Palubky na fasádu
Palubky na fasádu
Chlapi potřeboval bych další radu. Budu směrem od zahrady bourat takový přístřešek nalepený na garáž/dílnu a tím se mi otevře pěkně hnusná fasáda ( oprýskaná zazděné okna dveře , nerovnosti atd.) potřeboval bych ji co nejjednodušeji zvelebit. Přemýšlel jsem na fasádu našloubovat dřevěné hranolky a na ně našroubovat vodorovně obyč smrkové palubky 12.5 x 96 ( mám je doma po jiné akci a zbytek bych dokoupil) Ale nevím nebude to dělat nějaký bordel co se týče kroucení atd.? Palubky budou pod stříškou ale déšt z boku je občas asi zasáhne. Ptám se hlavně proto že bych většinu materialu na to měl. A nebo se na to vy.. a pořešit klasickou fasádu?
Re: Palubky na fasádu
Ohodit a udělat fasádu = nejmín starostí a do budoucna bezúdržbové.
Palubky na rošt a pod to udělat větranou fasádu nebo přizateplit fasádní vatou mezi latě. Bude potřeba to jednou za 5-10 let natřít, doporučuju tenkovrstvou olejovou lazuru, hlavně né žádnej lak nebo něco, co se musí před dalším nátěrem brousit.
Osobně bych to i pod ty palubky aspoň špricnul (já mám pod dřevěným obkladem všechno nahrubovaný). Za prvý se to srovná a v případě dutejch cihel i zavře.
Taky dost záleží co máš na zbytku baráku, jestli to třeba neohodit a neudělat komplet fasádu, zateplovák nebo to jen natřít fasádní barvou.
Dej nějakou fotku, takhle se blbě radí.
Palubky na rošt a pod to udělat větranou fasádu nebo přizateplit fasádní vatou mezi latě. Bude potřeba to jednou za 5-10 let natřít, doporučuju tenkovrstvou olejovou lazuru, hlavně né žádnej lak nebo něco, co se musí před dalším nátěrem brousit.
Osobně bych to i pod ty palubky aspoň špricnul (já mám pod dřevěným obkladem všechno nahrubovaný). Za prvý se to srovná a v případě dutejch cihel i zavře.
Taky dost záleží co máš na zbytku baráku, jestli to třeba neohodit a neudělat komplet fasádu, zateplovák nebo to jen natřít fasádní barvou.
Dej nějakou fotku, takhle se blbě radí.
Fotku mužu poslat až to zhodím. co se týče povrchu tak je to normálně omítnuté ale omítka le poškrábaní a škaredá od toho jak se tam furt něco opíralo atd a navíc je tam zazděné okno a dveře takže bych nba to musel hodit nějaký polystyren abych to srovnal a pak lepidlo perlinku a fasádu. A v tom mi přijdou ty palubky mnohem vhodnější. Rovina na vytvoření rošu tam relativně je. Nátěr olejovou lazurou je jasný. Jen se bojím kroucení těch palubek právě
Ano jak říká truhlář ,,dřevo je blázen" bude Ti to pracovat stále. Záleží na výběru a kvalitě dřeva. Tam se odvijí kroucení. Znám plno případů v okolí, kde měli šťíty, stěny obložené dřevem. V jednu chvíli to byla móda. Nebyly dobré nátěrové hmoty. Vše ošumtělé na ůdržbu pracné. Většina to dřevo nakonec sundala a udělali kvalitně omítku a pokoj na vždy. Dřevo bude v zimě létě pracovat a neudrží ho na těch laťích stejně nic. Udělají se časem škvíry a zateče a to je to nejhorší co je.
Souhlasím s Jeníckem, ohodit a bude navždy pokoj. Akorát pozor na zateplení. Na uzavření domu vlhkosti. Zase záleží co je to za stavbu a složení stavebních hmot. Jestli kámen, cihly nebo již novodobý zdící meteriál.
Souhlasím s Jeníckem, ohodit a bude navždy pokoj. Akorát pozor na zateplení. Na uzavření domu vlhkosti. Zase záleží co je to za stavbu a složení stavebních hmot. Jestli kámen, cihly nebo již novodobý zdící meteriál.
...nemyslel jsem fotit hnusnou zeď, tu si umím představit, ale celej barák aby to k tomu dispozičně pasovalo, oku lahodilo a Tvou peněženku nezruinovalo
na zbytku baráku nezáleží je to samostatně stojící garáž z dílnou a navíc zed je ještě z druhé strany takže od tama není na barák vůbec vidět. jedna část je brizolit pak je to odděleno vrty a pak to pokračuje jako klasická omítka štuk. Kdybych to chtěl omítat tak jaký postup na brizolit? Zateplovat to není potřeba. Na ten brizolit nalepit nějaký slabší polystyrén a na to lepidlo s perlinkou a fasáda?
Tím že je to část od zahrady a na top vzhledu uplně nezáleží tak bych si tam venkovní omítku možná i rád zkusil. Když se to uplně nepovede tak tam to bude nejméně vadit
Tím že je to část od zahrady a na top vzhledu uplně nezáleží tak bych si tam venkovní omítku možná i rád zkusil. Když se to uplně nepovede tak tam to bude nejméně vadit
když na tom nezáleží, pak to nech tak jak to je... howgh
Zapomeň na palubky a navíc ještě smrkové.Dopadneš jak já.První vrstva bochemit,druhá vrstva bezbarvá lazura a tři vrstvy luxolu.Po deseti letech zralý na likvidaci.Jenže to nejde,protože jsou přetaženy fasádní barvou.A to jsem po bratrovi(má malou stavební firmu a dělal mě fasádu) chtěl cetris,on mě přesvědčil,že palubky stačí.Že jsem ho já debil poslechl.Dej tam cokoliv jiného,co bude bezúdržbové.Jestli nezapomenu,večer dám fotku.
Ondra.p: za mě bych ten brizolit oklepal do pryč a dal úplně obyčejnou vápennou omítku a štuk sice to nebude až tak bezdržbový (po letech se možná odlepí štuk) ale zed bude aspon trochu dýchat
malej traktorista v malým traktoru
Já mám břízák na baráku 50 let. Drží jako zamlada a barák krásně dýchá. Proto nechci zateplovat fasádu.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
No jo, prdlajz přesah střechy (respektive obloženej krajovej trám), to pak dostává obložení na pr*el, eště k tomu když je ohoblovaný
To je třeba přesně to, proč jsem chtěl tu fotku, jinak těžko radit...
To je třeba přesně to, proč jsem chtěl tu fotku, jinak těžko radit...
"polystyrén a na to lepidlo s perlinkou a fasáda"
věčný mýtus opravy fasády
Pokud je starý podklad soudržný (břizolit) ,tak nejlepší je stará dobrá hrubá malta, srovnat stěnu, pak do omiítníků na ni zatočit fajnovou nebo natáhnout probarvenou omítku....šlus
věčný mýtus opravy fasády
Pokud je starý podklad soudržný (břizolit) ,tak nejlepší je stará dobrá hrubá malta, srovnat stěnu, pak do omiítníků na ni zatočit fajnovou nebo natáhnout probarvenou omítku....šlus
Kubota parking only :-)
https://www.youtube.com/user/ladikigas
https://www.youtube.com/user/ladikigas