Zplynovací kotel
Re: Zplynovací kotel
Hezký večer
Zplynovací kotel na samotíž by fungoval - byla by zajištěna teplota zpátečky
ale musel by být zapojený s termosměšovačem
tenhle pán je vyráběl - nevím jestli je to ještě aktuální
Josef Slepánek
Dvorce u Bruntálu,79368
tel.:604750853
Zplynovací kotel na samotíž by fungoval - byla by zajištěna teplota zpátečky
ale musel by být zapojený s termosměšovačem
tenhle pán je vyráběl - nevím jestli je to ještě aktuální
Josef Slepánek
Dvorce u Bruntálu,79368
tel.:604750853
Já si myslím, že Martis musí mít na tom kotli směšovací ventil, protože by mu jinak 22 let nevydržel.
U nás ho jeden měl zapojen pouze na samotíž a po 5 letech mu odešel. Pořídil si druhý, a ten mu také vydržel pouze pár roků, pak si pořídil Atmose a tam mu ho zapojili i z Ladomatem a měl pak klid. Stejně si ale do teď myslí, že kotle Pyros stoji za h... a nejsem mu schopen vysvětlit, že chyba byla na jeho straně.
U nás ho jeden měl zapojen pouze na samotíž a po 5 letech mu odešel. Pořídil si druhý, a ten mu také vydržel pouze pár roků, pak si pořídil Atmose a tam mu ho zapojili i z Ladomatem a měl pak klid. Stejně si ale do teď myslí, že kotle Pyros stoji za h... a nejsem mu schopen vysvětlit, že chyba byla na jeho straně.
Mitsubishi MT21 - čtyřválec
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V
Solární deskové termo panely KPS11 4ks 1800W (7200W)
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V
-
Ano, směšovací ventil tam je, ten tam musí být. Mám velký dvougenerační domek, takže ta samotíž funguje perfektně, hlavně to nepotřebuje elektrické připojení, což mnohdy má své výhody.
Již jsem kontaktoval ty již zmíněné Am Energo kotle, uvidíme co mi na to řeknou ...
Jinak všem moc děkuji za příspěvky, moc jste mi pomohli
Již jsem kontaktoval ty již zmíněné Am Energo kotle, uvidíme co mi na to řeknou ...
Jinak všem moc děkuji za příspěvky, moc jste mi pomohli
Ahoj Jardo,můžeš mě vysvětlit trochu lépe proč ne ATMOS ? Já jej mám bez elektroniky,tuším od roku 2006 a jsem spokojen.Tak bych rád nějaký negativní poznatek.
To by mě taky zajímalo, většinou jsem všude četl pouze jeden důvod.
"NEMUSÍŠ VŠECHNO VĚDĚT,STAČÍ VĚDĚT KDE TO NAJDEŠ."
-můj dědeček-
https://imaginaro.rajce.idnes.cz/Kubotka/
můj záhon- www.imaginaro.rajce.idnes.cz/vyvyseny_zahon/
-můj dědeček-
Takže za mě.
Vysoká teplota spalin (napikaču výměník)
Špatně přístupný otvor na popílek z výměníku
Debilně čistitelný výměník(malé okénko)
Když prošvihnu přiložení stáhnu spalinový termostat, aby se ventilátor rozjel a buď musím počkat až spaliny nastoupají nebo příště ventilátor vrčí ještě dýl po vyhoření-(budu to řešit klemou -časovač paralelně s termostatem)
Blbě se vybírá popel - ta střecha ve spalovací komoře.
Přikládací komora do půlkruhu- blbě využitelný prostor a rádo to klenbuje (docela často i když je hodně žhavého to vyhoří nad tryskou a pak to prokuřuje)
Po vyhasnutí -otevírání klapky vzduchu. Když jsem ji po vyhoření ručně zavřel tak tam vydrželo žhavé o hodně dýl a to nemluvím o chladnutí kotle.
Měli udělat průzor do spalovací komory, aby měl člověk alespoň nějakou možnost seřízení spalování podle plamene . Jinak bez analyzátoru spalin je nějaký nastavování o srandě.
Možná si ještě na něco vzpomenu.
No jo měl jsem vybraný jiný kotel, ale v té době výrobce končil a tak jsem narychlo šel do Atmose Tak jsem trošku zaujatej.
