Zplynovací kotel
Re: Zplynovací kotel
Fikejzi průzor zatím dobré, šíře taky máme ještě prd natočeno. Ještě není ani opálena všechna barva v tlamě
Karle dal jsem jen dvoustovku, nicméně bojler je natápěn přímo z aku nádrže a je nastaven na teplotu 45°C. Topenář říkal že Dražice mají jímku na snímač teploty dost nízko, takže nahoře bude vždy teplota přes 50°C. Takže mi nebudem natápět bojler na 80, ale stále na 45, nicméně natápět je v plánu přes léto aku nádrž. Tak jsem zvědavý jak to bude fungovat
Andrea, ona ta dotace v podstatě stejně hovno pokryje. Si vem že jen za aku jsem dal myslím 80 tyček, kotel 150, nerez vložka 35...
Jako samozřejmě že člověk nenajde jen tak na ulici přes 80 000 Kč, ale ve výsledku je to vlastně prd no
Karle dal jsem jen dvoustovku, nicméně bojler je natápěn přímo z aku nádrže a je nastaven na teplotu 45°C. Topenář říkal že Dražice mají jímku na snímač teploty dost nízko, takže nahoře bude vždy teplota přes 50°C. Takže mi nebudem natápět bojler na 80, ale stále na 45, nicméně natápět je v plánu přes léto aku nádrž. Tak jsem zvědavý jak to bude fungovat
Andrea, ona ta dotace v podstatě stejně hovno pokryje. Si vem že jen za aku jsem dal myslím 80 tyček, kotel 150, nerez vložka 35...
Jako samozřejmě že člověk nenajde jen tak na ulici přes 80 000 Kč, ale ve výsledku je to vlastně prd no
-
Je rozdíl ve způsobu topení - tím teplotním spádem 60/40, nebo i vyšším se topilo stylem třeba 8 hodin topím, přetopím, nechám vychladnout. Kondenzák by měl jet prakticky nonstop na co nejnižší teplotu topné vody. Ideálně samozřejmě třeba s nějakou malou vyrovnávací nádrží.
Míšánek: Ony ty podmínky se pořád mění. Já pořizoval ten Attack v r. 2016 a tehdy jsem dostal dohromady s vybavením kotelny snad kolem 110 tis.? Už nevím přesně, doplácel jsem opravdu jen minim. zlomek ceny. Tam to smysl mělo, ale kotel byl někde kolem 65.
Míšánek: Ony ty podmínky se pořád mění. Já pořizoval ten Attack v r. 2016 a tehdy jsem dostal dohromady s vybavením kotelny snad kolem 110 tis.? Už nevím přesně, doplácel jsem opravdu jen minim. zlomek ceny. Tam to smysl mělo, ale kotel byl někde kolem 65.
Andre, s tím teplotním spádem je to přesně jak píšeš. Mám radiátory velikostí počítané na cyklické topení, tak jak se topilo dřív a vyhřejí dům na nastavenou teplotu i při nižším teplotním spádu, když do nich jde místo 80° jen cca 45°-55°C. Rozdíl je přesně v tom, že ta nižší teplota do nich nejde jen pár hodin večer, ale třeba dvojnásobnou dobu. Navíc je doma i při o něco nižší teplotě, ale nahřátým stěnám daleko příjemněji.
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Andre Marek a s cim si nespokojny na svojom atacku slx ? Kkamos ma na firme novsi s lambdou -2roky + nadstavbu k nemu na peletky . A zatial spokojnost . Inak oco keby si si vsimol tak aj ten spomenuty atack je slovensky A inak nechapem,ze naco si chcel volat kurenara na pripojenie noveho kotlika namiesto viadrusu ? Ked vies pozvarat traktor tak par trubiek pozvarat za kotlom je malina Ale dat za cesky splynovak na drevo 7az 10000eur tak to by musel za mna aj drevo rubat
Průzor vydrží "čistý" zhruba týden při nepřetržitém hoření. Každý týden vybírám dole popel. Průzor nevyndavám, ale vymetu peroutkou prach a prstem v rukavici z jemné kůže průzor zevnitř otřu. Na týden zase pokoj.fikejz píše: ↑čtv říj 31, 2024 3:27 pm S tím průzorem to stejně není kdovíjaká hitparáda. Alespoň mě se vždy očadí. A na čištění se docela blbě vytahuje.
Jinak co se týče způsobu používání mám to přesně takhle, že zatápím jednou denně do vrstvy uhlíků na kterou hodím pár kousků kartonu a jeden papír od kterého chytnou ty kartony. Na to pak nasypu štěpku, nebo teď aktuálně bordel z řezání dřeva - opadanou kůry, různě velký třísky a trocha pilin. Když topím kusovým dřevem vydrží to hořet déle a přikládám do žhavých uhlíků bez papíru stejně jako když je větší zima a přikládám ráno a večer.
Popis nutné obsluhy Atmose při roztápění a kroucení dvěma kolečky je přesně popis rozdílu v obsluze oproti Blaze, kde se nic takového nemusí sledovat a hlídat, ničím kroutit. Jednoduše se naloží palivem, zavře víko a ihned se může kotelna opustit do dalšího naložení. Rozdíl je, pokud je kotel zcela vyhaslý, tak se pod naložené dřevo hodí kus kartonu a škrtne sirkou, jinak je postup totožný. Blaze mám proto, že mě nebavilo právě popsané roztápění a hlídání Atmose. Tady není potřeba hlídat, kdy kroutit kolečky, kde udělat čárku, kolik je na kterém grádusníku teploty. Prostě naložím a jdu po svých a nemusím ani hlídat kdy přiložit, aby kotel nevyhasnul.J.A.Y. píše: ↑čtv říj 31, 2024 7:14 am no já mám Atmose 25S a vyhovuje mně. Roztopí se taky z pár uhlíků, tohle co tam máš ty je ještě ukrutně moc. Stačilo by ti jeden uhlík velikosti palce, vyzkoušej ;) A "rozfoukal jiskru vánek, v maličký plamínek, že funěl jako Janek, rozhořel ohýnek" no nic, ventilátor stačí jednorychlostní, holt buď topím, nebo netopím. Jediný co je na pendrek je dusivka vzadu.
