koze. Zkusím a uvidím
Letos jsme ji stavěli taky, síto 2x2m, motor, tuším 1,5kW, přetříděný materiál jezdí po 14m dlouhým pásu do sila, odpad po 6m dlouhým na kupu. Taky to máme na pérech, žádné silentbloky to nevydržely. Přes zimu to chceme nacpat na rám hákového kontejneru aby to bylo mobilní.