Zplynovací kotel
Re: Zplynovací kotel
JJ. Akorát když jsem upravoval příspěvěk tak jsi to přesně doplnil ty.....
Vždyť stačí drobným,i pilinami zaplnit komoru po spodní hranu dvířek a doskládat kusovým dřevem.18 roků to tak dělám.
Ano, musí stačit, také jsem to tak čtvrt století dělal. Ale plnění vrchem poskytuje výrazněji lepší manipulaci s palivem drobným, rozměrově nevhodným a především zcela bezproblémové a rychlé zaplnění zasypáním celé komory bez kompromisů. Bez rozsejpání kolem, bez čoudu, a prakticky ihned a kýmkoliv. Velkou výhodou je možnost použití i pelet, které jinak nejsou pro hořáky dostatečné kvality a to ve velkém množství. Protože se dobře sypou, tak velmi snadno ihned mizí mezi kusy dřeva a zcela zaplní veškeré volné prostory. Výsledkem je značné prodloužení doby hoření na plný výkon, protože pelety jsou z podstaty palivem kvalitnějším než dřevo. V Atmosu jsem pelety také zkoušel, ale vzhledem k problematickému nakládání a ke konstrukci trysky palivo nevhodné. Přirovnal bych to k nakládání lyžařské výbavy do kombíka dveřmi zadními, nebo do sedanu bočními. Obojí je možné, ale jedno je lepší.
-
- Kontaktovat uživatele:
a přitom by stačilo sedana hodit přes pangejt na bok a hned by to tam šlo o poznání líp
Tak ten Attack DPX nevypadá vůbec zle,přijde mi i jednoduchý na provoz a ůdržbu a nestojí raketu.. Jen to plnění zepředu..