Kotel Viadrus
Re: Kotel Viadrus
za 450 to je dobrá cena kdybych jezdil kolem tak bych šoupl dycky ze2 pr metry do kufru...
vrátím sa k tématu tak začínáme 2-hou topnou sezónu s viadrůskem zaím žádné problémy
naspodu stále 2 malé šamotky a vzadu jedna tubka na sekundár...a teploučko všude a hlavně v dílně
včera jsem spálil sotva bedničku dřeva a trochu pilin a v dílně bylo 22°C
vrátím sa k tématu tak začínáme 2-hou topnou sezónu s viadrůskem zaím žádné problémy
naspodu stále 2 malé šamotky a vzadu jedna tubka na sekundár...a teploučko všude a hlavně v dílně
včera jsem spálil sotva bedničku dřeva a trochu pilin a v dílně bylo 22°C
-
zdravím všechny,
chtěl jsem se zeptat zda někdo nejezdí do Polska na nákupy do Termoeka a byl by případně ochoten dovézt ventilátor s regulátorem případně v Česku poslat ? Zdá se mě že mají příznivé ceny pokud bych nepočítal poštovné cca 600,- a platbu v EUR kde je paušál cca 250Kč.
Díky Vašek
chtěl jsem se zeptat zda někdo nejezdí do Polska na nákupy do Termoeka a byl by případně ochoten dovézt ventilátor s regulátorem případně v Česku poslat ? Zdá se mě že mají příznivé ceny pokud bych nepočítal poštovné cca 600,- a platbu v EUR kde je paušál cca 250Kč.
Díky Vašek
- olin
POZOR NA STRÁNKY VSEPRODREVO.CZ !!! Koupili jsme od těch Vsetínských lumpů kompletní sadu na přestavbu. Tyhle lumpy jsme si na výstavě vybraly jen proto, že na rozdíl od ostatních řekly že přidají certifikát na emisní třídu. Když dorazila automatika, tak jsme kotel přestavěly a někdy před třemi nedělemi poprvé zatopili. Automatiku jsem nastavil podle přiloženého návodu a pořád mi to vyhasínalo a vyhazovalo uhlí. Když jsem těm lumpům volal, tak mi řekly že všechno najdu na webu (kde jsou jen hodnoty, podle kterých to prostě nejede) a nechtěli se se mnou víc bavit. Na dotaz, jak je to s certifikací, se mi vysmály, že prej jedině, kdybych koupil i jejich kotel.
Takže nedejte se napálit šmejdama ze Vsetínské firmy KOVARSON s.r.o. co se ukazujou v TV u Přemka Podlahy! Jde jim jen o to za každou cenu prodat a pak veškerá komunikace končí. O nějakém zaškolení, poradenství a podobně nemůže být ani řeč.
Pokud by se neoháněli certifikací, kterou pouze slibují a přitom ji nedají, tak bych býval objednal od firmy, která je pár desítek km od nás. Sice bych si trochu připlatil, ale firma by přijela, namontovala, zaškolila a byl by klid. Takhle jsem 14 dní bádal, než se mi vše povedlo rozchodit a nastavit, aby to fungovalo.
Takže nedejte se napálit šmejdama ze Vsetínské firmy KOVARSON s.r.o. co se ukazujou v TV u Přemka Podlahy! Jde jim jen o to za každou cenu prodat a pak veškerá komunikace končí. O nějakém zaškolení, poradenství a podobně nemůže být ani řeč.
Pokud by se neoháněli certifikací, kterou pouze slibují a přitom ji nedají, tak bych býval objednal od firmy, která je pár desítek km od nás. Sice bych si trochu připlatil, ale firma by přijela, namontovala, zaškolila a byl by klid. Takhle jsem 14 dní bádal, než se mi vše povedlo rozchodit a nastavit, aby to fungovalo.
Dejte mi na to pár lidí a já to udělám.....
PRSKAVEC
PRSKAVEC
- maršl
- Kontaktovat uživatele:
jeste jsi zapomnel dodat stranky autokotle.cz a ceskykotel.cz....
prave jsem mel chut jim o tento problem s emisni tridou napsat, ale jak vidim, vyresilo se to samo....
oline a co ti kusek od tebe, ti davaji k horakum papir o emisich?
prave jsem mel chut jim o tento problem s emisni tridou napsat, ale jak vidim, vyresilo se to samo....
oline a co ti kusek od tebe, ti davaji k horakum papir o emisich?
