Rekonstrukce domu
Re: Rekonstrukce domu
Kurňa takovej úřad by s mi líbil i u nás, že když si sundám eternit sám, ještě mi za to dají prachy, budu sundávat eternit ze dvou střech.
"NEMUSÍŠ VŠECHNO VĚDĚT,STAČÍ VĚDĚT KDE TO NAJDEŠ."
-můj dědeček-
https://imaginaro.rajce.idnes.cz/Kubotka/
můj záhon- www.imaginaro.rajce.idnes.cz/vyvyseny_zahon/
-můj dědeček-
https://imaginaro.rajce.idnes.cz/Kubotka/
můj záhon- www.imaginaro.rajce.idnes.cz/vyvyseny_zahon/
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Nemozes menit podorys povodnej budovy. Tak ze ak bolo 6x6 musi byt 6x6.(vtedy nevadi ze dom je 1m od suseda lebo to bolo podla vtedajsich predpisov)Pepino píše:U toho domu to jak zase takovy problem nevidim v soucasnosti je k domu priplacnuta pradelna a uhelna. To bych zboural a misto toho pristavel, neco v sirce domu. Pradelna i uhelna jsou uskocene. Horsi to bude s tou dilnou. Puvodni ma cca 6x6 a ja bych chtel zvetsit na 7-8x12, mozna trochu min na delku, ale sirku musim zachovat.
Jak je to s tim, ze to musi byt 2m od hrany pozemku ? To se musi dodrzet, nebo zalezi na dohode se sousedem ?
Lebo kez zmeniz podorys uz to nieje rekonstrukcia ale stavba
A to znamena stavebne povolenie, a to musi splnat dnesne zakony tj medzi domami 7m res vynimka ak tam niesu okna a podobne.
Eternit je nebezpecny odpad tak ze mozna pokuta do 16000E. Inak firma za 150m2 pyta 1800E.
Zajdi na stavebny dozvies sa.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
Kde ho vykoupí?sychrovak píše:Oni ten azbest mají na úřadě zmapovaný,teda u nás a pokud měníš krytinu svépomocí musíš dávat do pytlů a vykoupí za 15 Kč kg a doklad předložíš na úřadě.Pokud mění firma je kolem toho takových nařízeních že se nedoplatíš.
Ve sběrném dvoru by ho nejradši nevzali vůbec, nevěděli jestli to vůbec můžou vzít a když po delší domluvě že nakonec tedy to vzít musí, tak to byl ranec -zdarma jen malé množství ročně asi 10kg nevím přesně. To je moje zlušenost před cca rokem a půl nebo dvěmi.
Na stávající kritinu se na stavebním úřadu vůbec neptali, pouze stačilo ohlásit její výměnu- rozměr střechy se neměnil.
Jak by měli ten azbest zmapovaný - podle čeho to zjistí, když jsou kritiny se stejným desingem ale bez azbestu (novější)?
Co bych udělal já.
Sehnal bych si projektanta, který mi to všechno namaluje. Dobře zpracovaný projekt pro svépomocného stavebníka dar z nebes. Sepsal bych si všechno, co chci s domem dělat, zašel bych si na stavební úřad, tam jim vše pravdivě vyložil a nechal si poradit, co všechno bude potřeba. Následně bych to probral s projektantem, nechal ho to vypracovat, podal žádosti, nechal podepsat sousedy atd atd. Nikdy nemá cenu něco skrývat, prostě na rovinu, jak to je. Člověk pak dostane ceduli "Stavba povolena" a ostaní si můžou trhnout nohou. Hlavně na nikoho silou. Soused, když se šprajcne - raději ustoupit, než si dělat naschvály.
Pokud budu dělat rodinný dům, nechám si od architekta namalovat interiér - a pak naroubuju veškerou techniku k interiéru. Není nic horšího, než mít blbou koupelnu jen proto, že jsem si vyvedl na špatném místě odpadní trubky. Mít obrázky kuchyně a koupelny předem ušetří fůru starostí.
