Emisní třídy kotlů a kamen a vše kolem

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
ZipBene

Re: Emisní třídy kotlů a kamen a vše kolem

#16 Nový příspěvek od ZipBene »

Tak to uhlí a nejlépe černé, je podmínka k získání dotace na kotel. Čuměl jsem na to jak puk, že černé uhlí se staví co do emisí nad dřevo. Nebo jsem to blbě pochopil ale ten kotel oco jsem na něj koukal plnil třídy jak ve dřevu tak v uhlí a na to abych dostal dotaci bych musel topit černé uhlí. Normálně uděláme revizi a za šest let se uvidí co ti idioti vymyslí. třeba zakážou vůbec topit.

indza

#17 Nový příspěvek od indza »

Dobré info o revizích je například zde:
http://vytapeni.tzb-info.cz/kotle-kamna ... t-topenare

V zákoně 201/2012 je napsáno, že první revize musí být provedena do 31. 12. 2016, a od 1.1. 2017 to úřady můžou kontrolovat. Nejspíš hlavně na udání...

Budou chtít asi jen předložení revize - prostě pošlou výzvu: "Občane, dle §123 zákona č. 321 předlož revizi kotle..." Úředník se nikam nepožene, to by nic neudělal. No a v tu chvíli samozřejmě vzniká prostor pro zařízení revize, ale ta bude muset být s datumem vyhotovení před 31.12. 2016 nebo datem dřívějším než je datum výzvy k jejímu předložení, ale pak je nutné si vymyslet pohádku o tom, proč nebyla provedena do určeného data (31. 12. 2016). Za prachy jde v tomto státě všechno a revizákovi půjde o prachy. Kšeft jak kráva.

Vyhledávač revizáků:
http://aptt.cz/opravneni-ozo.php

z4011be

#18 Nový příspěvek od z4011be »

ZipBene píše:Tak to uhlí a nejlépe černé, je podmínka k získání dotace na kotel. Čuměl jsem na to jak puk, že černé uhlí se staví co do emisí nad dřevo. Nebo jsem to blbě pochopil ale ten kotel oco jsem na něj koukal plnil třídy jak ve dřevu tak v uhlí a na to abych dostal dotaci bych musel topit černé uhlí. Normálně uděláme revizi a za šest let se uvidí co ti idioti vymyslí. třeba zakážou vůbec topit.
Kdepak, pokud výrobce kotle má kotel v 5.emisní třídě spalující hnědé uhlí, dotaci dostaneš.

imaginaro

#19 Nový příspěvek od imaginaro »

Trochu z jiné strany - letos jsem už dodělat kotelnu s novym komínem a kotlem s tř.4 nestihl,ale příští sezonu už bude. Co ale letos? Když mi přijde výzva, tak jim odepsat že v domě není kotel ale "petry" a pokud se rozhodnou přijít podívat,tak to tedy musí ohlásit dopředu? Takže potom rychle samodomo kamna s výmněníkem z domu, nainstalovat petry a o trubkách říct že to chystám na krbovky s výmněníkem ktery koupím možná na jaře až našetřím?

P.S.- u kamen se udává výkon, tak jak se zjišťuje příkon?
"NEMUSÍŠ VŠECHNO VĚDĚT,STAČÍ VĚDĚT KDE TO NAJDEŠ."
-můj dědeček-
https://imaginaro.rajce.idnes.cz/Kubotka/
můj záhon- www.imaginaro.rajce.idnes.cz/vyvyseny_zahon/

sita

#20 Nový příspěvek od sita »

Výkon děleno účinnost...

imaginaro

#21 Nový příspěvek od imaginaro »

aha, takže příkon samodomo dělanyho nezjistím.

A k mému dotazu výše?
-můj dědeček-

Lišák1
Kontaktovat uživatele:

#22 Nový příspěvek od Lišák1 »

nevymýšlej kokotiny, nech si udělat kontrolu na to co máš a máš klid.
Nissan Terrano 3,0 TDI, Zetor 5211

imaginaro

#23 Nový příspěvek od imaginaro »

nezlob se na mě ale pokud jsem to dobře pochopil, tak asi těžko dostanu od nějakyho kominika revizi samodomo kamen. Vždyť nemá z čeho zjistit účinnost ani emise.
-můj dědeček-

sita

#24 Nový příspěvek od sita »

Ja osobne bych se ridil selskym rozumem, topil tak, aby se kolem domu dalo dejchat a zadny revize bych neresil. A kdyby nekdy nekdo nejakou po mne chtel, tak reknu, ze nemam a ze ani nevim ze ma bejt. Samozrejme, ze neznalost neomlova, ale neverim, ze mi hned napali nejvyssich moznych 20 tisic...

