Aký hrubý material doporučujete na spodné ramená hydrauliky

navijáky, závěsy, čepy, řízení, 3bodový závěs, atd.

Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo

Zpráva
Autor
Extrucktor
Kontaktovat uživatele:

Aký hrubý material doporučujete na spodné ramená hydrauliky

#1 Nový příspěvek od Extrucktor »

poravde nechcem ich poddimenzovať budú dvíhať tak standardne pluh alebo brány ale možno bude aj nejaká lahšia vzpera ak budem ťahať drevo nič extra tak do 400kg neviem si to presne predstaviť tú váhu možno som trepol blbosť len ma zaujíma aký hrubý matroš musí byť aby také niečo zodvihol a taktiež teda tie oká budú potrebné z čoho použiť obhliadal som zo zetora ale zohnať také niečo je dosť problém niekto kto to má podone urobené by mohol prispieť do placu dakujem

vilo380

Re: Aký hrubý material doporučujete na spodné ramená hydrauliky

#2 Nový příspěvek od vilo380 »

to závisí od viacerých faktorov, ale ak dáš 10mm plech a 25 čap, nemal by byť problém
malosériové sústruženie, vyrobím alebo navrhnem aj celé funkčné prvky (medziprevodovky, navijáky...)
Slovensko Bytčiansky okres
www.lesotech.estranky.cz

miso 4x4

#3 Nový příspěvek od miso 4x4 »

To zalezi od toho aky mas pevny traktor,aky rozmer trojbodoveho zavesu robis a aka je dlzka ramen.Inak ak to nieje nieco masivne tak to ti staci na tie oka aj navarit nieake oka z hydraulickeho valca a mas vystarane.

ota

#4 Nový příspěvek od ota »

já mám ramena na traktůrku z držáků předradliček z pluhu. Kolikrát jich najdeš, válejí se po kovošrotech. Já našel jeden uplně nový a jeden odlomený. Jsou v nich už vyvrtané 20 díry a nemusíš vrtata. Materiál je to silnej a houževnatej. Když naložím na ještěrku 500 kg, vůbec neví že něco nesou. Někde mám fotku. Pokusím se ji najít. Ale je to dobře dostupné a jednoduché. Výroba a úprava trvala chvilku. Jen jsem je skracoval a obrousil hrana. Díry byly už hotoví. Možná, že jsem nějakou přivrtával. Ale minimum.
Hele fotky, nevrtal jsem žádnou díru akorát jsem je skracoval podle té odlomené a pro moji potřebu akorát. Ty traktoroví budou stát dost peněz a levné se blbě schánějí.
Přílohy
P4021833.JPG
P4021832.JPG
P4021830.JPG

Přema

#5 Nový příspěvek od Přema »

Nevím jestli je to aktuální, narazil jsem na téma mimochodem, ale dodělával jsem ramena na malotraktor a kupoval jsem plocháč tl. 10 mm, a navařovací koncovky kulového kloubu v Polsku 1 ks cca 250,- Kč (asi). Na občasnou práci vydrží, mám polské ramena 10 let tahám těžkou rotačku a zatím drží.

Extrucktor
Kontaktovat uživatele:

#6 Nový příspěvek od Extrucktor »

ďakujem všetkým za reakcie

Přema: máš nejaký kontakt na predajcu tých klbových koncoviek?

Přema

#7 Nový příspěvek od Přema »

No prodej je v Polském Těšíně, jezdím i do Skoczova (je to u trhu), a další kontakt mám Pruchna višňova obchod Šimiček, Brančik ul. Wisniowa (tam jezdí místní překupník). Tak jestli to pomůže, hodně štěstí.

adammurarik

#8 Nový příspěvek od adammurarik »

Nazdar ja ti poviem z vlastnej skusenosti hlavne nesetri na hrubke ramien cim to bude tensie tym viac sa to bude krutit :)

dejva105

Re: Aký hrubý material doporučujete na spodné ramená hydrau

#9 Nový příspěvek od dejva105 »

Chci se zeptat, jak se správně jmenují ty navařovací koncovky do ramen? Nikde na netu to nemůžu sehnat, neznám správný název....

rado101077

#10 Nový příspěvek od rado101077 »

Extrucktor píše:poravde nechcem ich poddimenzovať budú dvíhať tak standardne pluh alebo brány ale možno bude aj nejaká lahšia vzpera ak budem ťahať drevo nič extra tak do 400kg neviem si to presne predstaviť tú váhu možno som trepol blbosť len ma zaujíma aký hrubý matroš musí byť aby také niečo zodvihol a taktiež teda tie oká budú potrebné z čoho použiť obhliadal som zo zetora ale zohnať také niečo je dosť problém niekto kto to má podone urobené by mohol prispieť do placu dakujem
60x20mm

dejva105

#12 Nový příspěvek od dejva105 »

Nějak je tam nemůžu najít.....To tak špatně hledám? :-/

honzajs

#13 Nový příspěvek od honzajs »

dejva105 píše:Chci se zeptat, jak se správně jmenují ty navařovací koncovky do ramen? Nikde na netu to nemůžu sehnat, neznám správný název....
Taky jsem to nemohl najít na Kardance tomu říkají návarová hlava. Třeba tady http://www.kardanka.cz/kardany-a-hydrau ... va-plocha/
Kdybych to byl věděl, tak bych to byl nedělal
Ani očko ne-na-sadííš

Odpovědět

Zpět na „Mechanika“