kotol Klemsa na mokre piliny stiepku
-
Re: kotol Klemsa na mokre piliny stiepku
Trubky jsem zkoušel už minulý týden, dal jsem tam 2x průměr 60 od vrchu z násypky až po trysku. Žádné větší zlepšení. Dnes po pročítání fór a studiu nákresů jsme zjistili, že výrobce tam vůbec nedal vstup sekundárního vzduchu, takže veškerý vzduch šel do kotle přes trysku! Tak jsme zkusmo povolili příruby na spodní straně prstence sekundární komory (toho těla, kde běží spaliny), nechali tam tak 15mm škvíru a už to hoří, vevnitř modro červené plameny .... paráda ... Ještě ten vstup sekundáru musíme přidělat. Jak ho máte řešený? Pan Klemsa radí otvor 80-100mm, přemýšlel jsem vypálit tam díru, dát tam trubku tak 70cm vysokou s vyvrtanými tryskami, aby se vzduch předehříval... Nemá s tímto někdo zkušenosti?
Předpokládám, že při zatopení dřevem a při nahřívání trysky se musí sekundár zavřít a otevřít až když je tryska rudá a přisype se sypké palivo (piliny, štěpka), že? A primár přivřít nebo zavřít úplně ...
Předpokládám, že při zatopení dřevem a při nahřívání trysky se musí sekundár zavřít a otevřít až když je tryska rudá a přisype se sypké palivo (piliny, štěpka), že? A primár přivřít nebo zavřít úplně ...
- super 50 sk
franto hladal som na nete tvoj kotol ale nic som nenasiel daj nejaky zdroj alebo dokumentaciu atd
Kovář, a co cenovka za řekněme 20kW.
-
STO 200 od SEA Kolín
tak posílám nějaké fotky a dokumentaci
máme trysku tak 50 cm nad roštem, zdá se mi to být příliš. Na schématu originál Klemsy 30 kW je skoro na úrovni roštu ...
máme trysku tak 50 cm nad roštem, zdá se mi to být příliš. Na schématu originál Klemsy 30 kW je skoro na úrovni roštu ...
- maršl
- Kontaktovat uživatele:
Re: STO 200 od SEA Kolín
na nasem kotli dela privod primarniho vzduchu vykon kotle, kdyz ho otevrem vykon stoupa... normalne topime pouze na sekundarni vzduch, ktery je privaden nad palivo...
Ford 8970, Landini 125, Zetor 12145, 6945, 6045 s nakladačem, vyvážečka STS Kesla 203T, štěpkovač Eschlbock Biber 7 Trio, Kubota B 1600
Řekl bych že máš tu trysku otočenou přesně opačně kolem své podélné osy o 180' a tím se ti zasypává drobnou štěpkou(u dřeva tam stále jde mezerama vzduch).V klemsovce padají spalované materiály na ní a po vysušení a propadnutí kolem ní na rošt a hoří směrem do ní.Vzduch je přiváděn jen primární přez rošt do paliva a trysky zespoda,sekundár tam nikdy nebyl(u 20-30KW).
-
Trysku o 180 stupňů otočenou nemám. Podle mého názoru mám moc velkou vzdálenost mezi ústím trysky a roštem, ten jen příliš nízko, a nespálené palivo padající zhora ho zasype tak, že se málo provzdušňuje.
V příloze je vysvětlení,to že je rošt hluboko je také fakt,ale snad se dá také zvedat.
František1978: TU TRYSKU Máš VOBRÁCENĚ !!!!!!!!
-
Trosku obnovim tuto temu neviete kde by som zohnal tento kotlik aj poskodeny alebo nakres pripadne niekoho kto to vyraba?
http://stroje.hyperinzerce.cz/vytapeci- ... qMkqyeerXS
http://stroje.hyperinzerce.cz/vytapeci- ... qMkqyeerXS
Viděl jsem ho taky jen ve starším inzerátu,jinak jsem na něj nikde nenarazil...........
Macalfe ahoj Martine,tak už máš vyrobený finální kotlík?Nebo jsi šel jiným směrem?
Ahoj
no já se zas stěhoval,takže fůra práce. Kotel budu od příští sezony používat zatím tak jak je. V hlavě mám 3 větší změny-těžko půjdou realizovat na stávajícím kotli. Takže mě to donutí svařit další,materiál už mám pokupě. Jen ten čas-kdyby šel taky "nastřádat"
no já se zas stěhoval,takže fůra práce. Kotel budu od příští sezony používat zatím tak jak je. V hlavě mám 3 větší změny-těžko půjdou realizovat na stávajícím kotli. Takže mě to donutí svařit další,materiál už mám pokupě. Jen ten čas-kdyby šel taky "nastřádat"
U Brna v jednom autoservise jsem videl na dilne kamna na olej. U toho nadrz tak na kubik a do toho se lil vyjetej olej. Kamna byly valcovy svarenec z plechu, vzduchovy vymenik, jednoduche. Cely for horaku byl, ze na spodu kamen bylo dno z nejake expanzky, proste "talirek" o mensim prumeru, nez byla spalovaci komora. Mezerou mohl zespodu foukat vzduch. Dole pod kamny byl ventilatorek, ktery tam funel primarni vzduch. Nad tou mistickou uvnitr byla uprostred tenka trubicka, ktera vedla sikmo ven pres teleso kamen. Tam na to byla nasazena hadicka a cerpadelko z ostrikovacu. To blimbalo v lufte na dvou dratech a ty vedly k reostatu od vlacku PIKO, mozna pamatujete . Cerpadelko cucalo olej a kapalo na tu misticku. Tam uz se to spalovalo. Hukot jako z rakety, z komina ani oblacek. Regulace prutoku oleje a vzduchu. Nic vic.
Jo a nad tim "talirkem" byl jeste takovy prstenec, ktery tvoril deflektor, takze vzduch nefunel tupe nahoru do komory, ale byl srazen do toho talirku.
Jo a nad tim "talirkem" byl jeste takovy prstenec, ktery tvoril deflektor, takze vzduch nefunel tupe nahoru do komory, ale byl srazen do toho talirku.
Cim vetsi kladivo, tim vetsi odbornik...