Grily
Re: Stavba grilu-jaký vyrobit.
ty fotky měly být v opačném pořadí
Re: Grily
vyrabim točení na gril,tak pridam pozdeji foto k inspirci,minimalni otacky 2,5 ot/min
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!
Ahoj, záleží jak ji pořídíš! Jestli Ti ji někdo uřízne a přinese, tak je dobré mít silnější. Já jsem jednou dělal lornu na maso s kámošem pro nějakého pána. On je kameník a proto jsme mu i tu lornu vyrobili. On nám za to uříznul každýmu ten kámen. Zbrousil hrany a tak. Udělal jsem pod to ještě rámeček z vinglíku nerezového a nožičky k tomu. Tak narychlo. Ta deska bude tuším 3 -4 cm silná, víc asi ne. Povídal ten kameník, nehvíc záleží na tom, jak se pracuje pod ní s tím ohněm. Když budeš pozvolna natápět, a topit rovnoměrně a nesmí se na ní třeba prodce nalít voda a tak, tak nepraskne. Stane se že praskne i tak. To už bývá. Zatím ji mám celou neprasklou. Ten rámeček mám aspoň o 6 mm větší, aby to mělo oboje kam jít při topení.
Ale jinak to je mňamka z toho. Ten obláček na tom jednom obrázku, to je vejce rozkleplé rovnou na šutr. To se tak pěkně udělá, kurva už aby bylo zase léto!!
Ale jinak to je mňamka z toho. Ten obláček na tom jednom obrázku, to je vejce rozkleplé rovnou na šutr. To se tak pěkně udělá, kurva už aby bylo zase léto!!
fungoval dobre počkej do prvnich vikendovich dni co bude 25stupnu
60. léta strojově dobrý
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!
Jak? Tak, že ho koupím, proto se ptám na tloušťku, ..ota píše:Ahoj, záleží jak ji pořídíš! Jestli Ti ji někdo uřízne a přinese, tak je dobré mít silnější. Já jsem jednou dělal lornu na maso s kámošem pro nějakého pána. On je kameník a proto jsme mu i tu lornu vyrobili. On nám za to uříznul každýmu ten kámen. Zbrousil hrany a tak. Udělal jsem pod to ještě rámeček z vinglíku nerezového a nožičky k tomu. Tak narychlo. Ta deska bude tuším 3 -4 cm silná, víc asi ne. Povídal ten kameník, nehvíc záleží na tom, jak se pracuje pod ní s tím ohněm. Když budeš pozvolna natápět, a topit rovnoměrně a nesmí se na ní třeba prodce nalít voda a tak, tak nepraskne. Stane se že praskne i tak. To už bývá. Zatím ji mám celou neprasklou. Ten rámeček mám aspoň o 6 mm větší, aby to mělo oboje kam jít při topení.
Celej svět se v kravskou prdel obrátil .....
Nevím jak je to u větších,nejsem kameník,ale když mi na kuchyně osazovali desky z kamene byli ze spodu zafrézované pruty z nerezu kvůli pevnosti.
Ale když se to dá do rámečku tak to nepraskne.
Ale když se to dá do rámečku tak to nepraskne.
Super 50 1963 ,1961,samodomo 4x2 r.v 85 1,2,teď vv 1,4D
Ahoj, ten kámen praskne i v rámečku. Ale není to tak časté. Viděl jsem prasklej jak samotnej, tak i v rámečku. Já jsem to udělal o fous větší ten rámeček, aby to mohlo chodit sem a tam hlavní je plynulé topení a nesmí se to prudce ochlazovat.
Jednou jsem viděl i z pomníku. Bylo to 10 cm silnej šutr, ale trvalo to než to natopili! Ale potom to hřálo ještě hodinu po tom co přestali topit.
Jednou jsem viděl i z pomníku. Bylo to 10 cm silnej šutr, ale trvalo to než to natopili! Ale potom to hřálo ještě hodinu po tom co přestali topit.
- Ráďa Škoda
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Kolegové,
nic mi do toho není ale myslím si že Žulová deska na gril není to pravé ořechové dlouho se nahřívá je náchylná na prasknutí třeba při neopatrném polití vodou a dokonce jsem se dočetl že je Rakovinotvorná.Už jsem několik grilů vyrobil pro rodinu přátele a kamarády a vyrábím vše z potravinářského nerezového plechu stačí tl.3mm A myslím si že nic lepšího asi nejní.A zatím každej co odemně má gril je Max.spokojenej Toť můj názor a přeji Všem mnoho a mnoho kylogramů masa steaků a všech dobrůtek na grilech.
nic mi do toho není ale myslím si že Žulová deska na gril není to pravé ořechové dlouho se nahřívá je náchylná na prasknutí třeba při neopatrném polití vodou a dokonce jsem se dočetl že je Rakovinotvorná.Už jsem několik grilů vyrobil pro rodinu přátele a kamarády a vyrábím vše z potravinářského nerezového plechu stačí tl.3mm A myslím si že nic lepšího asi nejní.A zatím každej co odemně má gril je Max.spokojenej Toť můj názor a přeji Všem mnoho a mnoho kylogramů masa steaků a všech dobrůtek na grilech.
Ahoj,těch rámečku na kamen jsem také pár dělal,dávám tloušku 30mm,setkal jsem se že by praskl asi jen 2x je třeba tam ta vůle,aby kámen mohl pracovat. Osobně na něm moc nedělám je to jako když si to člověk hodí na pánev doma raději na roštu,grilu nebo v udírně
Zahradny gril z hrubšieho plechu
Nema niketo skusenosti s vyrobou zahr. grilu z plechu ? pripadne nejake foto , info , rozmery vopred ďakujem
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 13&t=46853 - náš stroj mickey :)
Príroda nie je chrám, ale dielňa a človek je v nej robotníkom.
Príroda nie je chrám, ale dielňa a človek je v nej robotníkom.
Re: Zahradny gril z hrubšieho plechu
Cau. Ja som si urobil záhradný gril-krb z klasickej plechovej skrine. Bohužial mi fotky nejdú vložiť...
Soubor je příliš velký. Maximální velikost je 200 KiB
Soubor je příliš velký. Maximální velikost je 200 KiB
V3S S3 HR3001, Bielorus EO 2621, Gaz 69, PK26, Patrol GR, MT365, HDJ80...
http://www.4x4nazory.sk
http://www.4x4nazory.sk