A Guntamatic, Froling, Eta byly mimo moje možnosti.
Vysoká teplota spalin (napikaču výměník)
Špatně přístupný otvor na popílek z výměníku
Debilně čistitelný výměník(malé okénko)
Když prošvihnu přiložení stáhnu spalinový termostat, aby se ventilátor rozjel a buď musím počkat až spaliny nastoupají nebo příště ventilátor vrčí ještě dýl po vyhoření-(budu to řešit klemou -časovač paralelně s termostatem)
Blbě se vybírá popel - ta střecha ve spalovací komoře.
Přikládací komora do půlkruhu- blbě využitelný prostor a rádo to klenbuje (docela často i když je hodně žhavého to vyhoří nad tryskou a pak to prokuřuje)
Po vyhasnutí -otevírání klapky vzduchu. Když jsem ji po vyhoření ručně zavřel tak tam vydrželo žhavé o hodně dýl a to nemluvím o chladnutí kotle.
Měli udělat průzor do spalovací komory, aby měl člověk alespoň nějakou možnost seřízení spalování podle plamene . Jinak bez analyzátoru spalin je nějaký nastavování o srandě.
Možná si ještě na něco vzpomenu.
No jo měl jsem vybraný jiný kotel, ale v té době výrobce končil a tak jsem narychlo šel do Atmose Tak jsem trošku zaujatej.
A Guntamatic, Froling, Eta byly mimo moje možnosti.
Nemám Atmos, ale tie nedostky čo spomínaš majú aj iné kotle. Klenbovanie v prikladacej komore je vecou použítého dreva, jeho váhy, tvaru, kusovosti a nie kotla. Napríklad bukové polienka skoro vždy neklembujú. V prípade, že kúrim smrekovým, tak na vrch sa snažím položiť bukové a ono to väčšinou pretlačí.
Podle mě má vliv i tvar přikládací komory a to hodně. JJ i jiné kotle mají nedostatky, ale u Atmose se nějak sešly
To wlcoun: napsal jsi to dobře. Ta účinnost kotle Atmos je na prd. Spotřeba paliva je potom velká. Divím se, že v době pwm regulace je u toho kotle dusivka ovládaná řetízkem.
Mitsubishi MT21 - čtyřválec
-
Koukám po kotli Pk 20 od Rojka,chci topit i špalikama z větví tak se mi líbí přikládání vrchem a do komory se vejde poleno délky 50 cm,výměnou "plechů" uvnitř kotle je možnost regulace výkonu 20,25,30 kW
Pátral jsem po něm také,vyrábím špalíky,k tomu suché hoblovačky.Kamarád topenář radil nebrat,je to žrout.
-
Teď mám obyč KTP 25 a jsem velice spokojený až na zbytečně velký výkon, bral sem to podle Viadrusu U 22,bohužel Než se pro něj rozhodnu tak se podívám k někomu kdo ho má
Já mám Atmos DC32S a jsem spokojenj. Nedostatky psané výše jsem taky objevil, ale jelikož mám nádrž, tak mi vyhasínání do komína tolik zatím nevadí, pač kotel dkhoří ráno než jdu do práce a když se mi chce, tak ten řetízek zhodím. Teplotu spalin jsem zatím vyřešil termostatem s kapilárou, mám ho naštelovanej že při 270° vypne ventilátor a při 220° ho zase zapne. Takhle si cykluje. Spíš tam chybí řízení dusivky při provozu - kotel se rozhoří a když má někdo dřevo 3 a víc let stary, začne teplota do komína list nahoru i bez ventilátoru. Možná by to vyřešil regulátor tahu-nemám vyzkoušeno.
-můj dědeček-
-můj dědeček-
Tak ja nemám dobré skúsenosti s veľmi suchým drevom, t.j. pod 20%. Také najmä smrekové drevo nesplyňuje dobre, sú nízke teploty na komíne. Keď medzi to pridám mokrejšie, tak to je podstatné zlepšenie. Nizkotepelnej korózii sa nebojím, pridávam vtedy, keď je už všetko rozbehnuté a vyhriate.
Taky se mi zdá že je lepší dvouleté než tříleté. Já mám teď 15-20%.
-můj dědeček-
-můj dědeček-