Brzdit kardan ano či ne ?
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
-
Re: Brzdit kardan ano či ne ?
Brzdy jsou věcí kterou nelze podceňovat a musí se počítat s tím nejhorším terénem a pneumatiky taky nemáme vždy nejlepší. Já mám u svých kloubáků hodně zatížený předek a po praktických zkušenostech brzdím pedálem kapalinou přední kola a na zadní mám alespoň mechanickou ruční brzdu. Samozřejmně mi při zapnutém předním náhonu přibžďuje zadní náprava. Navíc přední náprava je z kopce více zatížená. Podotýkám, že moje traktůrky mají asi 70 % váhy na předku. Klasické traktory mají až 80 % váhy na zadní poháněné a bržděné nápravě.
- milstav1
No jistě na přední brzdu bych se z prominutím vysral a ještě bych řešil aby mohl byt stalej náhom na předek aj zadek jak má TK pokud budeš mít stejná kola neni problémmicrohummer píše:Bylo by to jednodušší kardan nebrzdit, sekat to sice bude, ale nepočítám, že budu vozit nejen trávu, a taky bez urážky máme tady kopečky, o rovinkách v Kyjově si tady můžeme nechat jen zdát , proto bych to nerad podcenil.Vlečka sice bude hydraulicky sklápěná, ale s brzdou nepočítám.Myslíš tedy, že se mám na přední brdu vykašlat a brzdit jen zadek a zbytek řešit dopomala zpřevodovaným poměrem ?
- microhummer
Jo těžište bude na předu, ale viz nahoře, mám dvě volby, buď brzdit současně zadní bubny v kolech a kardan přední nápravy, nebo pouze zadek, ale mám strach co na to dif., převodovka....
Na začátku bylo jen slovo boží a pár svařených trubek, to ostatní pochopí každý trouba!
- microhummer
Stálý pohon bude přední a přiřazovat se bude zadek, kola budou stejné, dify rovněž.mohl bych to udělat jako stálou 4x4 , ale při zatáčení na tvrdém povrchu mám strach o mezinápravový diferák, který je zavařený....milstav1 píše:No jistě na přední brzdu bych se z prominutím vysral a ještě bych řešil aby mohl byt stalej náhom na předek aj zadek jak má TK pokud budeš mít stejná kola neni problém
Na začátku bylo jen slovo boží a pár svařených trubek, to ostatní pochopí každý trouba!
- milstav1
Aha právě tu nebyl popis z čeho to máš ale poítej že ten předek tě moc nepopotáhne a budeš používat hodně zadek kor z vlečkou tudíš bych byl pro rači dotížit zadek a přiřazovat rači přední nápravu aj na ukou prodloužení traktorku ono aj na té trávě tě ten předek moc nevytáhne
- microhummer
Počítám, že v režimu 4x4 budu jezdit na 80-90%, ale chci mít možnost k vůli povrchu jednu nápravu vypnout a přední by se protáhla dopředu o 45cm, což je pro mě neřešitelné. Jinak vše vychází z Pandy 4x4, motor bude otočený podélně, převodovka Punto, zavař. dif. z pravé poloosy pohon přední tuhé nápravy, z levé zadní nápravy -tím se to zpomalí bez další převodovky.Jinak díky za názory, pořád nejsem rozhodnutý co s tím.V pondělí chci začít svařovat rám, tak už musím mít jasno...
- milstav1
A tak to je už opravdu o moc tak asi nemáš moc na vyběr ale myslím že pokud budeš opravdu z 80-90 procent jezdit 4*4 tak bych upustil od té přední brzdy protože se to bude stejně přenášet a na krdanu a brzda opravdu nemá asi cenu kdyby to byla parkovačka tak snad ale jinak né tak přeji hodně štěstí
- microhummer
Díky, díky, zatím to tedy vypadá, že než nechat trpět převodovku, přední dif. , tak raději brzdit jen zadek.
Ne nadarmo se říká, co neubrzdíš, neukecáš, tak snad to ubrzdím
Všem ještě jednou díky.
Ne nadarmo se říká, co neubrzdíš, neukecáš, tak snad to ubrzdím
Všem ještě jednou díky.
Dám ti dobrou radu odstěhuj se na Hanó,protože s takovejma brzdama si tam u vás v první příležitosti rozbijes hubu.
No rozhodně si měl začít tim že bude stálej zadek a dost by sis to ulechčil ale budiš. já na malim sem brzdy neměl rok a šlo to de jen o to jak přemýšlíš u té jízdy