Kamna na vyjetý olej

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
maximus84

Re: kamna na vyjetej olej

#31 Nový příspěvek od maximus84 »

určitě když by si byl tak hodnej tak bych foto ocenil, a ještě zkušnosti třeba joko jestli to hodně smrdí (v dílně) a jak velkou dílnu stim vytápíš?
Práce pěkně natřená bejvá hodně skurvená

xlmen

#32 Nový příspěvek od xlmen »

Pokud bude zítra čas,tak dám foto i s nějakým popisem.

petr laz

#33 Nový příspěvek od petr laz »

Čeština neni moje silna stránka. Raději píšu bez diakritiky.

xlmen

#34 Nový příspěvek od xlmen »

Toto je můj kotel-je vyrobený z auto lpg nádrže.Vytápím s ním garáž asi 45metrů a není problém,když ho rozjedu na plno,tak je od poloviny nahoru červený a v jeho blízkosti nic nesmí být!!Letos ještě zkusím udělat škrtící klapku na komín,protože ten můj je 11metrů vysoký a má pořádný tah.Když je kotel rozehřátý,tak vůbec nekouří. http://xlmen.rajce.idnes.cz/kotel/

Sniper

#35 Nový příspěvek od Sniper »

Pálit se taky nesmí a zakažte to. Kor, když má někdo dílnu a hromady oleje, nebude topit dřevem, ne? :tyty: Vlastně tak šetří naše lesy a měl by dostat požehnání od Bursíka :D Já do toho půjdu + výměník a 3-4 radiátorky, dílnu mám 50 m2.
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.

TATRA NEZNÁ BRATRA

Viťa1

#36 Nový příspěvek od Viťa1 »

Měl jsem taky kamna na olej ale furt shánět olej a navíc ekologie no o tom radši nemluvím pokud ty kamna nejsou podle originálu nebo ještě z té lpg nádrže tak kouří a nedávají teplo raději si sežeň starší nejlépe litinový ale může být i plecháč kotel a místo vody foukej přes kotel vzduch nějakým malým ventilátorem on jak se ten kotel nahřeje tak nemá spotřebu dříví stačí když tam problikne sem tam plamínek a fouká horký vzduch záleží na velikosti dílny já topím 10x8x4 místnost v největších mrazech na 15 až 18 stupňů s minimální spotřebou dříví nebo štěpky 8)
Každý dobrý skutek je po zásluze potrestán

Sniper

#37 Nový příspěvek od Sniper »

Viťa1: Tak to má kámoš, jenže abys vyfoukal 50 m2 potřebuješ pořádný větrák a dovedeš si představit, jak se pak bude prášit? Já raději výměník a pár radiátorků. Já vím, je to složitější, ale zase tichý, bezvětrný a prašný provoz :-) A +15°C je málo, to musíš být navlečený a pak jsou některé pozice nepříjemné. Ideál těch +19-20°C.
No, letos to asi nestihnu, ale na příští rok mám nad čím uvažovat. Oleje mám dost a když dojde, tak se jen přehodí kamna.
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.

TATRA NEZNÁ BRATRA

maximus84

#38 Nový příspěvek od maximus84 »

já mám oleje dostatek,dělám v jzd a je tam obrovská nádrž na vyjetej olej kterou leta plnili, kamná na dříví s ventyláttorem mám a moc spokojenej nejsem,ten ventylátor moc nepoužívám protože je to hlučný a to mi vadí. Radiatory ktomu nechci abych je mohl snadno měnit buď na olej a když olej nebude tak tam dám spátky na dřevo,jednou jsem tady na fóru četle že je někdo dělal na zakázku a byli moc pěkný.

