kotol Klemsa na mokre piliny stiepku
Re: kotol Klemsa na mokre piliny stiepku
Hej,ten Horal ma tysku asi 100-120,ten vsepal som nevidel,ale kolega co ho viezol,mi zhruba opisal ako vypada.Tiez ma dlhu trysku sikmo hore a vysoku uzku komoru,tak tam ma dost zhavej pahreby,aby sa para zmenila na vodny plyn a v dhej tryske vsetko krasne zhorelo
Ten obrazok sa neda dako upravit,aby to slo vlozit?
Ten obrazok sa neda dako upravit,aby to slo vlozit?
Naposledy upravil(a) zelenac dne pon pro 31, 2012 4:24 pm, celkem upraveno 1 x.
Kotel Všepal od fa.Eken Bruntál p .křenovský
kym som to ja datloval,ty si to uz aj vlozil .Takze stary dobry generator drevoplynu so zabudovanou dlhou tryskou a spali to vsetko vpohode.Vdaka za obrazok.
když jsem výmýšlel můj kotlík,strávil jsem snad stovky hodin hledáním na netu :-)
Dokonce jsem na slovenským netu našel patrně ukradanou dokumentaci z patentového úřadu. p.Křenovský tam chtěl nechat patentovat Všepal i jeho další verze. Oproti Klemsovi má rozdělen a regulován primár/sekundár vzduch. A navíc ta izolovaná dohořívací komora. Atmos je proti tomu loutkový divadlo
Dokonce jsem na slovenským netu našel patrně ukradanou dokumentaci z patentového úřadu. p.Křenovský tam chtěl nechat patentovat Všepal i jeho další verze. Oproti Klemsovi má rozdělen a regulován primár/sekundár vzduch. A navíc ta izolovaná dohořívací komora. Atmos je proti tomu loutkový divadlo
Pan Krenovsky je velmi rozumny clovek,skoda ze mu to nevyslo.Nechal sa asi inspirovat raketovymi kamnami.Ja som na nete nic nehladal,lebo ked som prerabal kurenie,tak som o PC ani nechyroval a literatury bolo malo.Ale som zas vozieval vystavy,tak som kadeco odkukal.Stryko mal doma generator drevoplynu a tiez tym vykuroval dom.Len potreboval drvene drevo,tak mal pracu s rezanim kuskov.Keby bol vtedy pocul o steipkovaci .Ja som kuril v dielni kotlom z bojlera,ktory bol nasadeny na spodku kupelnoveho ohrievaca teplej vody a trysku som mal z liatinoveho vrsku z dakeho velkeho ventilu.Len som ju mal naopak,smerom dole sa zuzovala.Teraz,ked uz mame ten net,uz sa info zhana daleko lahsie.Ten Atmos je to iste,ako ostatok,akurat ma kruhovu trysku,tak troska lepsie miesa zmes.Tie kotle na drevoplyn s kratkymi tryskami maju rovnaky princip,lisia sa len kurvitkami
Nechal se inspirovat p.Klemsou,přímo jeho kotel uvádí v popisu patentu.Sám p.Klemsa prý trysku vymyslel a vyzkoušel v říši při totaleinsatzu.
-
Bohužel není ho možné vyndat z kotelny ven v celku.
-
Mohl bych se přijet podívat ? třeba by se dal šetrně říznout na kusy.
Děkuji Jaromír Gabriel
toga@volny.cz
tel 777 321 908
Děkuji Jaromír Gabriel
toga@volny.cz
tel 777 321 908
Dobrý den, možná zajímavá zpráva pro příznivce kotle KLEMSA, včera jsem uzavřel s panem Klemsou dohodu o spolupráci při výrobě kotle,pan Klemsa mi přislíbil odborné poradenství a pomůže mi i v obstarávání potřebných náhradních dílů pro opravy ev.výrobu kotle t.j. trysky,díly roštu, vyzdívky a pohybový mech. ovládání roštu.Jsme téměř sousedé a mám nedaleko svojí kovárnu a zámečnickou dílnu.Pokud by byl ze strany uživatelů zájem, chtěl bych se v budoucnu zabývat generálními opravami stávajících zařízení.Jsem přesvědčen že geniální konstrukce kotle pana Klemsy staršího, není v žádném případě odsouzená k zapomění a zvlášť v součastné době kdy ceny energie neustále šplhají vzhůru je kotel KLEMSA stále velmi aktuální téma.
