soustruh

pouze technický problém, pro který zde není kategorie.

Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo

Zpráva
Autor
Čárls

Re: soustruh

#16 Nový příspěvek od Čárls »

Osobně koukni se po https://stroje.bazos.cz/inzerat/1800354 ... k-s-28.php nebo jemu podobný co se ti do dílny vejde
Co se týká čínskejch stolních soustruhu bude to spíš zklamaní nemá tuhost co potřebuješ a většinou nemaj potřebnou přesnost neudrží ji jak třeba vyběhaný starší
Pokud opravdu stolní Soustruh MN80 ale blbě se shánějí
Pokud nový a třeba čiňan tak takovýhle který už má nortonku posuvový šrob ale to už je tak 100 klacků https://www.uni-max.cz/soustruh-na-kov- ... zREALw_wcB na tom už se nechá trochu líp soustružit
jak na prťavým stolním Za tu cenu se ale nechá sehnat velice slušný Tos Žebrák S 28 který převýši tu čínu zpracováním
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

Pavel

#17 Nový příspěvek od Pavel »

Přesně kup 28 sice mám rumunskouverzi ale stačí nebo koní po msadarovi nebo polkou tudku léta jsem ani dělal lepší než 28

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#18 Nový příspěvek od Atlan »

Čárls píše: sob led 20, 2024 6:32 pm Co se týká čínskejch stolních soustruhu bude to spíš zklamaní nemá tuhost co potřebuješ a většinou nemaj potřebnou přesnost neudrží ji jak třeba vyběhaný starší....
Za tu cenu se ale nechá sehnat velice slušný Tos Žebrák S 28 který převýši tu čínu zpracováním
No urcite stara vybehana lurda bude presnejsia ako novy sustruh snivaj. Pokial ta cina nebude 9 kategoria ako zvyknu predavat na sk, tak bude s presnostou na tom lepsie. Furt to ide vratit ked nebufes spokojny. Pozri paulimont.de hlavne na cinu ide veci kupit, a nie zhanat pod ponkom kade tade.

Jasne tie stare slusne predavaju na kazdim rohu, same sa kotia a cim starsie tym lepsie a presnejsie pracuju. Somarina stare stroje v slusnom stave ubudaju, malo kedy sa nieco slusne predava. Hlavne treba hladat chodit a mat pripravene auto s rukou. Sen kutila fakt.

Na druhej strane, niekto ma stastie a dostane s k takemu lepsiemu kusku napr 18 alebo28, ale nespoliehal by som sa nato.

Hlavne ked nebudes tocit veci ako ota, tak sa ciny neboj.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

ota

#19 Nový příspěvek od ota »

Nebudu se tady do toho motat. Mám názor na moderní kutilské stroje. A nebudu ho tady psát.
Ale nesmysl je jak píše Atlan s vercajkem. Kupuju pořát a stále vercajk ke všemu možnýmu co mám v dílně. Teď mám zrovna rozjednanej inzerát s velmi dobrou cenou. Od Číňanů nekupuju z netu, z Ali levnej vercajk. Jednou jsem koupil držák s 10 ks destiček za zmíněnou ,,výhodnou" cenu. Destičky jsou asi lisovaný plechový náhražky. Vsadil jsem destičku která ačkoli k držáku nevalně seděla. Najel na dokončovací operaci a pustil posuv. Asi po 50 mm jízdy to začalo dělat chlupatej povrch. No pak koukám na tu destičku přez lupu a myslím, že je to měkota. Špička odřená.
Kupuju z inzerce, na burze. Znám ceny a jedu podle nich. Minulej tejden jsem koupil 2 krabičky Tungaloy destiček za 300 Kč krabička 10 ks. Nasadíš a jedeš. Na burze třeba vrtáky, fungláče zbrojovka stará komunistická výroba v těch plastovejch futrálech 10 Kč/ mm. Zkus si koupit Číňana kolik s ním vyvrtáš děr? Vrtám trubičky do pantů. Tímhle vrtákem zbrojováckým, nebo ČZ dám 2000 děr a víc. Jen naostřím břit po pár stovkách kusů. Ani se nodře z boků. Bo brousnu tak, aby desetinu, dvě rozhodil a nedřel. Zkus tam dát ,,moderní Čínskej" vrták z Ali za 20 Kč!
Koupil jsem vnitřní nůž díky tady Kenybzovi, dojednal mi to na CNC foru. Držák s tlumičem vybrací pracovní část z TK s broušeným lůžkem pro destičku Tungaloy s krabičkou destiček k němu za 1000 Kč. Už jsem s ním zdělal tisíce přesných tolerovaných děr. Bezproblémový opravdu špičkový držák s destičkama. Tam není co dodat.

