Kvalitní uhlí

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
P.S.

Re: kvalitní uhlí

#16 Nový příspěvek od P.S. »

Před týdnem jsem koupil 30kg kovářského uhlí a oškubali mně na tom o 4,2kg,když jsem to v práci převážil.Psal jsem majitelovi a ten mi odepsal že si pro ten rozdíl mám zajet.

PULDrapalik

#17 Nový příspěvek od PULDrapalik »

Kotlíková dotace je pěkná věc,jen se odkazujete na jeden druh paliva,takče uhlí pude nahoru,když automat s ručnim přikládáním kusového dřeva,ale na to zas není dotace

aumirek

#18 Nový příspěvek od aumirek »

všechny ty dotace jsou na houbec vždy tím furu věcí zakážou a omezí tě pak se situace změní a jsi nahranej.Už za komoušu jsem odmítl dotace na plyn ačkoliv jsem si ho dal ale bez dotaci byla podmínka zrušit kamna a uvázat se jen na ten plyn

jirka_holub

#19 Nový příspěvek od jirka_holub »

Soused onehda zarizoval koupi kotle na dotaci. Rikal ze mu vykladali, ze si muzes koupit automat na uhli s dotaci. A pak u téhož výrobce zakoupit sadu na rucni prikladani drevem. Ze to normalne mají, ale nijak nepropaguji, hlavne kvůli tem urednikum. Uz nevim o jakem vyrobci mluvil ( objezdil jich asi 4, myslim nejaky v Bohumine a pak nektere polske) ale pry to je tak, ze je tam jako cistici otvor, zadelany na matice, takze "oficialne" jen cistici, a tento se upravi osazenim ramecku a dvirkama. Ale nebijte me, slysel jsem to vloni a presne si to nepamatuju.. Ja osobne jsem o tom automatu drive uvazoval, ale nakonec jedu na plyn a o víkendech topeni drevem ve starem kotli. Na dotace nehraju.

rezis

#20 Nový příspěvek od rezis »

Když jsem u dotací.Pár měsíců zpátky jsme tento problém řešili. Ve výsledku člověka vyjde lépe o dotaci nežádat. - s dotací je tam tolik nesmyslů, že ten příspěvek se na ně rozplyne a člověk má akorát závazek a kupu zařizovaní. Hold je to uděláno ne pro lidi, ale aby se nažraly firmy okolo.
Takže nakonec bez dotací. Viadrus Hercules U24 (splňuje emisní třídu 3, má vysokou účinnost a není to automat)
No teď narážíme na problém. Kvalitní uhlí mu chutná, vyždíme z něj s pousty energie. Zatím co nekvalitní kdy vzniká spousty popela dělá problémy - je rozdíl v nastavení když je rošt čistý nebo když je tam hromada popela. A vůbec nebaví nás vynášet spousty popela. Takže uvažuji jak to poznat. Navíc jsem četl, že se často míchá nekvalitní, levné uhlí z USA s naším a pak prodavá. :(
Ještě mě napadá zkusit koks. Tam by kvalita měla být zaručena.

Dřevo je fajn jen musíš mít přísun.
Bydlím v Dětmarovicích udal bych i ulici, ale bohužel je tady nemáme

PULDrapalik

#21 Nový příspěvek od PULDrapalik »

Už několi let kupuju Ledvice ořech 2,sice nemám automat ale tolik bordelu z toho není a nedělá ani velké škvarky ale jak to poznat že je kvalitní,netušim

myky

#22 Nový příspěvek od myky »

Ještě k těm dotacím, kolega z práce dával automat ferroli, dotace měl přislíbené a všechno uděláno, když mělo dojít na proplacení, tak úředníci se nějak zdráhali že prej něco nesplnil, nakonec to ale dostal.

chobotek

#23 Nový příspěvek od chobotek »

