Kotle Atoma

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
pavel115

Kotle Atoma

#1 Nový příspěvek od pavel115 »

Čau kanci, nemáte někdo skušenosti s kotlem atoma nebo zeus, intervaly přikládky,životnost, kouření pří přikládce, pocení při vlhčím dřevě. Tyhle dva mě podle letáku padly do oka, ale papír snese všechno.

myky

Re: Kotle atoma ?

#2 Nový příspěvek od myky »

"atoma rojek" 25kW
- interval přikládky 2-8 hod, piliny+hobliny, smrk, borovice
-životnost, máme ho zatim 3 roky
-kouření při přikládce: jelikož jsem si udělal komínovou klapku a občas ji zapomenu otevřít když přikládám- tak jo, když dám piliny a jsou otevřený dvířka že to má fajrunk tak to občas foukne čmoud ven. Při normální obsluze je to v klidu.
-pocení při vlhčím dřevě: trošku
Co bych ještě chtěl udělat, tak je komínová klapka od wernera, a akumulační nádrž a ekvitermickou regulaci, máme termoventily a když večír přiložím, a spím dýl jak 8 hodin, tak to většinou vyhasne.

bibos
Kontaktovat uživatele:

#3 Nový příspěvek od bibos »

Mám KTP 20
Jsem spokojen akorát by mohl být větší popelník -teda já mám starý typ už jedu 4 sezonu a prý už to zvětšili.
Kouří max. pří přikládání dvířkama ven ale já mám jen 6 metrů komínu 15x15 cm.
Jinak pro spalování čehokoliv vhodný.
Mám i akumulční nádrž a to je o 100 proc. lepší kotel jede na 80 st. a spátečka 60 st.
I mokrá štěpka lze spalovat a nekuří z komína.
Co se týče přikládání -no já jedu na plný výkon tudíš plná násypka štěpky což je cca 40 litů je na 1,5 hodiny
dřevo na 3-4 hodiny a uhlí na 15 hodin.
Vyrábím stěpkovače,štípačky,navijáky a štípací kužele
Vyrobím na soustruhu,fézce cokoliv -dodám materiál

Vyrábím drážkové hřídele zemědělské -výrábím je tvarovou frézou.
https://www.kovovyroba-bibos.cz/

myky

#4 Nový příspěvek od myky »

Mě to uhlí nějak moc nejde, teda kromě černýho, jak to nemá šubrovací rošt ale trubkovej, tak se ucpává a pak to hůř hoří.

tucnakk

#5 Nový příspěvek od tucnakk »

http://www.energoportal.cz/forum/biomas ... 41945-159/
Tady toho máš hodně napsané k tomuhle kotli 8).

maršl
Kontaktovat uživatele:

#6 Nový příspěvek od maršl »

no jo ale atoma Brno a Rojek je rozdil!! :tyty: :jazyk: :jazyk:
letos sme kupili od atomy automat na stepky -Progres Eco 50kW. mno mame obrovsky vykon, chyby ma ale pujdou odstranit a jak je kotel nahraty neni videt ze topis, komin nekuri. jeste budem zapojovat akumulacku at zvysime komfort v domu :)
Ford 8970, Landini 125, Zetor 12145, 6945, 6045 s nakladačem, vyvážečka STS Kesla 203T, štěpkovač Eschlbock Biber 7 Trio, Kubota B 1600

tucnakk

#7 Nový příspěvek od tucnakk »

A nemáš náhodou namysli ten novej eco kotel co vyrábí atoma?
Co jsem viděl atoma a rojek kotle bez nějaký automatiky tak byly uplně stejný až na umístění teploměru.
Ony ty dvě firmy jsou nějak v soudnim sporu nebo co.

jirkaaro244

#8 Nový příspěvek od jirkaaro244 »

mam atoma ktp 30 8) naprosta spokojenost vydrzi horet az 12 hodin ale za predpokladu ze je lehce predimenzovanej jak ho budes prohanet tak ne :)

maršl
Kontaktovat uživatele:

#9 Nový příspěvek od maršl »

tucnakk: jj je to on, delaji ho uz 3 roky co vim ja, je to automat
viewtopic.php?f=9&t=22058&start=0
Ford 8970, Landini 125, Zetor 12145, 6945, 6045 s nakladačem, vyvážečka STS Kesla 203T, štěpkovač Eschlbock Biber 7 Trio, Kubota B 1600

pavel115

#10 Nový příspěvek od pavel115 »

Dík za poznatky.
Uvažuju o KTP 30 ale dost se mě líbí ten automat na štěpky, sice nemám šajn o ceně ale šušká se něco okolo 160 tis.
Aktuální to bude až starej umře. Zatím mám 23let starej slokov 3x vařenej ale jenom dno od dehtu, výměník je nedotčenej,
ale při topení jenom dřevem se k němu musí skoro po půl hodině protože štípané dřevo se v šachtě šprajcuje. Když ale vyberu polena neštípaný široky jak 3/4 šiřky násipky tak dá v pohodě 4 hod. to nechávám na noc.

Codza

#11 Nový příspěvek od Codza »

V takových kotlech jsme vždy topili bez problémů dřevem nastojato,jen za velkých mrazů prosypat uhlím.

PULDrapalik

#12 Nový příspěvek od PULDrapalik »

mám KTP 25 a je to paráda,co proleze dvírkama tak veme,kouří chvíli po zatopení ale potom už nic,nech si změřit komínový tah,aby nebyl moc velký,pak ti ty plyny utečou a neshoří a to je škoda a zkracuje se doba mezi přikládáním,momentálně topím větvovinou z paseky a 2 uhlím s pilinama a štěpkou 8)

pavel115

#13 Nový příspěvek od pavel115 »

Codza: Tohle už mě radil kamoš co ho taky má ale nějak mě to nefungovalo, asi to skusím znova a usilovněji , ale dojet ho nechám, su zvědavej co ještě vydrží.

Otik13

#14 Nový příspěvek od Otik13 »

to se celkem načekaš tatik ma slokova už 32 let a stale jede :D
ted děla slokov i kotle na dřevo http://www.slokov.cz/katalog/kotle/drevo
znamej ho ma a hoří mu v něm dřevo dobře a když to prohodí velkou štěpkou tak prej nadhera a ceny jsou odost nižší než u rojka a atmose
Když chceš mít opičku, musíš mít na banány.

maršl
Kontaktovat uživatele:

#15 Nový příspěvek od maršl »

pavel115: tak pro informaci ti reknu kolik ta 50 kW atoma stala, myslim ten automat. komplet cele to stalo 300 tis, bez DPH a montaze. DPH 60 tis a montaz 30 tis. no kdyz to vsechno sectes a pak porovnas s druhyma automatama froling ci guntamatic tak lepsi uzivatelsky komfort je u tech dvou a jsou pak jen o trochu drazsi. me ta atoma pripada spise lepsi do provozu nez do domu.
s Tomaskem da na ledacem domluvit a treba zasobnik si udelat sam. pak zalezi jak velkou stepku delas, letos sme poprve udelali stepky z jensen stepkovace a je stejna mala a jeste lze nastavit velikost, tak by potom slo pouzit kotle na pelety, kde se vykon reguluje uplne skvele. I atoma ho dela a kdyz vydelas horak tak daji nahradni dverecka a topis pak jak v obycejnem kotli.

Odpovědět

Zpět na „Dům a stavba“