Pomoc skladam doma traktor a neviem si poradit s elektrikou.
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
Pomoc skladam doma traktor a neviem si poradit s elektrikou.
Prosím Vás pomohol by mi niekto. Skladám doma traktor motor je tam s 1202 a neviem si dať rady s elektrikou . Za pomoc vopred ďakujem .
Re: Pomoc skladam doma traktor a neviem si poradit s elektri
A čo konkrétne ????
Či komplet elektriku ???
Či komplet elektriku ???
Americkým geológom sa nedávno podaril veľmi zvláštny, mimoriadne nezvyčajný objav :
nad obrovskými zásobami americkej ropy objavili akúsi neznámu arabskú krajinu.
komplet elektriku.
po starter som sa dostal a dalej neviem co.
po starter som sa dostal a dalej neviem co.
Základ máš, už len treba poriešit dobíjanie, zapojit regler a allternátor, schémy najdeš tu aj inde na nete, je toho mraky.
A potom už len nejaké to osvetlenie a hotovo.
http://1203.mysteria.cz/el_schema/065.jpg
A potom už len nejaké to osvetlenie a hotovo.
http://1203.mysteria.cz/el_schema/065.jpg
Americkým geológom sa nedávno podaril veľmi zvláštny, mimoriadne nezvyčajný objav :
Vsade je pouzivane dynamo a ja tam mam alternator a iducnu cievku to neviem zapojit
Jednoduchá scéma zapojenia s alternátorom.
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... nt&sid=101
Na kontrolku dobíjania použit žiarovku 12V/2W.
Prípadne môže byt použité iné značenie, nechcelo sa mi to tu rozpisovat tak som to skopčil z iného fóra.
Takže předpokládám že máš ukostřen mínus pól baterie. B+ na alternátoru vede přímo na baterii na plus ten nehrubší kabel. Dále R vývod alternátoru připojíš na D+ regulátoru a k nim káblík od kontrolky nabíjení. Další vývod M připojíš na DF regulátoru. A zůstanou ti vývody B- to ukostříš , 54 přivedeš proud po zapnutí klíčku. Snad jsem napsal k alternátoru vše
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... nt&sid=101
Na kontrolku dobíjania použit žiarovku 12V/2W.
Prípadne môže byt použité iné značenie, nechcelo sa mi to tu rozpisovat tak som to skopčil z iného fóra.
Takže předpokládám že máš ukostřen mínus pól baterie. B+ na alternátoru vede přímo na baterii na plus ten nehrubší kabel. Dále R vývod alternátoru připojíš na D+ regulátoru a k nim káblík od kontrolky nabíjení. Další vývod M připojíš na DF regulátoru. A zůstanou ti vývody B- to ukostříš , 54 přivedeš proud po zapnutí klíčku. Snad jsem napsal k alternátoru vše
- exot
- Kontaktovat uživatele:
Co si treba takhle sednout k internetu zopakovat si zaklady ze skoly a pak behem par vterin najit na netu schemata nebo si sehnat treba i starsi ucebnici automech. (Kluna/Košek)nebo autoelektrikare? co se sam naucite to vam uz nikdo nevezme. Auto neni raketoplan;) ani jaderna elektrarna.
Nez tady stale omilat to same co je tu jednodusse dohledatelne lepe pouzit vlastni hlavy a rozumu.
Ps ted stavime linku cca 70 motoru 80 pneuvalcu 400 čidel a snimaču a to nepocitam externe dodavane celky to je blazinec;)
Nez tady stale omilat to same co je tu jednodusse dohledatelne lepe pouzit vlastni hlavy a rozumu.
Ps ted stavime linku cca 70 motoru 80 pneuvalcu 400 čidel a snimaču a to nepocitam externe dodavane celky to je blazinec;)
Vše co potřebujeme k běžnému životu nás učili v základní škole!
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)
Tak Mato82, máš tu ešte len 4 príspevky a už Ťa odpálkujú !!!
Hladaj na nete.
Nech sa darí.
A nechápem tú poslednú vetu od EXOT Ps:
Hladaj na nete.
Nech sa darí.
A nechápem tú poslednú vetu od EXOT Ps:
Schéma zapojení lze opravdu nalézt na internetu.
K popisu zapojení alternátoru ještě malou poznámku: záleží na tom, zda máš alternátor s vestavěným regulátorem anebo starší - bez regulátoru.
Ideálně sem dej obrázek zadní strany alternátoru a podle toho už se dá poradit.
K popisu zapojení alternátoru ještě malou poznámku: záleží na tom, zda máš alternátor s vestavěným regulátorem anebo starší - bez regulátoru.
Ideálně sem dej obrázek zadní strany alternátoru a podle toho už se dá poradit.
- exot
- Kontaktovat uživatele:
Nikdo se nikomu nevysmiva ale pokud si nekdo nechce a nedokaze zjistit naprosto zakladni a trivialni informace tak je zcela zbytecne komukoli a cokoli radit.Ja jen zde uvadim cestu ktera sice trosku"boli" presto prinaší nejlepsích vysledku!
Za par vterin si tazatel najde schemata a vysvetleni cislovani vyvodu,vytiskne si to a pak uz to dle zakladu elektriny ze ZŠ zapoji na tom opravdu nic neni
Ps Ma posledni veta slouzi jen pro ilustraci ze existuji mnohem slozitejsi veci ,A pokud kdokoli(tim myslim opravdu kohokoli) nerozumi nechce rozumet(nechce se ucit) nebo mu nebylo zhury dano at si radeji nekoho zjedna na takovou praci je tovtotis mnohem levnejsi a rychlejsi.
Jen si rikam proc jsi neporadil ty?
Za par vterin si tazatel najde schemata a vysvetleni cislovani vyvodu,vytiskne si to a pak uz to dle zakladu elektriny ze ZŠ zapoji na tom opravdu nic neni
Ps Ma posledni veta slouzi jen pro ilustraci ze existuji mnohem slozitejsi veci ,A pokud kdokoli(tim myslim opravdu kohokoli) nerozumi nechce rozumet(nechce se ucit) nebo mu nebylo zhury dano at si radeji nekoho zjedna na takovou praci je tovtotis mnohem levnejsi a rychlejsi.
Jen si rikam proc jsi neporadil ty?
Vše co potřebujeme k běžnému životu nás učili v základní škole!