Kotel Viadrus
Re: Kotel Viadrus
Zetor 6718 DEEP RED
- stano 4011
teplota super ,tiey to tak nejak mam od60 do 90 ,ale vecinou 75 , ale ten tlak v system ,mam mensi , na kolko vam ostatnym doporucil kurenar ,ja mavam okolo 14 , ale dost casto musim dopusttat ,zrejme tam este mam niekde vzduch ,ale kuria mi vsetky radiatory ,tak kde je v pici ,nech uz mam s tym pokoj, plynovu pec som nemusel dotlakovavat za poslednych 7 rokou ani raz ,
a jakou máš expanzní nadobu?? je v pořádku???
ja tu moji expanzku musel dofouknout před napuštěním vody na 1,5bar- měla jen 0,9bar ... a ted mi to tahle drží-jo a ovzdušnovat nemusím ,mám na celé soustavě namontovány 2 automaty na ovzdušnění...
ja tu moji expanzku musel dofouknout před napuštěním vody na 1,5bar- měla jen 0,9bar ... a ted mi to tahle drží-jo a ovzdušnovat nemusím ,mám na celé soustavě namontovány 2 automaty na ovzdušnění...
Zetor 6718 DEEP RED
- stano 4011
no ved tomu nerozumiem , pride mi to ze co majster to iny nazor, kazal mi dofuknut na 0,8 , a na nej je asi napisane 1,5 ,samozrejme ze nemala skoro nic , a u jedneho mojho zakaznika robil kurenie pred mojim kotlom a tam je to natlakovane ovela viac ,neviem ani kolko lebo sme kolavdovali okna tak si finale celkom nepametam ,ale bolo to ovela viac nez mojich 14 na kotli
dofukovat expanska se muže ,pokud není v topné sestavě voda a žadní tlak...takto mě to jeden mistr topenař radil a taky namontoval Viadruse...
Zetor 6718 DEEP RED
stano 4011 : kolik ti drží kotel tlak když ti uhasne a je studení???
Zetor 6718 DEEP RED
- stano 4011
no parada ,takze terazky nemozem dotlakovat ?
- stano 4011
ked uz dohorieva tak klesne asi o 2 ale vyhasnute som este nemal ,,kuriv asi 3 tyzden ,fakt presne neviemFidlla píše:stano 4011 : kolik ti drží kotel tlak když ti uhasne a je studení???
no nemělo by se,protože tlak nebude přesný-na balonek v expance tlačí voda a bude to klamat-ted když ji dofoukneš na 1,5baru -tak ve skutečnosti tam mužeš mít i 2 bary-zaleží jaký-kolik máš vody v topné soustavě!!!
Zetor 6718 DEEP RED
- stano 4011
no na nej je 1,5 a max je zrejme 3 , v systeme nemam vela vody zhruba 200 l , ale to strielam od pasa
mě když omylem vyhasne-není ještě uplně studený-tak 30stupnu,mám tlak 0,7 baru a když je na tech 90-95 stupnů-tlak je tak na 2,6baru... ovšem nevím jestli je to dobře-kotel mám teprve 3 týden....
Zetor 6718 DEEP RED
stano 4011 píše:no na nej je 1,5 a max je zrejme 3 , v systeme nemam vela vody zhruba 200 l , ale to strielam od pasa
já mám i samotíž,vody mám docela dost-ale taky to přesně nespočítam...300-350???
Zetor 6718 DEEP RED
- stano 4011
teprve 3 týden tak sme 2ja
-
kolko litrov ma 1 clanok na starych plechovych radiatoroch chcel by som vyratat kolko mam litrov v okruhu.