Mechanické Brzdy V3S
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
- bastardtraktor
Re: Brzdy V3S
Ty máš snad na V3Skový nápravě v brzdovém štítu hydraulický prasátka či co
Si to pořádně prohlídni - brzdy u V3S přece mechanický jsou a ty páky co jsou na štíte jen obsluhuje pneumatický válec - ne ? Tak za tu páku tahej nebo na ní tlač
lankem, táhlem, řetězem, dubovym klackem a je to ne
nejjistější jsou aci ocelové tyčky a pravolevámi šponováky a tahat za ně.
Na koncích jim uděláš oka a za ty oka budou zabírat další táhla od pedálů.
A taky za ty oka může zabírat i lanko od ruční brzdy.
A když lanko zatáhne, tak táhla od pedálů zustanou stát a jsou volně v těch okách.
Můžeš pomocí těch ok obsluhovat stejné bryzdy z několika míst
třeba i dvěma pedály jako směrové brzdy a třetím pedálem jako hlavní /centrální / provozní brzdou
Si to pořádně prohlídni - brzdy u V3S přece mechanický jsou a ty páky co jsou na štíte jen obsluhuje pneumatický válec - ne ? Tak za tu páku tahej nebo na ní tlač
lankem, táhlem, řetězem, dubovym klackem a je to ne
nejjistější jsou aci ocelové tyčky a pravolevámi šponováky a tahat za ně.
A když lanko zatáhne, tak táhla od pedálů zustanou stát a jsou volně v těch okách.
třeba i dvěma pedály jako směrové brzdy a třetím pedálem jako hlavní /centrální / provozní brzdou
Naposledy upravil(a) bastardtraktor dne úte zář 08, 2009 8:12 pm, celkem upraveno 2 x.
ooooooooooooo
-
to je jasne že jsou mechanické( origo vzduchove) mě jde o to jak to má někdo udělané kompletně nějaký mechanismus abych sešlapl pedál a brdiloto ale nejlepši puleně
- bastardtraktor
Nejjistější jsou aci ocelové tyčky / táhla/ a pravolevými šponováky a tahat za ně.
Nejlíp tam dát hřídel s pákama
Nejlíp tam dát hřídel s pákama
ooooooooooooo
-
já jsem měl na prvním mechanické přez táhla moc mě nebrzdily pořád jsem zvětšoval krok pedálu aby byla větší páka až jsem musel při brždění tlačit vší silou tak jsem to předělal na kapalinu prasata z ara tlačily přez stavěcí šroub na kliče ale krok prasat je vcelku krátký takže jsem vpodstatě pořád šteloval a brzdící učinek nic moc na posledním modelu co mám jsem použil nápad standu tady z fora prasata z gaze vyhodit klíče a dát válečky přímo mezi pakny brzdový účinek 100% jen brnkneš o pedál kola šlajfujou a to i s fůrou obilí a na úpravu to ani tak složité nebylo když se prohrabeš tímto tématem určitě to tady najdeš .........jo a tu kapku bych taky bral kdyžtak ti pošlu SZ
Mechanické Brzdy V3S
Chlapi nemáte někdo fotky jak máte vyřešené mechanické brzdy na zadní nápravě v3s ? díky...
Chybami se člověk učí ...
Re: Mechanické Brzdy V3S
Ahoj.Nejake fotky mam,kdyz jsem to resil.Jsou jednoduche a hlavne spolehlive. I reseni origo pasove rucni brzdy.
Vic hlav-vic rozumu :-)
taky by mne to zajímalo.. hlavně foto.. něco jsem viděl naživo ale ještě se kouknu na jinou verzi..
Když tě všechno zradilo, pomůže ti kladivo aneb když nestačí kladivo jistota je ještě větší kladivo.
- FERO 873
- Kontaktovat uživatele:
Vedel som že to niekoho bude v budúcnosti zaujímať tak som vám v lese spravil foto mojich brzd http://www.nasetraktory.eu/forum/downlo ... &mode=view
..... ahoj , ten tvoj stroj , je odspodu pomaly krajší , ako ked stojí .........
ahoj.. my máme traktor..... Motor Škoda 1202 kukni v mojich prispevkoch v traktory 4x2 a zadna naprava je z v3s... a brzdy su tam, odfotím ti ich, keď budem mať foťak, ale brzdy teraz nebrzdia.. mechanizmus sa pohybuje ale brzdy nebrzdia.. asi vydreté brzdy....
Kolesá sú z IFI brzdy brzdia o náboj kolesa momentálne sú kolesá otočené naopak a preto teraz brzdy nebrzdia , Kolesá sú otočené preto, aby sa s traktorom dalo vojsť medzi riadky zemiakov.
Má někdo dálší foto jak na mechanické brzdy,na traktořě mám zůženo nápravu V3S nefunkční brzdy(ty sou jen na kardanu)což mě v našich kopcích nestačí.
Jak rozdělat zadní buben brzd PRAGA V3S
,pošlete odkazy...
viděl jsem v kovošrotě jak to někdo dokola olámal jak buben nešel dolů.Je na to nějaká finta?
Říkám si na všechny šrouby nakapat brzdovku,pak někdo říkal,že by tam měly jít našroubovat 2ks šrouby,které budou působit jako stahovák a stále na to mlátit.
Jde tam něčím třeba...,aby se mě pakny přítahly k sobě...?
Děkuji za rady.
Jak rozdělat zadní buben brzd PRAGA V3S
,pošlete odkazy...
viděl jsem v kovošrotě jak to někdo dokola olámal jak buben nešel dolů.Je na to nějaká finta?
Říkám si na všechny šrouby nakapat brzdovku,pak někdo říkal,že by tam měly jít našroubovat 2ks šrouby,které budou působit jako stahovák a stále na to mlátit.
Jde tam něčím třeba...,aby se mě pakny přítahly k sobě...?
Děkuji za rady.
http://postimg.cc/image/5911rcln7/
ja som tie kluce este aj predlzil, aby bola vacsia sila na tiahlach nemam problem stym dat traktor do smiku na asvalde
ja som tie kluce este aj predlzil, aby bola vacsia sila na tiahlach nemam problem stym dat traktor do smiku na asvalde