střecha na baráku plech nebo tašku?
- pinkygsx
- Kontaktovat uživatele:
střecha na baráku plech nebo tašku?
Zjišťuji info ke střechám. Mám v plánu vyměnit střechu. Mám klasiku sedlovku cca 96m2.
Co tam dát plech nebo nějakou tašku.?
Teď tam mám tašku a je tam prý 30 roků a drolí se.
Samozřejmě udělám i nové trámy.
+ a - jednotlivých krytin???
Co tam dát plech nebo nějakou tašku.?
Teď tam mám tašku a je tam prý 30 roků a drolí se.
Samozřejmě udělám i nové trámy.
+ a - jednotlivých krytin???
Pepina už je horová http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 20&t=81501
další projekt DaewARO : http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 20&t=92759
JawARO: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... lit=jawaro
další projekt DaewARO : http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 20&t=92759
JawARO: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... lit=jawaro
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: střecha na baráku plech nebo tašku?
ahoj dělal jsem minulý rok střechu 560m2 a použil jsem tašku sice betonpres a trámy jsem měnil jen některý, co byli špatný, bacha na plech jestli máš starý barák co nemá betonový základy a pozednice tak ti to pak začne hodně pracovat protože odlehčíš střechu
co jsem měl bobrovky tak váha střechy byla odhadem víc jak 30 tun
co jsem měl bobrovky tak váha střechy byla odhadem víc jak 30 tun
Já dal pálenou tašku Creaton Rapido v glazuře, s plechem tu má hromada lidí problémy, tomu jsem se chtěl vyvarovat, betonovka u mě nebyla použitelná, náhrady eternitu stojej za ..., pak plasťáky 3 pyramidy, eureko a capacco - má to tu kupa lidí, je to moc okoukaný
ten Creaton je německo, měli na to akci, nestálo to svět, doplňky maj komplet hliněný, žádný plasty co vyblednou a zkřehnou, mám to na střeše asi 5 let, záruka je 30
ten Creaton je německo, měli na to akci, nestálo to svět, doplňky maj komplet hliněný, žádný plasty co vyblednou a zkřehnou, mám to na střeše asi 5 let, záruka je 30
Z plechový střechy se zblázníš jakmile začne pršet. Soused má hliníkovou a už neví jak by ji odhlučnil. Já mám metrové pozink parapety u okna ložnice a když prší, je to jako by poblíž páliy kulomety.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
-
- Kontaktovat uživatele:
přesně ,je to jak když chčije koza na plech, vím sousedi to maj všude na pergolách a přístřeškách co maj na auto a když začně jemně pršet to je rambajzu z toho. hodně zdaru
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
No je rozdiel plechova strecha s rovnym plechom a plechova strecha s tvarovanym plechom co vyzera ako casti skridle. Lebo prva moznost je fest hlucna ale ta druha je v pohode.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
Ahojte My dávali novou střechu před 2 roky.Dávali jsme hliníkový plech v délkách 6m takové pásy asi 120cm široké s imitací tašky s hrubým povrchem a žádný problém.Když prší tak to jde trošku víc slyšet jak na taškách ale vůbec mi to nevadí , ba naopak .Myslím , že tašky sů zbytečně těžké a máme na to záruku 30 let.Před plechem byl na střeše eternit...
Libor :-)
Dělám v oboru a za mě jedině bud palená,nebo betonová krytina,železo patří do základu.Jediná výhoda plechu,že se dá pou
žít na malé spády a že je lehká.Ale to neznaméná,že je to dobře.Krov by měl byt taky zatížený,at tolik nepracuje.Další nevýhoda plechu je,že pokud je to větší spád,tak na něho jen tak nevylezeš a nedej bože,když chceš třeba dodatečně osadit střešní okno,nebo jakýkoliv prostup přes krytinu.
A taky nevěřím kotvícím vrutum s těsněním,kdo ví jak dlouho vůbec těsnění vydrží.
S Creatonem jsem taky dělal a byla s tím velmi dobrá práce,byla to glazura a vypadala dost poctivě.
žít na malé spády a že je lehká.Ale to neznaméná,že je to dobře.Krov by měl byt taky zatížený,at tolik nepracuje.Další nevýhoda plechu je,že pokud je to větší spád,tak na něho jen tak nevylezeš a nedej bože,když chceš třeba dodatečně osadit střešní okno,nebo jakýkoliv prostup přes krytinu.
A taky nevěřím kotvícím vrutum s těsněním,kdo ví jak dlouho vůbec těsnění vydrží.
S Creatonem jsem taky dělal a byla s tím velmi dobrá práce,byla to glazura a vypadala dost poctivě.
U rodičů máme na střeše hliník víc jak 30let a drží pořád a to tak dokonalé jak teď nebyly.Ale tak každý si hájí to svoje no
Libor :-)
ja osobne bych dal tasky, mame na baraku KMbetu asi 15 let, jedna strana je celej den na slunci, tam je znat ze uz tasky drobet ztratili barvu, hned vedle je pristresek na masiny cca 15x19m a malej zpad, byli tam tasky ale jak prselo s vetrem pulka vody sla dovnitr zrovna tak kdyz tal snih, dali sme tam hlinik nevim jak tet ale tenkrat to delali tak ze je ukotvenej v tech lemech a pribitej do podbitejch prken, prisel kyryl a plech lital jak noviny a pulka strechy v haji, v lete je videt kdyz se plech ohreje jak nabyde a dela vlny
-
- Kontaktovat uživatele:
Rici :: přesně tak na starý baráky plech ani jinou lekou krytinu dát nemůžeš začne to pak celý hodně pracovat
- Majorek
- Kontaktovat uživatele:
máme pálenou a v zimě spoustu sněhu na půdě, prostě jak fučí tak podfoukne,už nevim co stim
Má někdo radu?
Má někdo radu?
stresna folia tento problem riesi, len jej dodatocna mozntaz je velmi pracna
nas Traktorik ZETORIK http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 37&t=36105
Prší dovnitř?-vyměň,neprší-šetři a čekej až začne.
-
- Kontaktovat uživatele:
Majorek:: tohle jsem taky řešil když jsem koupil to stavení a výsledek montážní pěna a nebylo co řešit na tu chvíli než se udělal střecha to stačilo (3 roky) a nejvíc zatékalo úžlabím, no spotřeboval jsem tak 5-7 PU pěn