Kotel a akumulační nadrže.

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Raďas
Kontaktovat uživatele:

Re: Kotel a akumulační nadrže.

#136 Nový příspěvek od Raďas »

Nedalo by se udělat zásobník, z týhle nádrže?? :-/
Přílohy
IMG0072A.jpg
IMG0071A.jpg
IMG0070A.jpg
Nikdy neříkej že to nejde, nebo přijde blbec, kterej neví že to nejde a udělá to!

tomous

#137 Nový příspěvek od tomous »

Čau. Do budoucna přemejšlím až doslouží starej kotel o montáži AKU nádrže. Když to tu čtu mám z toho hlavu jak houpací kůn. Zatím kotel funguje na samotíž bez čerpadla a rád bych u toho zůstal.Kotel je ve sklepě a pak přízemí a podkroví kotel teď 28,ale pak bych radši 35kw. Jak objem bude muset mít expanzní nádoba(ne tlaková),když AKU bude mít cca800l?? Nebo jestli má někdo představu o kolik litrů nabude 1000l 90st. teplé vody. Dík Tom

wlcoun

#138 Nový příspěvek od wlcoun »

Pří ohřevu vody z 20 °C na 100°C se objem vody zvětší o 4,2%.

chobotek

#139 Nový příspěvek od chobotek »

Na stránkách výrobce expanzek Reflex máš podrobně popsané, jak se to dimenzuje. A topit těma 35kW do 800l je myšlené vážně?
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.

tomous

#140 Nový příspěvek od tomous »

No zatím vůbec netuším co a jak. Možná se na aku nádrž vyprdnu a seženu kotel akorát. Na větší aku není místo jak na výšku tak dveřma na šířku. Mě jde spíš o to kam uložit zbytečný teplo když kotel začne valit. Topil bych každej den(jsu pořád doma) ale třeba jenom půl dne a pak bral teplo z aku. Jo a nemáte někdo tušení jestli se dělají zplyňovací kotle s vrchním plněním?? Dík Tom

zde

#141 Nový příspěvek od zde »

zelenac

#142 Nový příspěvek od zelenac »

tomous: Mozno by ti skor stacil slabsi kotol a akumulacka.Len 800 litrov je malo Ja mam asi 2500 litrov v systeme,kotol 25kW a stiha v pohode.Expanku mam otvorenu so 120l bojlera a hladina v nej kolise asi 300mm zo 40 na 95C.Myslim,ze ked je slabsi kotol,AN vykuri aj tak,ale hlavne moze stale horiet naplno a tym padom nehori v utlme a nedechtuje.Mam vigasa,jedneho z prvych a furt je v pohode.Len dost zerie trysky.Ale vykuruje 8 izieb a 3 kupelne :)

filipv

#143 Nový příspěvek od filipv »

800l není ani vyrovnávací nádrž, tu atmos doporučuje alespoň 1000l ke všem kotlům. My máme 50kW atmos na dřevo, 3000l akumulaci, ve třech nádržích, cca 38kW ztráty komplet napočítané, dva bojléry po 100l, dvě expanzky po 300l. Barák rozdělen na tři větve, řidí to regulace siemens albatros2, dva regulátory propojené sběrnicí a k tomu web server, příprava na soláry, nebo tč, a vše funguje velmi pěkně.

tomous

#144 Nový příspěvek od tomous »

zelenac: Teď mám slokov 33kw výkon na uhlí, topím dřevem a štěpkou takže výk. dřevo cca28kw a má toho plný brejle. Vytápí cca280m2 plochy+2 bojlery,takže s 25kw nevím. Nerad bych to dělal složitě s použitím všelijakých blbostí,jak říkám možná zůstane vše přistarém,ale nerad bych. Třeba to ještě vymyslím a dám aspoň 1500l. Tom

zelenac

#145 Nový příspěvek od zelenac »

Ja tiez vykurujem okolo 300 stvorcov.Ked sme mali kurenie na uhlie,palili sme 10ton uhlia a dakych 20metrov dreva.Potom som zamontoval drevokotol,pali sa len drevo.Drevosplynujuci kotol bez AN by som uz nemontoval.Mal som to tak asi rok,ale nebolo to ono.Kotlu je najlepsie,ked moze bezat naplno,bez skrtenia,ci utlmovych stavov.Takto dava prebytocne teplo do nadrze,odtial samotiazou prudi do 2 samostatnych vetiev v dome.Na radiatoroch mam termoventily a bojler mam jeden,je cely ovareny podkovou.Takze sa zohreje za par minut na 90C.Tam este spekulujem daky zmiesavac,co by nepustil do potrubia vodu teplejsiu,ako dakych 50C.Nepoznate niekto nieco take?
Dalsia vec je komfort obsluhy.Kurime len smrekom a tak treba castejsie prikladat.Ked sa priklada cez den,tak to nevadi a v noci vykuruje nadrz.Je lepsie,ked dom vobec nevychladne,je taka lepsia pohoda.Takisto aj v lete sa zatapi kazde 4-5 dni pre teplu vodu.Na rok chcem namontovat 3 kolektory,uvidim ako to bude makat.

romb11

#146 Nový příspěvek od romb11 »

Ahoj,já mám na větvi do topení tenhle ventil http://marcomplet.cz/zbozi/produkt-7310 ... 2-g-1.html
a jsem nadmíru spokojen,bojler mám řízen termostatickou hlavicí s kapilárou kterou mám v jímce bojleru a nastavenou na 65 stupnů,takže vody je pořád dostatek.

zelenac

#147 Nový příspěvek od zelenac »

Vyborne,vdaka 8) ,to je presne to co potrebujem.Bojler necham na tych 95C a kupim tento zmiesavac.Preco mas este regulovanu teplotu bojlera tou kapilarou?Este som to raz precital.Ty mas regulovanu teplotu vyhrievacej,alebo vyhrievanej vody?Tento zmiesavac by mal miesat aj TUV,ci nie?

romb11

#148 Nový příspěvek od romb11 »

ventil mám na vstupu do bojleru a kapilára hlídá teplotu v bojleru,když teplota vody v bojleru dosáhne požad.teploty, ventil uzavře přívod teplé vody do bojleru,protože nádrže natápím i na 100stupnů a to do bojleru nechci.

zelenac

#149 Nový příspěvek od zelenac »

Ja by som chcel,aby mi to bojler natopilo na 95C,da sa to potom miesat tym zmiesavacom?

romb11

#150 Nový příspěvek od romb11 »

Určitě ano 8)

Odpovědět

Zpět na „Dům a stavba“