Ford 8970, Landini 125, Zetor 12145, 6945, 6045 s nakladačem, vyvážečka STS Kesla 203T, štěpkovač Eschlbock Biber 7 Trio, Kubota B 1600
- olin
Bohužel ti k hořáku papír nedá nikdo. Kdo ti dá papír, tak jedině ke kompletní sestavě včetně kotle.
Na slib dokladu o emisní třídě nás bohužel utáhnul ten ksindl Vsetínskej. Taky jsme ale pitomci, že jsme uvěřili něčemu, co nebylo na papíře, ale jen tak perhuba.
Jo a s těma stránkama máš pravdu. Je to pořád jeden a ten samej šmejd. Jinak po měsíci tápaní, vztekání zoufalství a bezradnosti se mi automatiku povedlo systémem "pokus omyl" rozchodit a můžu říct, že topí bezvadně a ušetří spoustu paliva. Kotel (sedmičlánek) jede celej den na 70 v noci (22,00-6,00) na 60 a na 24 hodin sežere 2 kýble (plecháče od 20 kg vazelíny) uhlí.
Na slib dokladu o emisní třídě nás bohužel utáhnul ten ksindl Vsetínskej. Taky jsme ale pitomci, že jsme uvěřili něčemu, co nebylo na papíře, ale jen tak perhuba.
Jo a s těma stránkama máš pravdu. Je to pořád jeden a ten samej šmejd. Jinak po měsíci tápaní, vztekání zoufalství a bezradnosti se mi automatiku povedlo systémem "pokus omyl" rozchodit a můžu říct, že topí bezvadně a ušetří spoustu paliva. Kotel (sedmičlánek) jede celej den na 70 v noci (22,00-6,00) na 60 a na 24 hodin sežere 2 kýble (plecháče od 20 kg vazelíny) uhlí.
PRSKAVEC
PRSKAVEC
Nedavno jsem jim psal dotaz mejlem neodpovedeli, jak nekdo takhle "reaguje" dal se o jeho vyrobky nezajimam a jdu jinam. Chtel jsem letos taky udelat automat, ale na konec jsem od toho prave i z duvodu nejasnosti ohledne certifikatu upustil.
-
zdravim, s poloautomatem od VSEPRODREVO.CZ ,taky nejsme spokojeny,i když se nám povedlo ho seřídit aby topil rozumně,spotřebu máme 10 20l kýblů uhlí na 2a půl dne a na kotli je 45st,dokupovali sme jen autom. systém,kotel jsme měli svůj skoro novej (slokov cca28kw)ale můžu říct že jejich udávaný výkon 25-60kw podle mě neodpovídá,občas se nám stává že se nám střihne závlačka na podavacím šneku,ale to je díky kamenům v uhlí,od začátku nám na počítači nejdou správně hodiny takže najde nastavit noční korekce čož zvyšuje taky lehce spotřebu,reklamace sme zatim neřešily ale asi brzo budem protože občas mi příde že větrák taky nejede na nastavenej výkon,tak sem zvědavej jak dopadnem i když iluze si o tom nedělám
neuznavam slovo "nejde",všechno jde něco holt na h....
Oline ale to je přeci samozřejmé že musís laborovat s nastavením a to že jsi to dal za 14 dnů je dobré . Přeci každej má jinej komín a těch proměných je tolik že drobná korekce v nastavení může dělat divy . Proto mají nějaký hodnoty na www a je jen na tobě si to vyladit . Tím se jich nezastávám dneska každej jen hrabat a lidskej přístup nemá nikdo skoro ...
Většinou se ty automaty dají nastavit na 99% spokojenost . Záleží taky na kvalitě paliva a to hodně .
Kolikrát by se měly Simulantský překupníci ( Čeští rádoby prodejci ) stydět jak si dělají z lidí blázny a obrana proti tomu je defakto 0lová holt Simulantov .
Většinou se ty automaty dají nastavit na 99% spokojenost . Záleží taky na kvalitě paliva a to hodně .
Kolikrát by se měly Simulantský překupníci ( Čeští rádoby prodejci ) stydět jak si dělají z lidí blázny a obrana proti tomu je defakto 0lová holt Simulantov .
- olin
Vlada: Ahoj, bydlím kousek od tebe (hranice UL,LT,TP okresů).
Já už začínám být spokojený, teda pokud opomenu přístup prodejce. Taky jsme dokoupili jen automatiku a použily svojeho Viadruse.
