Jedálenský stôl

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
jafi

Jedálenský stôl

#1 Nový příspěvek od jafi »

Zdravim kolegovia

Potreboval by som radu od odbornikov z fachu. Asi cca pred rokom som opravoval jedalensky stol, na ktorom boli flaky od poharov atd atd. Cely lak som vybrusil, vycistil, namoril ( hrozna robota) a nakoniec nalakoval. V predajni mi odporucili nejaky ,,spešl,, lak vodou rieditelny, vychadzal cca 13€ za 0,7l.
Pekne som to nalakoval a vyzeralo vsetko fajn. Po cca ani nie polroku lak uplne zmäkkol, normalne do neho skrabnem nechtom, uplne bez namahy. Myslite ze to bolo vyberom nespravneho laku? Vedeli by ste mi poradit ako si s tym teraz poradit. Trapi ma najma odstranenie toho aktualneho laku kedze je v podstate mäkky a vsetko sa mi bude lepit na brusny papier. Mohlo by sa to odstranit nejakych chemickym odstranovacom? Skratka by som potreboval poradit. Naši stolari na taketo roboty nemaju cas, tak si musim poradit sam. Dakujem
Zetor 3011
Zetor 7245 HS

jackalllll

Re: Jedálenský stôl

#2 Nový příspěvek od jackalllll »

Ahoj, servat ten starý půjde cidlinou, pak dobrousit šmirglem a nalakovat lodním lakem. Jak je něco vodou ředitelnýho, tak to stojí za .. :) Taky už to mám za sebou. V prodejně mi tenkrát taky poradili vodou ředitelnej, 3 roky mě to pak štvalo, bylo to měkký, lepivý po každém utření stolu, při lakování to prohnulo desku, že na pár místech popraskala. Co jsem to pak předělal tím lodním lakem, tak od té doby absolutně bez problémů

jafi

#3 Nový příspěvek od jafi »

Vdaka za radu, samozrejme slovicko,,cidlina,, som si musel vyhladat, co je to vlastne? nejake skrabatko? Inak kupil som lodny lak, ale vodou rieditelny, v tom bol asi ten problem.
Zetor 3011
Zetor 7245 HS

feki

#4 Nový příspěvek od feki »

my mame doma velky pristresok so zakladom asi 14*16 ktory stoji na dubovych stojkach... tie su usetrene lakom xyladecor oversol, draha sracka, ale vyzera a drzi perfektne :) a to sme uz tiez par somarin vyskusali na viacere drevene veci a nestalo to za vela :)

Odpovědět

Zpět na „Dům a stavba“