Zplynovací kotel

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
wlcoun

Re: Zplynovací kotel

#1501 Nový příspěvek od wlcoun »

JJ. Akorát když jsem upravoval příspěvěk tak jsi to přesně doplnil ty..... 8) :D

vitex

#1502 Nový příspěvek od vitex »

Vždyť stačí drobným,i pilinami zaplnit komoru po spodní hranu dvířek a doskládat kusovým dřevem.18 roků to tak dělám. :-/

eli

#1503 Nový příspěvek od eli »

Ano, musí stačit, také jsem to tak čtvrt století dělal. Ale plnění vrchem poskytuje výrazněji lepší manipulaci s palivem drobným, rozměrově nevhodným a především zcela bezproblémové a rychlé zaplnění zasypáním celé komory bez kompromisů. Bez rozsejpání kolem, bez čoudu, a prakticky ihned a kýmkoliv. Velkou výhodou je možnost použití i pelet, které jinak nejsou pro hořáky dostatečné kvality a to ve velkém množství. Protože se dobře sypou, tak velmi snadno ihned mizí mezi kusy dřeva a zcela zaplní veškeré volné prostory. Výsledkem je značné prodloužení doby hoření na plný výkon, protože pelety jsou z podstaty palivem kvalitnějším než dřevo. V Atmosu jsem pelety také zkoušel, ale vzhledem k problematickému nakládání a ke konstrukci trysky palivo nevhodné. Přirovnal bych to k nakládání lyžařské výbavy do kombíka dveřmi zadními, nebo do sedanu bočními. Obojí je možné, ale jedno je lepší.

J.A.Y.
Kontaktovat uživatele:

#1504 Nový příspěvek od J.A.Y. »

a přitom by stačilo sedana hodit přes pangejt na bok a hned by to tam šlo o poznání líp :smich:

tomous

#1505 Nový příspěvek od tomous »

Tak ten Attack DPX nevypadá vůbec zle,přijde mi i jednoduchý na provoz a ůdržbu a nestojí raketu.. Jen to plnění zepředu..

Odpovědět

Zpět na „Dům a stavba“