Čím topíte v dílnách?

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
duchodce

Re: teplovzdušná kamna

#286 Nový příspěvek od duchodce »

Ten větrák je dělaný na tlak,ne na množství vzduchu a navic je hodně hlučný . Pokud topíš v naležato upravené nádobě z bojleru (mám to taky tak - metrová polena nejsou problém) doporučuji prodloužit kouřovod alespoň na 4 metry o průměru co největším abys využil teplo z velkého ohniště. Větrák jsem měl ,vyřadil jsem - hlučnost, prach a tepla víc nebylo. Jinak tam budeš mít zimu, teplo ti uteče komínem - ten musí mít dobrý tah . Mám asi ho vysoký 5 m od zaústění a o průměru 20 cm. Odvod spalin o co největším průměru jinak to při přikládání kouří.
Občané kteří neumí nakopat do ...... své zlorumpované mocné , nejsou schopní samostatné existence....

frturek1

#287 Nový příspěvek od frturek1 »

tak pocital jsem s tim ze by vetrak byl venku kamna totiz budou v rohu a komin mam 4-5 vic ne a tahne mi to dobre ale zatim neni stodola vyklizena porad je tam hafo veci ktery sou k nicemu, stary duse plaste uz sem vyvvez zelezo taky ale porad plno strasny vetesnictvi.ale uz s tim bojujem tri dny a uz se to zacina drobet ukazovat jak bude vyklizeno musm natahnout eletriku zatesnit vrata a udelat ponk nejakou stenu na naradi jinak je uz skoro fronta stroju co nato ceka :D

duchodce

#288 Nový příspěvek od duchodce »

Úklid je pro mně trest Matky přírody za hříchy které jsem páchal a páchati budu....
Občané kteří neumí nakopat do ...... své zlorumpované mocné , nejsou schopní samostatné existence....

duchodce

#289 Nový příspěvek od duchodce »

Ještě dodatek, pokud budeš venku nasávat vzduch minus 15 st. tak toho moc nevytopíš ,chce to nasávat vzduch zevnitř.

Sadra17

#290 Nový příspěvek od Sadra17 »

víc než samotný kamna topí kouřovod 8)
malej traktorista v malým traktoru

frturek1

#291 Nový příspěvek od frturek1 »

s tim vzduchem to je fakt, no u toho sudu urcite komin vic topit nebude ten sud kdyz se celej rozpali kolem okola hreje selou plochou, no zatim je na ne trosku casu jeste porad neni uplne uklizenpo a eletrika tak neni

pawka

Re: Čím topíte v dílnách?

#292 Nový příspěvek od pawka »

kde a jaky kupujete kominky? mam klasicky 118 rouru a obycejny ty levny me vydrzej max rok,pak jsou shnili napadrt. neprodavaj nekde z nerezu? stacili by dve kolena,zbytek bych si vytocil.
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem

cont33

#293 Nový příspěvek od cont33 »

mne sa podarilo za 120 eur kupiť komín nerez priemer 160 a a 6 metrov dlhý a k nemu boli aj dve téčka...
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.

frturek1

#294 Nový příspěvek od frturek1 »

tak svetla sou uz rozvedeny a nasviceny je to dobre celkem 5 zarivek, jeste chybi nejaky zasuvky ale uz se tam pracuje kamna sem zatim nechal jak byli jen sem zane postavil vetrak takovej ten kancelarskej a je to znat

pawka

#295 Nový příspěvek od pawka »

ja nasel jen smalt ve 118mm,si asi sezenu medny plech,takhle zlabek
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem

Radovan

#296 Nový příspěvek od Radovan »

v tematu čim topite v dilnach mam foto dvojplaště na kouřovodu kde ventilatorem od stropu vhanim vzduch a je to znát na teplotě v dílně

filo

#297 Nový příspěvek od filo »

Zdar

Padli tu v diskusi pilinaky... mam dotaz, kdo s nima ma nejaky zkusenosti, musi byt piliny suchy, nebo lze pouzit tak, jak jsou z pily od katru?

U nas se chysta lesni skolka a decka budou mit nejspis nouzovy zazemi v jurte nebo vojenskym stanu a je potreba umet tam aspon trochu zatopit. Kamna na drevo potrebuji neustaly prisum paliva, obsluhu a to drivi se taky musi nekde vzit. Pilinaky horely na jendo nacpani pomerne dlouho a piliny z nekolika pil z okoli by asi k sehnani za levno byly...

Dik

Honza

adammurarik

#298 Nový příspěvek od adammurarik »

Nazdarte no zima je sice este daleko ale pomali uz treba mysliet na to ze budeme musiet v dielnach kurit a ja si budem musiet poriesit nejake kachle viem ze by mi stacili nejake peterky lenze nebavilo by ma stale chodit prikladat a tak rozmyslam nad niecim takymto:http://www.gas.cz/product/product:6582/

kenybz

#299 Nový příspěvek od kenybz »

kup 4-ku plech a za den máš kamna hotové ve sběru vem dvířka z peter a je to pokud to chceš prosklit tak nejjednodušší je okopírovat systém kamen has/sohn sklo se dá koupit...ty kamna v odkaze majů slabů účinnost a neni tam popelník ani rošt sice to v popisu vyzdvihujů jako výhodu ale prakticky je to na H
tady je dokonce náčrt jak je to vevnitř udělané
http://www.krbycz.cz/kamna-haas-sohn-hv ... hpkJ0C2WVs

rourek

#300 Nový příspěvek od rourek »

Jotuly mám doma a musim říct, že jsou to poctivá kamna s krasnym designem a super výhřevností. Mam teda jiný typ s výkonem 6 kW a s roštem, ale nemužu si je vynachválit. Velká dvířka a parádní regulace.
Nevím jak velké prostory chceš vytápět, ale pokud to není nezateplená stodola, nebo klasická typizovaná jezedácká dílna, ale domácí prostory, tak budou stačit.
Jen si myslí, že takových kamen do dílny škoda...
Těžká práce stroji patří, proč se dřít, když dělá za tři..

Odpovědět

Zpět na „Dům a stavba“