Vůbec nelaboruj s hodnotama kolem továrního nastavení. Mě se to povedlo rozchodit na hodnotách: čas podávání 15s, čas mezi podáváním 25s, otáčky dmychadla 35%, požadovaná teplota 65-75°C. Na čím vyšší teplotu kotel natopíš, tím je pak lepší spalování a též dojde i k úspoře paliva. Když je kotel natopenej na požadovanou hodnotu, tak zavřu klapku do komína. Pokud se však klapka zavře dřív, tak kotel kouří.
Já už začínám být spokojený, teda pokud opomenu přístup prodejce. Taky jsme dokoupili jen automatiku a použily svojeho Viadruse.
Vůbec nelaboruj s hodnotama kolem továrního nastavení. Mě se to povedlo rozchodit na hodnotách: čas podávání 15s, čas mezi podáváním 25s, otáčky dmychadla 35%, požadovaná teplota 65-75°C. Na čím vyšší teplotu kotel natopíš, tím je pak lepší spalování a též dojde i k úspoře paliva. Když je kotel natopenej na požadovanou hodnotu, tak zavřu klapku do komína. Pokud se však klapka zavře dřív, tak kotel kouří.
PRSKAVEC
PRSKAVEC
- olin
Tady jsou taky nějaký parametry, které by mohly pomoct:
PRSKAVEC
PRSKAVEC
-
oline dik za info.my sme rabolovary s kotlem tak tejden a nakonec sme se dostaly téměř k tov. nast.,vyloženě si na automat taky nemůžu stěžovat-je super že k tomu chodím jednou za 2dny,asi by byla lepší větší teplota ale my už v baráku máme kolem 24-26st když jedem na 50st na kotli a kolem těch 50ti docela to uhlí mizí to už je cca 7-8 kýblů denně,kdyžtak napiš ještě nějaký poznatky-rád se přiučím-máme ho teprv 2hou sezonu
neuznavam slovo "nejde",všechno jde něco holt na h....
- olin
Skus automatiku nastavit na vyšší teplotu (min 65°C) a teplotu v baráku regulovat radiátorama. 4ím víc ohřeješ kotel, tím docílíš lepšího spalování a zároveň úspory paliva. Taky ušetříš tím, když na noc automatiku vypneš a pustíš až ráno. Oheň pak stačí rozfoukat v režimu ručního podávání a nemusíš ani zatápět. Po deseti hodinách je v hořáku pořád dostatek žhavýho na znovurozjetí kotle. Jo a ty hodiny nastavíš v servisu.
Kolik máš kW hořák? Těch 7-8 kýblů je fakt moc! My máme 35kW a projedem tak 2-3 kýble a až přijdou mrazy, tak věřím, že se nad 4 nedostanu...
Jinak taky nemám moc zkušeností. Já jsem v automatice poprvé zatopil až před měsícem, protože jsme kotel přestavovali letos v létě.
Kolik máš kW hořák? Těch 7-8 kýblů je fakt moc! My máme 35kW a projedem tak 2-3 kýble a až přijdou mrazy, tak věřím, že se nad 4 nedostanu...
Jinak taky nemám moc zkušeností. Já jsem v automatice poprvé zatopil až před měsícem, protože jsme kotel přestavovali letos v létě.
PRSKAVEC
PRSKAVEC
olin: Ahoj, až půjdeš do kotelny, vem si sebou foťák a blejskni tu automatiku a kolik to stojí na ten kotel Viadrus? stačí řádově, díky
Celej svět se v kravskou prdel obrátil .....
včera jsem udělál nový sekundár z jeklu 100*40*4mm a to je fejéééééééér
díval jsem sa na ten viadrus lignátor a je vidět že obšlehly některé nápady od lidí.
Má někdo v U26 dělané turbulátory potřeboval bych fotku a nebo nákres díky
díval jsem sa na ten viadrus lignátor a je vidět že obšlehly některé nápady od lidí.
Má někdo v U26 dělané turbulátory potřeboval bych fotku a nebo nákres díky
Zkoušel někdo udělát na viadrus prosklené horní dvířka?
Mám to v dílně a sálavé teplo by se zešlo a i pohled na oheň jak pro oko tak prakticky aby bylo vidět jestli je potřeba přiložit a nebo ne
Mám to v dílně a sálavé teplo by se zešlo a i pohled na oheň jak pro oko tak prakticky aby bylo vidět jestli je potřeba přiložit a nebo ne