Jak vyčistit betonovou dlažbu od olejových skvrn
Re: Čím sundat olej z dlažby?
Já na to mám v práci přípravek a jemenuje sa to 100USI ředí sa to 1:3 s vodů. Do rozprašovaču namíchat trošku skvrnu nastříkat a za deset minut posypat takovým bílým sorbentem který sa menuje SNOW. Ideální je trochu podrbat kartáčem a pozametat. Ten sorbent sa dá použít vícekrát. Jak to vyschne tak ostane světlý flek. Dodává nám to firma Faren z Uerského Brodu. Nevím kolik to stójí ale možu zjistit.
Re: Jak vyčistit betonovou dlažbu od olejových skvrn
zaměn si doma v baráku a ten jemnej prach na to nasyp. udělaš dve veci jendou ranou a zadarmo
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem
U nas to niekto cistil granulovanym hydroxidom sodnym, nasypal to na skvrnu a trosku polial vodou, zosycalo to, spenilo, a mastny flak bol prec. Tento granulat sa pouziva aj na cistenie potrubia, sifonov atd atd. Pri kovoch bacha na hlinik .
Zetor 3011
Zetor 7245 HS
Zetor 7245 HS
-
Ja to vždycky pocukruju cementem necham nacucat a smetu
- Míša Bourák
Vapkou to jde samo
ZETOR TRACTORS a.s. Brno-Líšeň
Vapkou to samozrejme ze nejde samo, mam to overene a aj odskusane vysoktl. vapkou (s ohrevom)
Zetor 3011
Zetor 7245 HS
Zetor 7245 HS
- Míša Bourák
U mě uplně bez problému. Klasická betonová dlažba (hrubá 30x30cm) a skvrny od mot. oleje se vzdálenosti cca 10 cm studenou vodou. Horkou vodu jsem používal jen na skvrny od nafty. Mám obyčejnou vapku BOSCH (cca za 10tis.) s výtlakem asi 140 atm., takže žádnej zázrak.
Skvrny od barvy tak zase jedině tryskám pískem ale to už lítá i beton se spár
Každoročně jsem takhle čistil dvůr provozovny před kontrolou se životního prostředí.
Skvrny od barvy tak zase jedině tryskám pískem ale to už lítá i beton se spár
Každoročně jsem takhle čistil dvůr provozovny před kontrolou se životního prostředí.
ZETOR TRACTORS a.s. Brno-Líšeň
V praci mame wapku karcher s ohrevom a olej. skrvny zo zamkovej dlazby vycistit nejdu vobec. U mna doma mam tiez nejake a wapku mam karcher 5.5 studenovodnu a tiez to nejde, ale moc to neriesim pretoze ich tam je malo. Najviac ma stve ze tam je mach, travu vytrhavam a pouzivam aj Roundup , nevyhoda je vsak taka ze vznika mach, ten cistim wapkou.
Zetor 3011
Zetor 7245 HS
Zetor 7245 HS
Já to čistil technickým benzínem, celkem to šlo.Napadlo mě co kdyby se to zapálilo? Když by poblíž nebylo nic , co by se mělo chytit...
Libor :-)