otoč ruky

navijáky, závěsy, čepy, řízení, 3bodový závěs, atd.

Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo

Zpráva
Autor
Karel90

otoč ruky

#1 Nový příspěvek od Karel90 »

zdar odborníci potřeboval bych radu jdeme dělat vyvážečku za 050 a máme takový nápad že by sme ruku uložili na náboj z vlečky.Mám dva náboje jeden z pluhu pruměr hřídele 90 a druhy ze zadní nápravy z mačkaču jaký na to máte názor je to realné

EDOVA 30 4x4

Re: otoč ruky

#2 Nový příspěvek od EDOVA 30 4x4 »

vetsinou to byva nastrcene na nejake vetsi trubce treba prumer dvacet avic ahodne silna stena zalezi kolik na tom chces zvedat

ola

#3 Nový příspěvek od ola »

Ahoj,no,devadesátka hřídeľ néni zaséj žádná špajdľa,tož na nejaké normální kľacky by to bylo olěrajt alě znáš to?Dostaneš sa k nejakým pořádným kládám a už to bude trpěť,až sa ucho utrhne.Tož nevím,co je za matroš v nečem origoš,boš?
Čím věčí kladivo, tým věčí odborník, kurva podaj ně to pořádné kladivo!
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240

danyx79

#4 Nový příspěvek od danyx79 »

a co tak pouzit reduktor z kombajna na vstup dat hydromotor aje to aj fest odolne....

Karel90

#5 Nový příspěvek od Karel90 »

tak to ste mě dostali já si myslel jak to bude predimenzované a představa že bych ulomil tu 90ku hřídel mě děsí to snad ani nejde

scorpion.at

#6 Nový příspěvek od scorpion.at »

jsou tam velké tlaky

po zkušenostech co sem dělal první ruky kdy se to ohlo an hřídeli jsem pak udělal trochu jinak

ale nejlepší je trubka na trubku je to ideál na origo malé ruce to mám která zvedne dost

bastlir

#7 Nový příspěvek od bastlir »

scorpion.at píše:jsou tam velké tlaky

po zkušenostech co sem dělal první ruky kdy se to ohlo an hřídeli jsem pak udělal trochu jinak

ale nejlepší je trubka na trubku je to ideál na origo malé ruce to mám která zvedne dost
jaká hřídel se ohýbala?jaké rozměry mají ty trubky?a velikost ruky?+ nosnost?-díky-také nad tím přemýšlím.. opticky mi přijde pevnější ta hřídel..na tom kombajnu je myslím ta tlustší část 90mm-udrží to dost-viz ferovy navijáky, ale mít na tom celou ruku mi přijde moc páka- ty 2 náboje si myslím že je bytelné..velikosti hara, fiskars atd předpokládám neděláš-omrkni pro inspiraci katalogy unhz,hr xx apd jaký tam maj průměry ložisek...zběžně-unhz500 -90 a 130mm pruměr hřídele..jasně, výpočet by byl lepší..

vizovjan

#8 Nový příspěvek od vizovjan »

Potom co už jsme na 2 hydraulických rukách měli zlomenou tu nosnou trubku, tak si myslím, že nic není věčné. Ono to nemusí být ani tak přetěžováním (ulomilo se to při nakládaní klestu), ale prostě o únavě materiálu. 15 roura s 2 cm stěnou taky praskla, uložení ve futrech. Zdvih 600 kg na 6 metrech (drapák a rotátor se od užitečné síly musí odečíst). Ale nutno říct, že obě ruky měly přes 25 let staří.
Zetor 7245, 3011, 12145 s čelňákem, diskový štěpkovač Junkkari HJ 5G a bubnový štěpkovač Heizohack 6-400, video při práci http://www.youtube.com/watch?v=XWM-i42P ... ture=share nebo starší http://www.youtube.com/watch?v=MSvnIdqCtQI

Odpovědět

Zpět na „Mechanika“