Dotace jsou bezpochyby takové kurvítko trhu a debata o nich patří spíše do politiky, tak to sem moc tahat nebudu. Ano, většinu dotací spolkne autorizovaná firma, ale je třeba si uvědomit, že rozdíl je tím větší, čím více si toho člověk dokáže udělat sám. Pokud chci něco na klíč, začíná být dotace zajímavější. Až dotace skončí, ceny výrobků povážlivě klesnou, což je pěkně vidět na cenících výrobců jejichž výrobky byly v prvním kole zelené úsporám. 50% pokles není vyjímkou.
Pro vás je zajímavý komentář jirky holuba. Téměř všechny kotle umí více paliv i ruční přikládání, jen se o tom z pochopitelných důvodů nikde moc nepíše.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.

Chose11

#24 Nový příspěvek od Chose11 »

já letos zkusil koupit čené uhlí ořech2, no luxus, paráda, jeden uhlák hoří 6hodin, doma teplo, minimálně popele. Hnědé uhlí Ledvice kostka jsem ztopil jednou tolik. Hnědé 360kč metrák, černé 550kč metrák. Mám Viadrus Herkules, tuším U26 4-článek.
Na světě mám nejraději tu rozmanitost, každej den mě nasere někdo jinej.

PULDrapalik

#25 Nový příspěvek od PULDrapalik »

Taky protože do toho kotle dáváš to na co je udělanej

Chose11

#26 Nový příspěvek od Chose11 »

já si myslel že ušetřím s hnědým uhlím a setřil jsem na nepravém místě, každopádně existují daleko lepší kotle, ale to budu řešit až za pár let až tyhle zakážou
Na světě mám nejraději tu rozmanitost, každej den mě nasere někdo jinej.

Juch
Kontaktovat uživatele:

#27 Nový příspěvek od Juch »

Nejlepší je, že když si pro něj dojedu, tak mě to stojí to samé jako s dopravou. Akorát mám aspoň jistotu opravdové váhy. Vidím to v práci, naproti nám jsou uhelné sklady, muže si dovolit to v 11 zabalit a jet domů..má vyděláno. Stejně tak staré ručičkové váhy, tam ty kila hned lítají. My máme digitální do 30 tun a to je nejlepší.

To jsme si minulý týden tam dojely s bobíkem pro lžíci oříšku a rovnou si to u nás převážily, tentokrát to sedělo :)
Vždycky mě štve, že z každého dovezeného uhlí je mraky mouru. V práci jsme vzaly jen mour, zamíchal s vodou, nechal pomrznout a takhle házely do kotle, hned tam bylo 80°C.
Zetor 25K - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 30&t=37088
Multicar 22 klub o.s. - http://www.multicar22.cz
Zetor 6718, špalíkovač Biboš, vleky...

chobotek

#28 Nový příspěvek od chobotek »

Kaly. Černouhelné. Nevím jestli se to ještě někde prodává. Nic moc to nestálo, dobrá výhřevnost, akorát to nesmělo vyschnout.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.

Sadra17

#29 Nový příspěvek od Sadra17 »

Chose11 píše:já letos zkusil koupit čené uhlí ořech2, no luxus, paráda, jeden uhlák hoří 6hodin, doma teplo, minimálně popele. Hnědé uhlí Ledvice kostka jsem ztopil jednou tolik. Hnědé 360kč metrák, černé 550kč metrák. Mám Viadrus Herkules, tuším U26 4-článek.
sem na tom stejně akorát topim bílinskou kostku, obyč 10l kýbl na 6 hodin 8)
malej traktorista v malým traktoru

joeforestpay

Nový Jičín - problém s černým uhlím.

#30 Nový příspěvek od joeforestpay »

Dobrý den kolegové, chtěl jsem se Vás zeptat, zda jste někdy koupili uhlí v Novém Jičíně - Loučka (za benzínkou). Letos jsem u tohoto prodejce koupil poprvé 50q černého uhlí, jsem s nim velice nespokojen, odpad je 30%!!! Zajímá mě, zda máte s tím zkušenosti. Díky za vaše příspěvky.

Odpovědět

Zpět na „Dům a stavba“