Nemá smysl hledat nejlevnější řešení. Projektant umí ušetřit statisíce jen tím, že se všechno dobře namaluje.
Samotný postup rekonstrukce - to je jiná kapitola, ale dneska, když mám hotovo bych hodně desetitisíců ušetřil......
Sehnal bych si projektanta, který mi to všechno namaluje. Dobře zpracovaný projekt pro svépomocného stavebníka dar z nebes. Sepsal bych si všechno, co chci s domem dělat, zašel bych si na stavební úřad, tam jim vše pravdivě vyložil a nechal si poradit, co všechno bude potřeba. Následně bych to probral s projektantem, nechal ho to vypracovat, podal žádosti, nechal podepsat sousedy atd atd. Nikdy nemá cenu něco skrývat, prostě na rovinu, jak to je. Člověk pak dostane ceduli "Stavba povolena" a ostaní si můžou trhnout nohou. Hlavně na nikoho silou. Soused, když se šprajcne - raději ustoupit, než si dělat naschvály.
Pokud budu dělat rodinný dům, nechám si od architekta namalovat interiér - a pak naroubuju veškerou techniku k interiéru. Není nic horšího, než mít blbou koupelnu jen proto, že jsem si vyvedl na špatném místě odpadní trubky. Mít obrázky kuchyně a koupelny předem ušetří fůru starostí.
Nemá smysl hledat nejlevnější řešení. Projektant umí ušetřit statisíce jen tím, že se všechno dobře namaluje.
Samotný postup rekonstrukce - to je jiná kapitola, ale dneska, když mám hotovo bych hodně desetitisíců ušetřil......
imaginaro: Blbě jsem to formuloval jasně že platíš ty proto kolik metráků spíš tun může mít střecha?
honzasl: projektant umi usetrit, ale i vyhodit penize. Kdo zna skutecne dobryho projektanta, tak tam se to asi vyplati, ale kdyz pujdes za nekym naslepo, tak je to 50/50... Jako kdo neni schopnej si sam nakreslit koupelnu tak pri stavbe svepomoci nadela malery s projektem nebo bez....
Ano blbě jsem to napsal odeberou za úplatu .Od běžného občana do ?? už nevím 100 kg zdarma a musí být v pytlích a jen někde a když střechu tak až do Jíčína.
Pokud to sundává firma musí plnit určité podmínky bezprašnosti,proto je to drahé.Když sám nezajímá je jak ale chtějí doklad.Pokud provedeš výměnu bez ohlášení je na tobě zda to někdo nepráskne.
Jak to vědí nevím já pouze poptával co musím udělat abych se při rekonstrukci vyhnul povolení a paní vzala šanon zeptala se na čp a hned bez povolení to jen tak nepůjde z důvodu elektrické konzole na domu a budete muset doložit ekologickou likvidaci eternitu.Což mě zarazilo a povídám že mám přírodní břidlici.Oni to z ulice špatně vidí ale fakt to mají zmapované a rádi určují i barvu střechy .Já si ohlášku dělám na vše a mám klid,né kvůli sousedům ale kvůli klidnému spánku.
Pokud to sundává firma musí plnit určité podmínky bezprašnosti,proto je to drahé.Když sám nezajímá je jak ale chtějí doklad.Pokud provedeš výměnu bez ohlášení je na tobě zda to někdo nepráskne.
Jak to vědí nevím já pouze poptával co musím udělat abych se při rekonstrukci vyhnul povolení a paní vzala šanon zeptala se na čp a hned bez povolení to jen tak nepůjde z důvodu elektrické konzole na domu a budete muset doložit ekologickou likvidaci eternitu.Což mě zarazilo a povídám že mám přírodní břidlici.Oni to z ulice špatně vidí ale fakt to mají zmapované a rádi určují i barvu střechy .Já si ohlášku dělám na vše a mám klid,né kvůli sousedům ale kvůli klidnému spánku.