Viťa1

#39 Nový příspěvek od Viťa1 »

Vůbec nemusí být silný ventilátor mám tam starý odsávač par z kuchyně a myslím že jedu na dvojku když čím déle ten vzduch zůstane v kotle tím více se nahřeje spočítej si kolik takový malý ventilátor prožene vzduchu za minutu věř že u toho neudržíš ruku nic co by vířilo prach ještě to jde přes filtr a vytopí to o sto procent víc než olejovky já už v dílně topil vším možným a nejlepší je dřevem tímto způsobem mám dílnu přes 80m2
Každý dobrý skutek je po zásluze potrestán

Sniper

#40 Nový příspěvek od Sniper »

Každopádně olej nemusíš řezat a štípat, nemusíš ho sušit a je skladnější 8) Když jsou dobrá kamna, spotřeba je 0,5 - 1 litr / hod. a z komínu nejde vůbec nic, nemáš popel apd. A rád bych výměník provedl extérně na výstup komínu, abych mohl kdykoli přehodit kamna např. na zmíněné dřevo a pokračovat dál.
Ale jak budu mít v mrazech cestu kolem V.Mezu, tak se třeba domluvíme a kouknu, jak ti to topí :)

TATRA NEZNÁ BRATRA

maximus84

#41 Nový příspěvek od maximus84 »

Tak jsem složil konečně ty kamna,všem děkuju za rady,odkaždýho jsem použil něco a dílo se zdařilo,bomba topíto nádherně 8)
Přílohy
DSC00737.jpg
DSC00736.jpg

ROSS

#42 Nový příspěvek od ROSS »

Pořádně jsi je rozžhavil 8)
.... Když nemáš mozek, nebolí tě hlava ....

PETRCH

Re: Kamna na vyjetý olej

#43 Nový příspěvek od PETRCH »

ZDRAVÍM protože jsem měl 50l vyjetého oleje pokusil jsem se vyrobit podle plánku olejová kamna .Použil jsem starou lpg nádrž z auta .Výsledek je takový že kamna tak topí a čistě spalují že jsem překvapen! Jen nevím kde shánět další olej servisy mají stálé velkoodběratele a v menších dílnách olej zužitkují sami! Dopadl jsem tak že mám super kamna na olej ale v dílně mám zimu!! KDE SEHNAT OLEJ ??

ota

#44 Nový příspěvek od ota »

To Radek01 podobný způsob topení jsem dělal taky. Jenže kapánek jinak. Vzal jsem petky lahve uřezal nahoře. Nasypal piliny a namačkal třeba rukou, nebo klackem. Pořádně napěchoval. Potom jsem do každé nalil vyjeťák. Tak 2 - 3 deci. Nechal ustát a nacucat. Dělal jsem si v dílně dopředu. Takže bylo pořát v zásobě. Roztopil jsem klubky dřevem a potom kapku uhlí. Ten šamot se pěkně rozpálí a potom jsem tam strkal ty moje ,,pumy" Z komína jen vlnění vzduchu. Výhoda je v tom, že v té petce to máš uzavřené, nepadá to nikde, když přikládáš, nepadá to nikde, nekouří. Prostě otevřeš dvířka šupneš pumu a zavřeš. Když chceš ,,rosvítíš" komínek až ke stropu.
Vím že je to prasečina takhle topit, ale při tom žáru, nečoudí, sice asi jde komínem bordel to jo. Ale co věcí dělá v ovzduší větší bordel a jde to.

paja52

#45 Nový příspěvek od paja52 »

Už asi před pěti roky jsem měl pod cirkulárkou pořádnou hromadu pilin a přemýšlel jsem jak je využít, nemaje piliňáky. Zkusil jsem je přikládat do krbových kamen ale nic moc. V devítkách Musgráfkách v obýváku s vytvořeným otvorem jako u pilináků to už bylo trochu lepší. A pak došlo na vylepšení hořlavosti pomocí vyjetého oleje, kterého jsem měl nastřádáno 40 litrů. Domnívám se, že na životní prostředí to žádny negativní vliv nemělo. Ale v interiéru nám nějaký sprejer na omítce vybarvil ošklivou hnědou barvou šáry mezi cihlama komínového tělesa a to ve všech třech přilehlých místnostech a také na půdě. Vnitřek komína je od té doby lesklý, tvrdý, jakoby natažený sklovinou a povrchově upravený stejně jako cucaná omítka. Má to ale jednu výhodu. Na tom povrchu se se od té doby neusadila ani jedna saze.

Pakli že bych měl jít do spalování vyjetého oleje tak by to u mě vyhrálo něco takového jako v příloze.

Jj, pořád se něco děje.

http://youtu.be/6xRw4jJ6CMM

Odpovědět

Zpět na „Dům a stavba“