Čím topíte v dílnách?

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Landsverk

Re: Čím topíte v dílnách?

#151 Nový příspěvek od Landsverk »

Síla stěny 9mm je dostačujicí.Vzhledem k průměry 30cm je vhodnější zhotovit kamna na výšku.

pepa.traktor

#152 Nový příspěvek od pepa.traktor »

no já teprve budu fajrovat :smich:
Přílohy
kotel v dílně 084.JPG
kotel v dílně 085.JPG
zetor 5645,7211,unhz500 a ted lítám fabií 1,9 sdi combi + teraccan s vlekem +multivan+ mini coper a přibyl 6745

ola

#153 Nový příspěvek od ola »

Ahoj,také bych to dál na stojáka a takovéj růře musíš topiť nájmeň 50 roků aj bez šamota.
Já sem v lědnu také dělál se synem vincek do dílny kerá je 12,5x7,5 a výška 2,8 metra,ráno zatopíš a za půl hoďky vincek zatáhlý a ty v tričku jaký je tam hyc.K tom všeckém tam ešče néni zaizoľovaný strop,takže jak sa zaizoluje,tak to bude teprů mazec.Uvažuju,že gdyž to bude moc,tak udělám na vrchu ohnišča kľapky na ty registry,že by sa otvíraly podľa potřeby.Má to dva plášče tuším,že z 5 mm plěchu a sebekritika také musí byť a pořádná. Vysrál sem sa totiž na spodní dvířka a tých je tam teda zapotřebí jak soli,protože už sa ke konci zimy čímsi zašprajcovál rošt a néni možné sa k něm dostať,takže sa tam musíja do zimy určitě zmastiť.
Čím věčí kladivo, tým věčí odborník, kurva podaj ně to pořádné kladivo!
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240

kenybz

#154 Nový příspěvek od kenybz »

to nejsů ani kamna vypadá to jak motór z rakety :-)
Perfektní nápad použit ty radiátory jako výměník za to máš ode mňa 100 bodů 8)
Též uvažuju o nejakej stavbě kamen do dílny budu je tam potřebovat teďkaj mám dílnu samostatně a tam bude v zimě aj - a to by mě přimrzlo nářadí k ruce

ola

#155 Nový příspěvek od ola »

Ahoj,děkuju za body,tolik bodů do foroty sa dycky zéjde,šak ně toťkaj páru zebrali jacísi ti kucmani. :smich: Můj původní pľán býl takových 10 lěšeňových trubek,po zjistění,že bych tolik ďůr asi čímsi sakra těžko vrtál sem přešél na jeklě.Už sem aj cvičně zkůšál vyřezať na kusi plěcu ďůru proň,šlo to celkem parádně alě vzdál sem to protože sem měl enom slabostěné a ty by sa brzo propálily,nehlědě na to gdo by tolik ďůr vymetál.Tak sem furt zmýšľál neco abych udělál enom páru ďůr a mělo to pořádnů výhřevnosť.Furt sem ľétál po šrotě a neco zháňál až sem si zpoměl,že sem tam dysi viděl váľať týto registry a,že od nich ve fabrikách šél sakra žeh.Alě ejhľa,jak na potvoru sa nigde nic neobjevilo a to sem škrkál od jedného známého k druhém a od šroťáka na šroťák jak debil.Skoro po týdni zháňání sem dál do kupy akorát ty silnostěné jeklě,už tam skoro šly alě na poslědní chvíľu ně zapálilo,že sem jich v ľétě uhľéd u jedných naložené na vlěčce,v tu zimu byly zapadané sněhem a ešče založené jakýmasi odkorkama a tak už nebyly z cesty viděť.Vlěťél sem tam s púlitrem a že si s tých asi 4 kusů 4 metrovéj déľky teda možu vyřezať alě jak,kurva k elětrice dáľka jak do ameriky tak sem zaséj musél poščť plyn a upálíl sem si dva dvůmetrové vějíře.
Gdyby sas při výrobě tých kamének rozhod také pro nejaký ten registr a nemoh zehnať,tak už mám aj do rezervy.Po páru měsícoch ně volál kámoš co sem jich u něho zháňál,má stavební firmu,že desi cosi přestavovál a že ně jich vzál dom,tak sem si pro ně dojél,jak ináč než s půlitrem a mám jich doma.
A do prdelě to sem si zpoměl,že ně tehdá nabíd,samozřejmě,že také za slibovicu aspoň 10 silnostených jekľů neco kolem 80x80 v 6 metroch déľky.Že prý furt cosi vozím,tak lesti jich nepupotřebím na nejaký trajľér,ináč,že mu zavazajů a že idů do šrotu.Já,že samozřejmě alě už je to sakra ze tři měsíce,hneď tam v sobotu zajedu a zeberu,ovšem lesti už s nima neposílíl vítkovice,tož to by ňa jeblo,taký šolich a já ho projebať.

