Hraniční strom
Hraniční strom
Dnes přišel soused s tím že chce pokácet jasan na hranici našeho pozemku. Stáří alespoň 200 let, takže macek. Jenže náklady na kácení sice napůl a dřevo taky, ale pařez mi zůstane na pozemku a o tom se nechce bavit a já ho tam nechci. Jak se ho zbavit?
Na světě mám nejraději tu rozmanitost, každej den mě nasere někdo jinej.
Re: Hraniční strom
A co mu říct-žádnej pařez-žádný kácení Pokud tobě nevadí tak ho nech stát.
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.
Chápu že to sousedovi vadí, má ho blízko domu a ve vichřici je to mazec, ale chci ho zlikvidovat když už tak úplně celý i s pařezem a napůl na náklady.
- exot
- Kontaktovat uživatele:
Pareznicek navrtat a nechat pusobit jen to chvi trva http://www.funchem.cz/www-funchem-cz/es ... 50-g-prach.
Vše co potřebujeme k běžnému životu nás učili v základní škole!
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)
Nějak nechápu proč by měl soused dostat polovinu dřeva z tvého stromu? Jinak chemický vypalovač bude asi pro tuhle velikost nejlepší, co jsem viděl ty frézy v akci tak to moc šponu nebralo.
no tak nějak s tím dřevem. To vyhoření je celkem na 2 věci. něco takového jsme dělali na firmě asi před 5 -6 lety kdy jsme navrtávali pařezy i snad 30cm doutnalo to snad 2 dny a pařez stále je. je sice už v horším stavu ale za 5 let by měl snad být uplně pryč.
Nikdy není dost času,aby se to udělalo dobře. Ale pak je dost času, aby se to udělalo znovu
Teorie=vše víme ale nic nefunguje
Praxe=vše funguje a nevíme proč
Teorie spojena s praxí=nic nefunguje a nikdo neví proč
Teorie=vše víme ale nic nefunguje
Praxe=vše funguje a nevíme proč
Teorie spojena s praxí=nic nefunguje a nikdo neví proč
navrtat parez a mocovynu a nebo postaru jak to delaly detci vyhodit do vzduchu je to kvalytni topeni staci smíchat jisty věci doma
Chose11 píše:Dnes přišel soused s tím že chce pokácet jasan na hranici našeho pozemku. Stáří alespoň 200 let, takže macek. Jenže náklady na kácení sice napůl a dřevo taky, ale pařez mi zůstane na pozemku a o tom se nechce bavit a já ho tam nechci. Jak se ho zbavit?
Pokud je parez na tvym pozemku,je drevo tvoje...nebud blbej...
Zetor 6718 DEEP RED
- McPeci
- Kontaktovat uživatele:
to postaru mě zajímáPavel píše:navrtat parez a mocovynu a nebo postaru jak to delaly detci vyhodit do vzduchu je to kvalytni topeni staci smíchat jisty věci doma
Robert ;)
každý když něco opravuje má na práci nechtěný podpis
https://www.facebook.com/robert.peciva
http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr
každý když něco opravuje má na práci nechtěný podpis
https://www.facebook.com/robert.peciva
http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr
Píše, že je strom hraniční, takže i pařez bude napůl. On tu svojí půlku na pozemku nechce a sousedovi to asi nevadí. Půlka pařezu odstranit nejde, jedině celý, takže opravdu jedině dohoda se sousedem, buď souhlasím s kácením, náklady společně, dřevo společně, ale včetně likvidace pařezu, taky společně nebo nic.
Asi nejjednodušší a nejlevnější likvidace pařezu bude bagřík, odkopat okolo, ořezat kořeny a pokusit se vytrhnout.
Naši dědci, ještě pařezy klínovali a normálně se s nima topilo, ale asi to byla nelidská práce.
Asi nejjednodušší a nejlevnější likvidace pařezu bude bagřík, odkopat okolo, ořezat kořeny a pokusit se vytrhnout.
Naši dědci, ještě pařezy klínovali a normálně se s nima topilo, ale asi to byla nelidská práce.
Pokud je pařez celý na tvém pozemku,je strom tvůj.Pokud třeba přesně na půlce,dal bych mu půlku včetně pařezu.Naměřil bych hranici a pařez v té části rozdělil na dvě půlky.Svoji bych si odstranil a jeho tam nechal.Při kácení bych nechal dostatečně velkej pařez aby si nestěžoval že má málo (:D).
Přesně je to tak že každý z nás si myslí že je strom máme na svém pozemku, fyzicky je strom za plotem na mé straně pozemku. Za starých časů se takové stromy sázeli právě na hranici pozemků a bylo to vyřešeno. Jenže digitalizace nám to trochu zkomplikovala a máme tu spor o plus mínus metr, což je právě ten strom. Jenže jako sousedi se k sobě chováme slušně a nechceme se rozhádat. Strom má soused kousek od domu, je už fakt velkej, přerostlej a starej, občas mu větve padají na střechu za silného větru, nedej bože kdyby se povalil. Proto to kácení, nebudu tomu bránit, jen ale chci i pařez ven. Protože soused ten kousek pozemku nepotřebuje a je mu naprd, tak se mu nechce nic vykopávat a platit. Plot za stromem se musí pochopitelně rozebrat, pokud ho budu chtít dát tedy tak jak patří, bude zavazet pařez. No uvidíme, zatím to zkusím po dobrém se domluvit.
Pár rokov dozadu som to tiež riešil s jaseňom. Po spílení som trochu ručne obkopal korene, a zarovno zemou zrezal pílou s dlhou lištou, naočkoval som to hlivou, na jeseň krásne zarodila, a do dvoch rokov to drevo úplne zhnilo, že šlo polahky sekerou vyštiepať až pod úroveň terénu, naviezol som tam potom fúrik zeminy a vôbec nebolo poznať že tam bol obrovský strom
Starý, dobrý je to stroj, som rád že mám traktor môj.
Já řešil před X roky velkou starou třešeň.Ořezal větve a dva roky jsem to nechal tak jen s kmenem.Po dvou rocích jsem přivázal za horní část kmenu silný řetěz a traktorem vyvrátil .Šlo to dobře.Díru jsem zavezl zemí.