oco13

#20 Nový příspěvek od oco13 »

Otíku a pasujú naše dobré destičky do činskeho držiaku?

ota

#21 Nový příspěvek od ota »

No pasují, ale musíš koukat na označení. Podle přesnosti výroby. Tuším je to 3 písmeno. Čím víc k ,,A" tím přesnější výroba. :smich: Ale když si pohlídáš inzerci koupíš si pěknej držák nečínskej s destičkama za dobré Koruny. Vlstně euráky. :smich:
Koupil jsem Iscary držáky s krabičkou destiček kdysi za 600 Kč. Celkem jsem vzal 4 ks. No já to mám trochu jinak. :red: Mám tu 8 osazených hlav. A tuhle už jsem pokukoval po deváté hlavě! :co?: Však jsem tuhle potřebpvat osadit nožíkem když jsem dělal ty paraboly na traktor.

oco13

#22 Nový příspěvek od oco13 »

Nemohol by si niekde napísať tie názvy do jedneho príspevku?? :friends: prosím - názvy dobrých držiakov a destičiek

jean

#23 Nový příspěvek od jean »

Mirek53, hobikovi je kalene loze celkom k prdu, ale je mensia sanca, ze stary stroj ho bude mat vydrane. Ja mam rumunsky sustruh, tusim je to nejaka verzia ceskeho zebraku, ale uz to ma kalene loze a vreteno vo valivych loziskach. Nesmrtelny stroj. Cesky original ma tusim klzne loziska, to bude skor vediet Carls.

ota

#24 Nový příspěvek od ota »

Myslím, že bude min zamluvenej. Za 40 000 Kč S 28! Lokalita Blansko. Myslím, že by se dalo zavolat na inzerát ještě teď. Ale jak píšu bude o něj fakt frmol!
https://stroje.bazos.cz/inzerat/1800954 ... zebrak.php

pavel sk

#25 Nový příspěvek od pavel sk »

Jeden stolovy MN80 je na Slovenskom Bazosi. https://stroje.bazos.sk/inzerat/1602256 ... h-mn80.php

Čárls

#26 Nový příspěvek od Čárls »

Ono ty činský stolní hračky co za něco stojí začínají přes 50 tisíc a ty okolo 25-35 je fakt hrozná bída co se týká zpracování Kdo na tom někdy dělal potvrdí je to tak na šolichání po milimetru nebo spíš desetinkách na lepším materialu Ty starý český prostě musí se hledat a jezdit On by ti to třeba Jarda Brit co ho má doma vysvětlil jak to je Prostě pokud seženeš slušnej s nezadrbanými sáněmi a nijak extra nezničenej odněkud z udržby kde se na něj převážně prášilo a skoro nikdo na něm nedělal je to výhra Příslušenství se nechá sehnat furt se prodává jak píše Ota a musí se hledat Jinak soustruh činu co sem dával odkaz kdysi před roky si koupil kamarád na doma soustružník Tenkrát za něj dal cca 55 litrů Jo nechá se pak na domácí šolichačky zavity vyřežeš ale na nějakou větší šponu zapomeň Hlavně potřebuješ aby měl posuvový a zavitový šroub to je základ na soustruhu co bych požadoval Ono všechny obzvlášť větší zavity pak na malým stolním zavitovým očkem ani zavitníkem nevyřízneš neutáhne to nebo to urve koníka a řezat třeba M 30 zavit očkem fakt nikdo nechce maximalně zkalibrovat když to nevyjde nožem a nechceš znova najíždět kudlou
stolní číňan takový slušnější co už by stál za uvahu prodává se i bez podstavce https://www.obchod-stroje.cz/stolni-sou ... -g-3427210
Nic jiného ti neporadím
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