Pokud se ti tohle nechce riskovat, tak bych mozna zkusil o tu revizi zazadat i se samodomo kotlem. Revize by mel byt neco jako protokol, neni to povoleni ne? Takze at tam klidne napise "nelze zjistit/nevyhovuje" do vsech kolonek, dulezity je, ze "papir" mas a ,muzes jim ho ukazat...

ibanez5

#25 Nový příspěvek od ibanez5 »

Ono ty revize kotlů, jsou podle mě hlavně kvůli evidenci kotlů. Po roce 2022, nebo kdy má být ten spešl zákon v provozu. Se jenom podívají do papírů a " hele pán Novák měl ještě Viadruse s 80 let, no zajdem se podívat čím asi topí" .
Když si uděláš revizi, si v systému.
Já mám loni kupovaný Viadrus U28, splnuje e3 , je to nový kotel! na revizi jím seru :)
„Včera jsem byl chytrý, proto jsem chtěl změnit svět. Dnes jsem moudrý, proto měním sám sebe."

pepa.traktor

#26 Nový příspěvek od pepa.traktor »

jelikož jsem už jednu dělal tak jsem se i ptal jestli se to bude někde evidovat v systému revizí --řekl že nic takového

ale také mě napadá že vlastně první revize je něco jako prásknout sám sebe do budoucna si sám zadělá na problémy a oni si řeknou pan Novák má revizi na třídu 1 -2 a ta končí tuším 2022 možnost tohle zařízení používat a tak se na něj půjdem juknou čím nám tu pan Novák smrdí dnes ---ta pochybnost že se to bude někde zaznamenávat tady pořád je i když mi říkal že nééé
zetor 5645,7211,unhz500 a ted lítám fabií 1,9 sdi combi + teraccan s vlekem +multivan+ mini coper a přibyl 6745

ibanez5

#27 Nový příspěvek od ibanez5 »

Já myslím, že jo. Ten revizák si taky musí přiznávat kde byl, co tam dělal, atd ... taky pod někoho spadá. A k tomu zákonu o revizích , je zajímavé , že vyšel po tom, až vyšel zákon o zákazu používání kotlů do 3 e třídy po roce 2022. Další věc co jsem si všimnul, že u posledního sčítání lidu, byla kolonka čím topíte.... Plyn, tuhá , elektrika ...
„Včera jsem byl chytrý, proto jsem chtěl změnit svět. Dnes jsem moudrý, proto měním sám sebe."

imaginaro

#28 Nový příspěvek od imaginaro »

Pro informaci, kupuju lisovany pilinovy briketky ze dřeva ze sušky, takže nečoudím. To už víc čoudijou sousedi kolem když zatápijou v dřevopliňákách. příští sezonu už budu mít taky dřevoplin, mám už koupenej Atmos DC 32.
Pokud jsem to správně pochopil z několika článků, tak povinnost majitele promázat že zdroj tepla plní třídu 3 a vyší je až od r.2022. Revize (čili opravdu něco nako evidence) ale musí být do konce roku. Já mám ale jako spousta lidí smůlu protože revizi musí provést technik proškolený výrobcem tepelného zdroje a to je u samodomo nesmysl.

Vyčetl někdo jesli lze provozovat i samodomo kotle?

Jinak další dobrej článek:
http://vytapeni.tzb-info.cz/kotle-kamna ... t-topenare
-můj dědeček-

pepa.traktor

#29 Nový příspěvek od pepa.traktor »

Od roku 2014 je zakázáno prodávat kotle 1. a 2. emisní třídy
Od roku 2018 je zakázáno prodávat kotle 3. emisní třídy
Od roku 2020 je zakázáno prodávat kotle 4. emisní třídy
Od září 2022 je zakázáno provozovat kotle 1. a 2. emisní třídy
zetor 5645,7211,unhz500 a ted lítám fabií 1,9 sdi combi + teraccan s vlekem +multivan+ mini coper a přibyl 6745

imaginaro

#30 Nový příspěvek od imaginaro »

díky za souhrn, často v článcích chybí.
Teď ještě najít co se samodomo kotlama, protože znám spoustu lidí co mají v kotelně 15 i 20let starej svařenec.
-můj dědeček-

Odpovědět

Zpět na „Dům a stavba“