U ocelovyho plechu roztažnost chápu, ale u litiny to na tak velke vule nebude. Nebo i ty od viadrusu jsou ocel?StenliH píše:Zbytečné to není roztažnost materiálu . Musí to tak být . A prosím tě proč vlastně bráníš přístupu vzduchu přes rošt ? že ho dokonce izoluješ cihlami ? Nepochopil jsem co tím získáš JS trubka není nic nové to už za války na ten princip dělaly spalování mělo to jen malou vadu na kráse nikdy to pořádně nefungovalo . Dokonce ani ve Viadrusu to neudělá žádnou muziku jako že by kotel třeba o 10% lépe spaloval -- na těch 10 % ten nápad nemá . Ale klidně mě oprav pokud něco co píšu není dle tebe tak . Já jsem to všechno vyzkoušel a nenašel jsem v tom smysl . Třeba ty Ocelové rošty jo i litinové jistě protože to smysl u dřeva má .
K tem cihlam. Cilem nebylo odizolovat rost, ale privest do ohne vzduch jen zepredu. Tady mam schemata. Uzivatel Jaroslav Havel http://www.energoportal.cz/forum/pevna- ... ka_oblast=
Nez jsem poridil U26 tak me lakalu kanadsky kamna a to jak spalujou. Maji taky pevny rost. Myslim ze to pujde napodobit.