Regulator tahu na komin.
Re: Regulator tahu na komin.
Tah komínu musí být co nejlepší,protože se muže stát, splodiny půjdou zpět do místnosti.
Regulace výkonu musí obstarat sám kotel a ne nějaké dodatečná zařízení,
Velmi důležité je přívod vzduchu z venku, do místnosti ke kotli je na to i norma bohužel číslo neznám, řekl mi to odborník topenář .
Regulace výkonu musí obstarat sám kotel a ne nějaké dodatečná zařízení,
Velmi důležité je přívod vzduchu z venku, do místnosti ke kotli je na to i norma bohužel číslo neznám, řekl mi to odborník topenář .
funguje to děda ji měl spoustu let dělal ji kdysi za komančů. je to o tom , když je vítr tak se ta klapka pootevře a přicucne vzduch z okolí . pokud nefouká je zavřená. kotel hoří stejnoměrně ať fouká nebo ne
Braska to ma. Vic jak dva roky ma automat a nez tam dal klapku byl kotel stale zavrenej a da se rici pretopen. Po nainstalovani klapky kotel topi podle nastaveni, pred tim i kdyz cidla naridila utlum a udrzovani tak podtlak z komina ventylator pretahl.
Kdyz se otevrou dvirka u kotle tak se klapka zavre. Zalezi na serizeni, tahu komina a povetrnosnich podmynkach.
Kdyz se otevrou dvirka u kotle tak se klapka zavre. Zalezi na serizeni, tahu komina a povetrnosnich podmynkach.
Čeština neni moje silna stránka. Raději píšu bez diakritiky.
podle mě je nesmysl regulovat tah, ale spíše přívod vzduchu, když nebude mít tah, bude kotel časem zadehtovaný a hrozí nebezpečí obráceného tahu... Nebo tento systém použít jen v kombinaci s něčím.
Na světě mám nejraději tu rozmanitost, každej den mě nasere někdo jinej.
thovt: to prave sluzi na to ak mas privelky tah komina, takze ak mas velky tah komina a vela tepla ti uteka cez komin tak by som to skusil
nas Traktorik ZETORIK http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 37&t=36105
Tak nějak to je každý kotel nebo kamna mají doporučený tah komína a ten by se měl dodržet a tímhle se dá regulovat já to mám dva roky a paráda kotel vůbec nedehtuje.Před týdnem jsem zadělal klapku i mladýmu a kotel topí podstatně lépe.
JJ. Je to dobrá věc. Hlavně se to doporučuje u dřevoplynů-když je velký tah-může se ,,trhat" plamen. Má to (mimo jiné)velký význam při větru. Komín co mám doma by měl mít podle grafu tah 23-24 pa. Kotel by měl mít pro svůj provoz taky 23 Pa. Takže v pohodě. Ale pro jistotu jsem ho tam dal a to byste viděli jak při větru kmitá (otevírá a zavírá). Jinak velmi rozsáhlá diskuze o regulátoru tahu je na http://www.energoportál.cz