Jak se nastavuje tribodovy zaves na traktoru??

navijáky, závěsy, čepy, řízení, 3bodový závěs, atd.

Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo

Zpráva
Autor
martinPec
Kontaktovat uživatele:

Jak se nastavuje tribodovy zaves na traktoru??

#1 Nový příspěvek od martinPec »

Kluci,mam hotovej tribodovej zaves na trakturku. Jedna se o hydrauliku ze Z25. Vysvetlil by mi nekkdo, jak se n :driver: :driver: astavuje cely zaves,na co jsou tam ty sponovaky,jak to cele funguje?? Diky Martin
TRAKTOR FOREVER..:-)

jano
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak se nastavuje tribodovy zaves na traktoru??

#2 Nový příspěvek od jano »

TBZ slúži na spojenie náradia z traktorom - to je snád jasné. Náradie sa dá rozdeliť na pracujúce v jednej rovine z traktorom - napr. plečky, rotavátory atď a na náradie pracujúce v inej rovine - pluh a iné špecialy. Takže pokial pracuje v jednej rovine, spodné oká sú v jednej výške a stavia sa len náklon tretím bodom. Ak máš pluh, nasimuluješ podložením kolies prácu v brázde a nastavíš pluh jednak aby odkrojenie brázdy bolo kolmé a pluh a lemeš rovinný.
Bočné šponováky slúžia aj k vyoseniu náradia, ale nemôžu byť úplne napevno, lebo vyosia traktor, musí tam byť voľnosť. Hoci je náradie na traktory nesené, ak je správne nastavené tak sa chová ako vlečené, nemá traktor ovplyvnovať bočnými silami Ľahšie sa o tom píše, ako nastaví, ale tak by to malo byť.

martinPec
Kontaktovat uživatele:

#3 Nový příspěvek od martinPec »

Ok,snad jsem to prelouskal z te slovenstiny dobre. Tak dekuju za radu :-) Nejak se s tim poperu. Jeste dotaz, muzu nechat naradi v ramene treba tyden? Nebo se to po praci sundava??
TRAKTOR FOREVER..:-)

Petr 55

#4 Nový příspěvek od Petr 55 »

Si myslím, že nářadí můžeš v ramenách nechat třeba do příští pětiletky. :) Jasně, že ti ale klesne k zemi. :jazyk:
Ferda Mravenec - můj vzor.

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#5 Nový příspěvek od Terablick »

Já bych ho pustil na zem (v ramenech) rovnou, a pak tam může určitě bejt leta ;-). Jen ti zase orezne nezasunutá pístnice (pokud jí nemáš krytou prachovkou).
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

Farming Simulator a další hry levně

Odpovědět

Zpět na „Mechanika“