Venca a Jirka
Kontaktovat uživatele:

#156 Nový příspěvek od Venca a Jirka »

mam dilnu o rozmeru 195 m2 ,a nechtelo se nam to vytapet cele to by byl zbytecnej komfort tak sme udelali pricku a rozdelili takze mame jednu dilnu 6,5x10m a v ty nam staci topit kamnama petry a spokojenost :) neni to na trycko p rotoze nejsou zatepleny stropy a je tam hodne oken a prosklene velke vrata ale na praci akorat :)
Venca a Jirka

Landsverk

#157 Nový příspěvek od Landsverk »

ola píše:Ahoj,také bych to dál na stojáka a takovéj růře musíš topiť nájmeň 50 roků aj bez šamota.
Já sem v lědnu také dělál se synem vincek do dílny kerá je 12,5x7,5 a výška 2,8 metra,ráno zatopíš a za půl hoďky vincek zatáhlý a ty v tričku jaký je tam hyc.K tom všeckém tam ešče néni zaizoľovaný strop,takže jak sa zaizoluje,tak to bude teprů mazec.Uvažuju,že gdyž to bude moc,tak udělám na vrchu ohnišča kľapky na ty registry,že by sa otvíraly podľa potřeby.Má to dva plášče tuším,že z 5 mm plěchu a sebekritika také musí byť a pořádná. Vysrál sem sa totiž na spodní dvířka a tých je tam teda zapotřebí jak soli,protože už sa ke konci zimy čímsi zašprajcovál rošt a néni možné sa k něm dostať,takže sa tam musíja do zimy určitě zmastiť.
Pěkná kamínka. 8) Ta vodorovná trubka má za úkol přivádět studený vzduch do výměníku?Je tam z pravé strany ventilátor?

franta.janov

#158 Nový příspěvek od franta.janov »

Moc krásná kamna-perfektně vymyšlená i vyrobená - přeji ať dlouho slouží 8) 8) 8)

ola

#159 Nový příspěvek od ola »

Ahoj,díky,jo je tam ventilátor alě musím naň ešče nabudovať nejaké spínání aby to furt nehučalo,ono to nahlavu stačí sem tam profůknůť.Je úplně nový jaký používajů do vzduchotechniky,prý supr tichý,ten si bude enom šveholiť,tož to su kurva klidný,že si enom šveholí.Mně osobně to celkem vadí jak to furt hučí,tak ho vypínám ručně.

kenybz

#160 Nový příspěvek od kenybz »

to máš asi axiální větrák a ten věčinů hučí a hlavně když je spojený se vzduchotechniků napřímo bez tej pružnej spojky /nohavice/
poradím ti: daj tam radiální ventilátor z akumulaček a máš klid

ola

#161 Nový příspěvek od ola »

Ahoj,je tam udělaná růra v růře,rozdíl v % asi 5 cm a enom přenytovaná třema pľéšky.Už sa delší dobu po nečem iném poptávám alě nový už nekupuju,dokonca už aj jeden mám co je na jakýchsi malých silěnblokách,je sice o kus menší alě jede dosť ticho,enom ho tam vyzkůšať lěsti bude stačiť.Gdybych na nejaké ty akumulačky náhodů negde narazíl,v životě sem žádné zevnitřku neviďél,to je jedno jaké,jak je asi véliký ten větřák.
Naposledy upravil(a) ola dne pát črc 30, 2010 9:19 am, celkem upraveno 1 x.

kenybz

#162 Nový příspěvek od kenybz »

tady je pár typů:
http://www.topnatelesa.esm.cz/?p=produc ... ategory=79
no a myslel jsem konkrétně tento:
http://www.topnatelesa.esm.cz/?p=produc ... roduct=295
nedávno byly akumulačky s týmto motórkem ve šrotě ale kerýsi hňup za teho motórku vysekával měď nejspíš sekyrů či co

kenybz

#163 Nový příspěvek od kenybz »

eště máš jednu možnost a to zpomalit ten větrák co tam máš dáš před něho do série kondenzátor 2-4uF na 450V prostě malý rozběhový z pračky

ola

#164 Nový příspěvek od ola »

Ahoj,ty jo,to by mohlo byť fakt dobré,tak to budu museť brázdiť chvíľu šroty a třeba na neco narazím,gdyž tak aspoň na ten kondenzátor.

kozel

#165 Nový příspěvek od kozel »

klucíí nemáte nekdo tyto staré kamna?
Fotografia 0362.jpg
Fotografia 0364.jpg
chýba my tam dílec ze dvérkama tak nejaku inspiraci?....

Odpovědět

Zpět na „Dům a stavba“