Alternativní zdroje energie

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
drtikol

Re: Alternativní zdroje energie

#3091 Nový příspěvek od drtikol »

Ahoj, už nastala " doba temna ", za listopad mám spotřebu z nebe jen 109 kwh a z pekla 434 kwh .

fikejz

#3092 Nový příspěvek od fikejz »

To máš ještě dobrý. Soused dal letos solární ohřev bojleru a ze listopad má nulu. Už má sluníčko za kopcem a na panely mu, když svítí, jen na chvilku mrkne.
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

Ready

#3093 Nový příspěvek od Ready »

U nás už je doba temna měsíc,Slunko na druhém svahu provokuje a u nás stín.Nicméně teď už máme dobu polotemna,jsme pod sněhem a pokud je jasno,sníh krásně odráží a do baterek dnes lezlo v jednu chvilku 13A.Ale jinak bída,no za celý den to stačí na to,aby dílna při chvilkách jela na baterky a já mohl dál dávat na ty moje dřevěné prkotiny ceduličku.....vyrobeno Sluncem :)

RoKur

#3094 Nový příspěvek od RoKur »

Tak to já ještě na tu bídu mám za listopad z nebe více jak z pekla v poměru 90 : 49 kWh. Ale tento týden to je již 50 na 50%.
Slunce mi již zapadá v jednu hodinu. Je už tak nízko, že mi panely jedou pouze na poloviční výkon oproti létu.
Máme před sebou dva nejhorší měsíce pro fotovoltaiku. U prosince bude u mě největší spotřeba za měsíc v roce.

Obrázek
Mitsubishi MT21 - čtyřválec
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V
Solární deskové termo panely KPS11 4ks 1800W (7200W)

Odpovědět

Zpět na „Dům a stavba“