Zplynovací kotel

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
imaginaro

Re: Zplynovací kotel

#1411 Nový příspěvek od imaginaro »

To netvrdím, z logiky věci v uzavřenym systému by měl být tlak všude stejnej (krom výšky vodního sloupce asi :-/ )
Každopádně u pojišťováku půjde dle mne spíš o upuštění bublin ktery vzniknou varem v kotlu, aby nepáchaly škody dál v systému a taky samozřejmě aby nezvedali celkovej tlak systému (při masivním varu). No a zpátečnou se těžko vytlačijou. Ale je to jen můj laický dohad, nikdy jsem se v tom takhle do hloubky nevrtal, spíš jsem četl co kde doporučuje výrobce a pak jaky mají zkušenosti uživatelé.
"NEMUSÍŠ VŠECHNO VĚDĚT,STAČÍ VĚDĚT KDE TO NAJDEŠ."
-můj dědeček-
https://imaginaro.rajce.idnes.cz/Kubotka/
můj záhon- www.imaginaro.rajce.idnes.cz/vyvyseny_zahon/

ITS

#1412 Nový příspěvek od ITS »

Poloha pojišťováku přímo u kotle vychází z předpokladu, že přívody ( výstup i vrat) mohou být ( někde) uzavíratelné.

chobotek

#1413 Nový příspěvek od chobotek »

Z parních tabulek je možné určit jaká část horké vody se po opuštění přetlaku změní v páru v případě, že je pojišťovák někde, kam bublina páry nedolétne. Na výstup se dává proto, že upouštění vody/páry na výstupu z kotle přispívá k cirkulaci a jeho ochlazení. A jak správně píše ITS, nesmí před ním být uzavírací armatura.
Olo, takto to provozovat je nebezpečný hazard a je to opravdu na ostrou prosbu o nápravu.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.

eli

#1414 Nový příspěvek od eli »

Přidám se také. Před lety se u sousedů roztrhl Dakon a vážně opařil dva lidi. Kotel se přetopil, protože nešlo čerpadlo. Po zapnutí se roztrhl vlivem prudkého zchlazení a vysokého tlaku, který byl způsoben vadným přetlakovým ventilem. Byl z toho soud pro těžké ublížení na zdraví, znalecké posudky a postih pro topenáře, který namontoval ventil déle skladovaný a napadený korozí, která zablokovala funkci.

Odpovědět

Zpět na „Dům a stavba“