zapalování trabant
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
zapalování trabant
mám malotraktor s motorem z trabanta a už mě pije krev s tim že jde věčně jen na jeden válec...co už vůbec nechápu je to, že když dám fajfku cca 1cm nad svíčku, chytne se i ten druhej válec.... nevíte někdo kde by mohla bejt chyba? Co třeba odtrh? předstih? na kolik se nastavují? Moc děkuji za rady
Re: zapalování trabant
Kdysi jsem měl traktor s Trabantovým motorem. Zapalování byl jeho jediný probrém. Věčně spečené kontakty přerušovače, nebo od přehřátí zdeformované kladívko přerušovače, které potom rozhodí časování. Tenkrát jsem celou situaci řešil novými kladívky do přerušovače, která ale spínala jenom vstup do tranzistorové zapalovací jednotky a to pro každý válec. Dnes by to mohlo být dostupnější, já to tenkrát kutil doma, byla to nástavba nasazená na zapalovací cívku. Traktor byl na 12V.
no taky mě to trápilo a tak jsem tam šoupnul motor z favotita a je klid...
Když tě všechno zradilo, pomůže ti kladivo aneb když nestačí kladivo jistota je ještě větší kladivo.
Příruček na Trabanta je online plno, seřízení motoru načti tam. Častý problém jsou koncovky Tesla. Zahodit a použít originální německé a bude klid. Ty teslácké mají různé svody, občas se prorazí a celé to závosí na teplotě, vlhkosti atd. a to se pak těžko něco opravuje.
Jinak s Trabantem jezdím denně, ale tyhle problémy nepozoruju
Jinak s Trabantem jezdím denně, ale tyhle problémy nepozoruju
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
caja008 : poslední dobou mě taky uhání myšlenka bouchnout tam motor ze škody 100 jen kdybych toho nemusel tolik předělávat...teď když potřebuju usmykovat atd
Díky za rady ale pořád tam bude zašitá nějaká potvora na kterou ne a ne přijít...prohodil jsem kladívka, vyměnil kondík, mám tam asi třetí indučku...fajfky s kabelama už ani nepočítám...jde to pořád stejně...jen je mi divný, že po přiložení svíšky k válci přestane zase házet jiskru...