Co se týče ovládání tak tam je kotlovej termostat a spalinovej termostat. Kotlovej vypíná ventilátor při dosažení nast. teploty, spalinovej hlídá pokles teploty spalin = vyhoření paliva = opět vypne větrák, aby se zbylý teplo nevytahovalo do komína.
1) zatápím, odtah je studenej, teda levej termostat zůstává na nastavený 80° a pravej musím dát na nejmíň, aby se vent. roztočil. Po rozhoření, když stoupne teplota spalin, vracím ho na provozní nastavení (hodnota experimentálně ověřena a fixou nanesena v podobě čárky).
Přikládám a můžou nastat tři situace:
2a) v komoře je ještě hodně žhavýho, kotel na 80° a tedy musím pootočit levým termostatem na "víc", aby sepnul ventilátor a odtahoval spaliny komínovou klapkou, po přiložení vracím na 80°
2b) v komoře je málo žhavo, kotel pod 80° a teda spaliny chladnější než je nastaveno, tak nemusím šmatat na levej vodní, alébrž na pravej spalinovej a ten viz zatápění
2c) v komoře je myš
toť vše, když chci přiložit jen jednou a nechat vyhasnout, zatopím, po čase kolečka termostatů dám kde maj bejt a když kotel vyhoří a klesnoou spaliny, ventilátor se vypne (ale dusivka zezadu zůstane bohužel otevřená).
Nemusíš vysvětlovat že to je na hovno - možný to je, ale funguje to. Každej holt máme něco jinýho. Někdo třeba má ještě na ježdění do práce Favorita a někdo už povýšil na Felicii ;)
No rozdíl markantní, otázka jestli to za těch 120tis stojí....
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233
-
- Kontaktovat uživatele:
Já na tom tak špatně nejsem a ani kotelnu nemám v sousedním okrese. Kotel jsem kupoval za svý a i přes to, že to je Atmos u kterýho se šetří i na číslíčkách u grádusníků, byl za kupu peněz. Až mě bude obtěžovat obsluha kotle, přestanu kupovat dřevo a začnu vymejšlet jinej způsob vytápění ;) můj minulej příspěvek spíš vzniknul jako popis funkce koleček na kotli
Čistě ekonomicky jsou za jeden Blaze dva Atmosy, nebo také, když zkouknu ceník, jen třetina Hargassneru, ale také například třicet kusů kamen na dřevo.
Měl bych dotaz . Od jara mám kotel Opop H 420 eko D, k tomu dvě nádrže 750 l. Kotel má výkon 20 kw. Kotel jede jak má , jen při topení se stane , ze zkratovaci , přikládají klapka jde ztěžka otevřít . Někdy se musí klapnout dlani . Klapku a dosedaci plochy jsem očistil od původní barvy a přesto se zanáší dehtem . Vše je zapojeno jak má být , nastaveno taky . Neřešil jste někdo ?
Krbovky jsou taky ruzná cena a kvalita někdy to přeleze i 150tisíc Jo to jsou ty a mastkovým kamenem a akumulací jak kráva Za tyhle máš Blaze i s montáží https://www.zbozi.cz/nabidka/6e4e000078 ... 3d4df6ae0/
Radku tohle dělal starý dakon který neměl pruzor do topeniště v přikládacích dvířkách Táta se s tím něco napekloval pak tam provrtal dírku aby se odsával vzduch z násypný šachty Prostě tam kondenzujou spaliny Co s tím nevím zkusit vyšší teplotu na zpátečce na malým okruhu
Radku tohle dělal starý dakon který neměl pruzor do topeniště v přikládacích dvířkách Táta se s tím něco napekloval pak tam provrtal dírku aby se odsával vzduch z násypný šachty Prostě tam kondenzujou spaliny Co s tím nevím zkusit vyšší teplotu na zpátečce na malým okruhu
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
No jo, každý si prostě vdue hájit to svoje
Každopádně nešlo mi do hlavy proč topenar, který montuje Blaze a má jej za ten top produkt u nás zároveň dělá i Atmose. Tady mám odpověď - prostě se najdou lidi kteří ten krám i tak chtějí
Každopádně nešlo mi do hlavy proč topenar, který montuje Blaze a má jej za ten top produkt u nás zároveň dělá i Atmose. Tady mám odpověď - prostě se najdou lidi kteří ten krám i tak chtějí
Tak zkusím ještě jednou topenare . Jinak do radiatoru jsem měl nastaveno 65 , zkusím zvednout na víc . Prolezl jsem internet a je to velký neduh tohodle kotle .
jesště jsem na dnes při zatopu koukal.na malým okruhu je čerpadlo , trojcestný ventil 55 stupnu. Mě připadá, že to čerpadlo je blbě nastaveny. rozjede se na chvilku , když jsou nádrže vybitý na 30 sdtupnů, pak jede dokud kotel nenajede teplotu tak 60. pak vypne. jen jsem nenašel v menu kde ho nastavit, je tam jen teplota spinání.