Zadny vyvod na hriadel
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
-
Zadny vyvod na hriadel
Zdravim vas setkych ,som tu novy a potrebujem poradit ,kupil som si domarobeny traktor , ma zadnu napravu z v3s zuzenu a nema zadny vyvod , neviete mi poradit ako ho dorobit ? traktor ma motor lada spojeny s lada prevodovkou a ona je spojena hardyspojkou s dalsou prevodovkou no typ presne neviem a z ta druha prevodovka je spojena so zadnou napravou
Re: Zadny vyvod na hriadel
Ahoj
Ked mozes daj sem fotky, hned sa lahsie pise. Vytiahnut by si ten nahon mohol medzi prevodovkou lada a druhou, pokial ta druha ma neutral. Cez retazove kolesa. Remen mozes pouzit, ale ked sa ti roztrhne, dost casu trva vymena s porovnani retazou. A este zalezi co budes s nahonom pohanat. Ked je bez neutralu, tak sa ti to nepodari
Alebo od kluky, ale tahat to az do zadu, to asi nie
Ked mozes daj sem fotky, hned sa lahsie pise. Vytiahnut by si ten nahon mohol medzi prevodovkou lada a druhou, pokial ta druha ma neutral. Cez retazove kolesa. Remen mozes pouzit, ale ked sa ti roztrhne, dost casu trva vymena s porovnani retazou. A este zalezi co budes s nahonom pohanat. Ked je bez neutralu, tak sa ti to nepodari
Alebo od kluky, ale tahat to az do zadu, to asi nie
Kazdy sme nejako zacinali.....
-
zdravim ta ked budem moct vlozim foto,momentalne som v praci v zahranici , a ta druha prevodovka ma tiez neutral , na ladackej mam stale zaradenu 2 jku , chcel by som to na rotavator a kosu , inac rozmyslam nad tym ze by som dal kosu dopredu pred traktor len potom musim vyriesit chladic asi tam dam nizsi pretoze traktor je kapotovany a to prerabat nechcem bo to je celkom dobre urobene , inac je aj silny , ked som ho doniesol mal problem s motorom no dostal som knemu ND a problem bol v karburatore ,dal som dokopy u dvoch jeden a ide ako babika , vsetko som nastavil ,jazdi dobre len tam chcem dorobit predne blatniky a prerobit hydrauliku bo ma len jeden okruh a chcel by som dorobit aj celny nakladac , inac vaha je cez tonu podla mna gumy su z neviem coho a maju dobry zaber su aj siroke . inac traktor ma 136 cm cedlkovu sirku a je aj stabilny , ma sice vyssie tazisko bo ma dost vysoko ram zasiel som snim do dobre hlbokej brazdy po orbe jednou stranou , miestami som sa bal ci sa neprekotim ale bolo to v pohode , no este k nemu nemam skoro ziadne naradie , dostal som knemu hrabacku a vlecku , brany a pluhy mi doniesol stryko no pluhy este musim nejako doriesit
Ahoj dovedl by mi někdo zpočítat jaké budou otačky za min mezi převodovkami chtěl bych odtud pohánět zadní hřídel, Motor s převodovkou wv golf II 1,6d zavařený dif jaké budou otáčky na poloose třeba při volnoběhu cca 850ot/min. Jako druhou používám rozvodovku V3s
prevod som hľadal ,ale každý uvádza iný pomer -tak cca priemer toho čo som našiel :
otáčky sú na výstupe na poloose pri zavarenom diferaku .
- na 1 je prevod cca 13,6 takže -- 850/13,6=62,5ot
- na 2 cca 7,7 - 850/ 7,7 = 110,39
- na 3 cca 5,1 - 850/5,1 = 166,67
- na 4 cca 3,6 - 850/3,6 = 236,11
- na 5 cca 2,9 - 850/2,9 = 293,10
otáčky sú na výstupe na poloose pri zavarenom diferaku .
- na 1 je prevod cca 13,6 takže -- 850/13,6=62,5ot
- na 2 cca 7,7 - 850/ 7,7 = 110,39
- na 3 cca 5,1 - 850/5,1 = 166,67
- na 4 cca 3,6 - 850/3,6 = 236,11
- na 5 cca 2,9 - 850/2,9 = 293,10
Díky za výpočet , a na jakou stranu se má ten hřídel otáčet?
Zajímá mě, co by ten vývod měl pohánět. Ono je to použitelné jen na nějaké lehoučké točení - třeba obracení sena.
Těch 40 kW toho motoru se takto nedá využít.
Těch 40 kW toho motoru se takto nedá využít.
A dalo by se to pohánět hydromotorem?
-
Dá ale to už patří do hydrauliky. Máš SZ.