- super 50 sk
mna na tom kotli zaujalo velmi vela veci preto som toto tema zalozil :vykon pri mokrych pilinach ,nepotrebuje nijaku energiu na prevadzku . vdnesnej dobe je vsetko napojene na elektrinu a pri vypade el. energie vznika katastrofa
souhlasím s Vámi, zařízení jako je kotel není nutno aby bylo prošpikováno elektronikou, myslím že mnohem důležitější je, co kotel umí sám o sobě, pokud budu mít příkladně pětičlánkový Viadrus (dřevo,černé uhlí a brikety) jsem v následující situaci buď topím brikety což je velmi drahý luxus a bez určitého množství suchého !!! dřeva se neobejdu, černé uhli rovnou vynechám-na trhu není, tedy zbývá dřevo, pro otop jedné zimy potřebuji cca 22m3, potřebuji li k vyschnutí dřeva nejméně tři roky pak musím mít pro uskladnění dostatečné zasoby, nejméně 85m3 zastřešeného prostoru, to je pro majitele běžného R.D. v městské lokalitě velký problém. Oproti tomu kotel KLEMSA po rychlém uvedení do provozní teploty si poradí i s poměrně vysokou vlhkostí,nemluvě u tom že s chutí zužitkuje zahradní odpady,listí,mokrou štěpku,uhelný prach, atd.neviděl jsem to na vlastní oči,ale vím o člověku který v pohodě spaloval starý kraličí hnuj.Jak už jste uvedl kotel KLEMSA nemá jediný elektr.drát.
-
Dobrý den,
provozujeme od roku 2005 kotel STO-200 od SEA Kolín, když jsem se dnes podíval na fotky, je to celý "Klemsa" :-). Má mít výkon 200 kW, vytápí sušárnu řeziva. Minulý měsíc jsme začali pálit štěpku - vlhkost různá od 25-45 procent. Ale nevíme co s tím, na dřevo kotel hoří normálně, tryska rudá, nasypeme pásem zhora odřezky pak piliny a běží, voda 80-90. Když ale přiložíme štěpku (jemnější frakce), čekal jsem ještě lepší výkony, ale houby. Kotel kouří, bouchá a voda tak 60 stupňů. Nemáte někdo zkušenosti s tímto? U kotle je odtahový ventilátor (jede na max. výkon), vzduch jen primární, nikde není sekundární vzduch. Nevím co s tím, jestli štěpka, jak se sesype, tak brání přívodu vzduchu, nebo nevím ... zkusíme zítra zasunout trysku více do kotle, uvidíme. Kdyby někdo měl zkušenosti a podělil se, byl bych rád ...
provozujeme od roku 2005 kotel STO-200 od SEA Kolín, když jsem se dnes podíval na fotky, je to celý "Klemsa" :-). Má mít výkon 200 kW, vytápí sušárnu řeziva. Minulý měsíc jsme začali pálit štěpku - vlhkost různá od 25-45 procent. Ale nevíme co s tím, na dřevo kotel hoří normálně, tryska rudá, nasypeme pásem zhora odřezky pak piliny a běží, voda 80-90. Když ale přiložíme štěpku (jemnější frakce), čekal jsem ještě lepší výkony, ale houby. Kotel kouří, bouchá a voda tak 60 stupňů. Nemáte někdo zkušenosti s tímto? U kotle je odtahový ventilátor (jede na max. výkon), vzduch jen primární, nikde není sekundární vzduch. Nevím co s tím, jestli štěpka, jak se sesype, tak brání přívodu vzduchu, nebo nevím ... zkusíme zítra zasunout trysku více do kotle, uvidíme. Kdyby někdo měl zkušenosti a podělil se, byl bych rád ...
- super 50 sk
podla mna to nema vzuch daj tam trubku zhora pred trysku klemsa ma sekundar takze ked ho zasypes pilinami nevadi mu to