Dobrý podvečer. Dostal se mi do ruk tento naviják s volným odvíjením a převodovkou. Úkol je jasný, udělat z toho naviják k malotraktoru. Převodovka je s poměrem cca 8 : 1 kterou nebudu potřebovat. Nejspíš bude i k mání kdyby někdo chtěl. Zajímá mě, jestli někdo netuší zda je to tovární výroba a zčeho by to mohlo být? Dále mě zajímá, k čemu mohlo sloužit to kolo které je na závitu a umístěno vedle bubnu? je na stejné ose jako buben tudíž se točí zároveň s bubnem a pokud je potřeba tak se může otáčet po závitu.
Naviják
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
Naviják
Nikdy není dost času,aby se to udělalo dobře. Ale pak je dost času, aby se to udělalo znovu
Teorie=vše víme ale nic nefunguje
Praxe=vše funguje a nevíme proč
Teorie spojena s praxí=nic nefunguje a nikdo neví proč
Re: Naviják
čau, čau, tak se to lehce posunulo. Malinké upravy budou a půjde to na traktůrek číňanek s motorem 14HP.
Při pohánění přes vývodovou hřídel a otáčkách na vývodové hřídeli cca 400/min. rychlost navíjení cca 1.1m/s mi převodový poměr vychází cca 1 : 4.5 ( tudíž - 1:5)
Chci se zeptat zda bude stačit řetěz a ozubené kola 12B / duplex 8B ?
Popř. co by jste doporučili a s čím máte zkušenosti?
Pokud se doma u někoho něco najde, možnost domluvy tady je.
Při pohánění přes vývodovou hřídel a otáčkách na vývodové hřídeli cca 400/min. rychlost navíjení cca 1.1m/s mi převodový poměr vychází cca 1 : 4.5 ( tudíž - 1:5)
Chci se zeptat zda bude stačit řetěz a ozubené kola 12B / duplex 8B ?
Popř. co by jste doporučili a s čím máte zkušenosti?
Pokud se doma u někoho něco najde, možnost domluvy tady je.
Nikdy není dost času,aby se to udělalo dobře. Ale pak je dost času, aby se to udělalo znovu
Na naviják stačí jednoduchej řetěz na 4t mám taky
Ahoj
Ahoj
Jaký máš traktor? Když mrkneš na naviják, jaký je tam řetěz?
Moudrá kniha píše řetěz 1/2. Co to znamená nevím najdi sám. 71 zubů+ spojka. Jednořadý. Samozřejmě hodně dopomala. 4t. Tahač Z 7745