vitex

#27 Nový příspěvek od vitex »

pavel sk píše: sob led 20, 2024 10:07 pm Jeden stolovy MN80 je na Slovenskom Bazosi. https://stroje.bazos.sk/inzerat/1602256 ... h-mn80.php
Zdá se mě docela levnej.Možná s příslušenstvím vyjde na podstatně víc.A co se mě ještě líbí je ten zelenej šuflatovej ponk-to je kvalita.Něco podobného mám doma.

ota

#28 Nový příspěvek od ota »

V druhém inzerátu má těch šuplíkovek víc. Mám doma taky jednu tu almaru a mám ji řádně naloženou. A šuplíky vyjíždějí, jak by byly prázdný! Móc dobrá vehykl do dílny! Dalo to sice kvičení, než jsem si ji vykvičel od výrobního šéfa kdysi. Jen maloučko kývnul, už jsme ji s kolegou rvali na paleťáku do dodávky než si to rozmyslí. 8)

gepoting

#29 Nový příspěvek od gepoting »

ještě bych se zeptal jestli je mezi manualní převodvkou a vario rozdíl jenom v tom,že u jedné přesouvám kola mechanicky pákou a jestli to jde za provozu a v druhém případě měním otáčky motoru nějakým kolečkem, nebo jsou v tom ještě nějaký jiný vliv na funkci.Jestli třeba váha stroje s převodovkou není v tomto případě výhodou než nevýhodou.

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#30 Nový příspěvek od Atlan »

Mam 2 cinanov, prvy maly 300vka som kupil na opravy altikov a starterov. Na oboch je dc motor co sa ten malicky natocil veci, ze sa na nom nedala ruka udrzat. Cely prvy traktor na nom som urobil.

Drujy vecsi 550 som kupil neskor, a ak by som mal miesto tak by som kupil ten najvesi co tam bol lenze 330kg sa mi do pivnice po schodoch niest nechcelo. Dnes by som to uz riskol.

Hlavne tie vesie uz maju lozsika v suportoch a do konika som pridaval lozisko lebo nebolo(lenze bolo tam. Nato miesto tal som dorobil, u prcka tam nedas nic).

Aby sme sa vratili k motorom DC motor je fajn jenmaly a ma vysoky krutak v nizkych otackach pruser je ten ze sa to hreje lebo to nema externe chladenie, takze pouzitim externeho chladenia vela vecinriesi. A hlavne nesmie cakat olej do motora z zachytnej vane, to potom ma kratku zivitnost komutator bezna vec na malych 300 sustruhoch.

V kazdom pripadne DC motor vyrobeny v cine ma tu vlastnost ze moze odist a potom je problem. Co tam das. 3f motor tammide dobastlit ale je prilis velky. Potom je moznost vretenono z cnc neni az take drahe, ide tocit vo velkom rozmedzi a ked sa kupi na vodu je aj tiche :D akurat cinsky vykon /4

Prevodovku na zavity som zrusil, nema vyznam pri cisnkych stolovych sustruhoch. Mam tammelektronicku prevodovku. 2x tuknes do packy stlacis tlacidlo a reze ti to stupanie ake chces alebo take ake nastavis od vymyslu sveta. Hlavne zastane vzdy na tom istom mieste, takze velakrat ani netreba z cela zacistovat.

Variator, fajn vec zvysuje krutak na vretene, staci mensi 3f 1f motor. Akurat sa variator nesmie pokazit
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

Odpovědět

Zpět na „Ostatní“