Termík ventilátory pod radiátor

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Vladimír Šimo

Termík ventilátory pod radiátor

#1 Nový příspěvek od Vladimír Šimo »

Má tady někdo tohle zařízení? Tak nějak řeším problém v jedný rohový místnosti. Radiátor ji moc dlouho vyhřívá na "pokojovou" teplotu a tak jsem trochu na vážkách, jestli to pomůže promíchat vzduch. Nijak mi nejde o nějakou úsporu na topení, házím dříví do krbovek s výměníkem ale jde mi jen o větší tepelnou pohodu v místnosti (cca 4x3x2,5) kde je u stropu teplo a směrem dolů teplota rychle klesá, ve výšce parapetu na 15-16 stupňů, když chci víc tak tam natápím celej den a nad 18 se nedostanu ani omylem. U radiátoru je pochopitelně větší teplo ale na druhý straně místnosti u obvodový zdi je to kolem těch 16ti.
Takže - používá někdo termíka a s jakým pocitem že funguje nebo ne?

jenicek

Re: Termík ventilátory pod radiátor

#2 Nový příspěvek od jenicek »

Pokud bys to chtěl vyzkoušet, můžu poskytnout třeba 10ks ventilátorů 8x8cm na 12V. Stačí je šroubkem chytit na kus prkna, pospojovat a zapojit přes adaptér.

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#3 Nový příspěvek od Atlan »

Mal som namontovane ventilatory, celkom to fungovalo ale vymenil som radsej za vecsi radiator. Hluk, prach, zere alektrinu a treba vypinat ked ides prec
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

duchodce

#4 Nový příspěvek od duchodce »

Bude ti to prášit . Ono to "není" vidět ale při úklidu ti to manželka omlátí o hlavu. Navíc to moc nefunguje. To by jsi ten radiátor musel roztopit na vyšší teplotu aby ta intezita přechodu mezi radiátorem a vzduchem se zvýšila . Při standartní teplotě asi 50 st.se ten efekt moc neprojeví.
Občané kteří neumí nakopat do ...... své zlorumpované mocné , nejsou schopní samostatné existence....

Chose11

#5 Nový příspěvek od Chose11 »

Namontoval jsem si axiál ventilátor za kotel těsně za komínovou trubku, že tím budu rozhánět teplo po dílně. Nefungovalo to, takže "taková blbost a tolik to dalo práce"
Na světě mám nejraději tu rozmanitost, každej den mě nasere někdo jinej.

vitex

#6 Nový příspěvek od vitex »

fikejz

#7 Nový příspěvek od fikejz »

Rozmíchá to vzduch v místnosti, ale stejně to nevyřeší problém s nedostatečnou výkonností zdroje, nebo nedostatečně dlouhé době jeho činnosti. Takže buď zvětšit radiátor, přidat další, nebo jej nechat hřát po delší dobu, případně nepřetržitě.
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

ceratio1

#8 Nový příspěvek od ceratio1 »

Zeptám se možná blbě, máš při topení v těch krbovkách ten radiátor horký až dolů? Protože když je v systému krátká smyčka u kotle a jen jedno čerpadlo, tak třícesťák často pouští jen malý průtok do topného okruhu. A ve spojení s nedokonalé vyváženým systémem...

Čárls

#9 Nový příspěvek od Čárls »

Stropní ventilátor je dobrý pokud např u mne máš u stropu 30° víc qa na podlaze occ12-15 stupňů míň stlačí ti teplý vzduch dolu
ventilatorek na radiatorech sem měl na starých trubkových voda ohřátá na 80 a radiatory v mrazech co bejvali nestačili vyhřát tak při použití ventilatoru to šlo a ohřáli rychleji vzduch
podmínka je radiátor musí bejt i na zpatečce řádně ohřatý teplotní spád rozdíl pár stupňu pak ti ty ventilatory na radiator trochu pomůžou rychleji nahřát vzduch v místnosti .Pokud je třeba teplotní spád na radiatoru 50/30 stupňů nemá to smysl tam nějaký ventilatorek dávat to spíš přidat radiator a zvýšit průtok do obou radiatorů aby byl teplotní spád cca 60/45 a je to i o výkonu kotle a zda je plynový ,peletový nebo na tuhá paliva dřevo štěpka uhlí a řízení zda má akumulaci čerpadlo anebo je samotížný
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

Killer Koly

#10 Nový příspěvek od Killer Koly »

nez zacnes bastlit nejaky ventilator, zmer termokamerou, kde mas uniky tepla. pises ze to je obvodova zed a navic rohova mistnost, vsadil bych se ze tam budou dost velke uniky a mistnost bude spatne zateplena. tam nepomuze zadny ventilator ani velky radiator, jedine spravna tepelna izolace
Ferda Mravenec, práce všeho druhu

Čárls

#11 Nový příspěvek od Čárls »

mám po celým bytě obvodový stěny ze dvou stran mimo jedný místnosti.
Základ je okna a stropy pokud nad ní nemáš třeba další mistnost ale i tak bych začal stropem a to minimálně centimetrovou izolací polystyrenu stropní kazety ideal pokud ještě seženeš bryza special ty jsou 3 cm silný ale na netu jsem je již nenašel takže klidně 2-5 cm polysterenové desky na fasádu a na ně kazety dle vkusu nebo jako druhý soused snížil strop sadrač a foukanou izolaci má nad sebou půdu a je to setsakra znát
největší uniky tepla je strop a okna obvodový zdi bych max izoloval zvenčí,zevnitř nikdy zdi jsou akumulace a zde pokud jsou dostatečně silné 40acm a více jsou už ty uniky daleko menší jak okna a strop
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

Fizz

#12 Nový příspěvek od Fizz »

Centimetr polyse? :) vůbec nevím proč se tak serem s těma izolacema... Tahame dva kamiony kde by stačil balík. Asi budu muset poptat nějaký odborníky...
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23

chobotek

#13 Nový příspěvek od chobotek »

On myslí zevnitř. Chápeš. Oteplí se povrch a neroste na něm plíseň. Co je pod povrchem je očím neviditelné.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.

fikejz

#14 Nový příspěvek od fikejz »

Tak když je to strop pod dalším obydleným patrem a ty nechceš vytápět podlahu sousedům - má to smysl. A přesně takhle to Karel co vím má.
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

Fizz

#15 Nový příspěvek od Fizz »

ja to delal taky v bytovce jsem bydlel, ale desitku resp 8-10 cm, protoze jsem zrovna srovnal strop. centimetr nic neresi,jeste to bude vlnity , pokud to zabrousi do rovna mistama nebude nic.

nebo podhled. mineral ci sdk a hodit na to vatu. nicmene psal ze ma obvodove zdi takze ztraty stropem k sousedum urcite nebudou ty zasadni...

zacal bych termokamerou. a pokracoval bych primerene funkcnim resenim...
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23

Odpovědět

Zpět na „Dům a stavba“