V 98 nás pouze studie kterou jsme museli doložit než nám prodali pozemek od města na 15 tisíc.Po zakoupení pozemku jsme za nimi přišli a udělali nám návrh na 150 tisíc mínus těch 15 tisíc.No nekup to.Táta sehnal známého co projektoval pro Liaz jako zaměstnanec a tento důchodce si řekl ze známosti 70 tisíc a vše poctivě řešené a vyřešené.Než umřel stihl mě udělat plánky na kotelnu na chalupě a spojení do L se stodolou + obytné místnosti v podkroví za 35 tisíc.Takže za mě hledat někoho v okolí v důchodu než projektanty co jedou dle tabulek.
Mě stál projekt na obnovu + vyřízení povolení u paní inženýrky kolem 35 + bude mi dělat stavební dozor. Projekt ti vysere na netu kde kdo, ale kulatý razítko stavebního dozoru, za rozum, to je kumšt.
my měli shodou náhod to samý projektant + stavební dozor jedna osoba, za dozor chtěl 1% z ceny rekonstrukce
malej traktorista v malým traktoru
myky: To těžko .)) každý na netu..........leda tak unifikovaný dům.
To je jako s tou škodou na baráku jak ses mi vysmál, ty si taky unifikovanej- blb. Klidně sem dám účet. A nebo s tím že i když ti někdo způsobí škodu odhadem hasičů 150000,- tak se ve finále nic neděje, protože on vlastně nechtěl. Projekt, nenech se vysmát od dvaceti tisíc. A toho tvýho "důchodce" jsem taky zkoušel, plnou hubu keců a prej tak za 150.
Myky čti pořádně ,reagoval jsem na toto Projekt ti vysere na netu kde kdo.
Jelikož si nestavěl nový dům tak kecáš jinak bys to věděl,ten projektant musí zjistit co ti na dané parcele povolí a vše obšlápne tak aby to vůbec dostalo stavební povolení.
O o té tvé škodě na domě? Co bys dostal když to nemáš pojištěné?Pokud on nic nemá a nic nevlastní tak ho těžko můžeš žalovat,otázkou je co tam dělal?
Jenže ty si myslíš že by ti to měl někdo uhradit? Kdo má hradit tvoji hloupost?Stát ne?:)
Jelikož si nestavěl nový dům tak kecáš jinak bys to věděl,ten projektant musí zjistit co ti na dané parcele povolí a vše obšlápne tak aby to vůbec dostalo stavební povolení.
O o té tvé škodě na domě? Co bys dostal když to nemáš pojištěné?Pokud on nic nemá a nic nevlastní tak ho těžko můžeš žalovat,otázkou je co tam dělal?
Jenže ty si myslíš že by ti to měl někdo uhradit? Kdo má hradit tvoji hloupost?Stát ne?:)
Takže ten zmetek mi zapálí barák a já si za to v podstatě můžu, dobrý .
A vlákno se jmenuje"REKONSTRUKCE DOMU", předpokládám že tedy bude kolega rekonstruovat, nikoliv stavět nový dům. A to já mám v podstatě taky...
Takže sehnat projekt a dozor, tím jsem si vcelku nedávno prošel.
A vlákno se jmenuje"REKONSTRUKCE DOMU", předpokládám že tedy bude kolega rekonstruovat, nikoliv stavět nový dům. A to já mám v podstatě taky...
Takže sehnat projekt a dozor, tím jsem si vcelku nedávno prošel.
Myky to tu někdo řekl?Nebo jsi mistr v překrucování? Takže ten zmetek mi zapálí barák a já si za to v podstatě můžu, dobrý Jinak se kolegovi omlouvám za příspěvek který sem nepatří ale všiml jsem si že Myky rád hraje se slovíčkama do kterých se potom sám zamotá.