Avia neukazuje stav paliva
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
-
Avia neukazuje stav paliva
Zdravím, marodím a řeším problémy na avii. Neukazuje mi palivoměr, ukazoval a pak přestal. Kontrolka rezervy ale začne ukazovat. Jde ale solo jinam kablík od ní. Schéma elektrické které jsem našel tak absolutně nečitelné a teda jako nejsem schopen se v něm vyznat, i v3s to měla jednodušší. Vyčetl jsem pouze pojistku 9 že jde pres ni. Ta je oka.
Našel jsem obrázek palivoměru ale potřeboval bych vědět co je co. Pokud někdo už drátoval budu rád za rady. Jinak asi začnu propípávat.
Na budíku jsou taky tři dráty.
Nebo pokud má někdo schéma v kterém se dá vyznat sem s ním prosím.
Děkuji
Našel jsem obrázek palivoměru ale potřeboval bych vědět co je co. Pokud někdo už drátoval budu rád za rady. Jinak asi začnu propípávat.
Na budíku jsou taky tři dráty.
Nebo pokud má někdo schéma v kterém se dá vyznat sem s ním prosím.
Děkuji
Re: Avia neukazuje stav paliva
Skús pozrieť či máš dobré ukostrenie. Nedávno som čistil na svojej avii nádrž a ide tam kábel na kostru. Dosť častý problém zlé ukostrenie. Keď to nebude to daj vedieť pohľadam ti v schéme alebo pozriem na avke.
Viem zohnať náhradné diely na ruskú techniku (Gaz 66&69, Uaz, Volga, Moskvič , Kirovec) . Všetko nové diely čo sa dajú poslať na dobierku. Keby mal niekto záujem tak sz. http://pokec.azet.sk/aro240/fotoalbumy/ ... b649654209
-
kostru co je přímo ten káblík s očkem u plováku tak oproti kabině propípáno a v pohodě. Což zřejmě deklaruje že mi kontrolka rezervy funguje.
Zde jsem našel link na avie http://www.avia-club.com/forum-tema/pol ... elect=8608
ale opět nejsem moudrý.
Na budík mi vedou tři káblíky, mělo by tam bíti 12v, - a káblík z palivoměru, a to žlutý z hnědou bužírkou, modrý kabel a další žlutý se zelenou bužírkou. Na budíku jsou značky barevné hnědá, modrá a žlutá. Modrá je asi jasná. Ale oba dva ty žlutý mají 12V což je pytlovina ale i když přivědu - na jeden kterýkoliv z těch dvou tak nic, budík se ani nepohne. Mělo by to udělat tak jak budík s teplotou skočit na minimum. Mám budíky dva i nový
Na kontrolku rezervy předpokládám jde trvale 12voltů a kostra pak od plováku?
Zde jsem našel link na avie http://www.avia-club.com/forum-tema/pol ... elect=8608
ale opět nejsem moudrý.
Na budík mi vedou tři káblíky, mělo by tam bíti 12v, - a káblík z palivoměru, a to žlutý z hnědou bužírkou, modrý kabel a další žlutý se zelenou bužírkou. Na budíku jsou značky barevné hnědá, modrá a žlutá. Modrá je asi jasná. Ale oba dva ty žlutý mají 12V což je pytlovina ale i když přivědu - na jeden kterýkoliv z těch dvou tak nic, budík se ani nepohne. Mělo by to udělat tak jak budík s teplotou skočit na minimum. Mám budíky dva i nový
Na kontrolku rezervy předpokládám jde trvale 12voltů a kostra pak od plováku?
-
tak sjem našel tohle to http://www.uloz.to/xRHaJDp/avia-a31-tur ... 994-cz-zip
je to schéma konečně čitelné
177 na palivoměru je trvale 12V po otočení klíčku ze spínačky společné pro kontrolku dobíjení a tlaku oleje.
224 a 225 jde na svorkovnici 215V a dále pokračuje k palivoměru jako 69 a 72.
71 na palivoměru je ke kontrolce rezervy asi 100% jde o kostření.
No ale nevím co má být na těch 224 (69) a 225 (71)
Schéma je z avie turbo což nemám ale snad tam nebude rozdíl a navíc je ale čitelné.
Pomůže někdo?
je to schéma konečně čitelné
177 na palivoměru je trvale 12V po otočení klíčku ze spínačky společné pro kontrolku dobíjení a tlaku oleje.
224 a 225 jde na svorkovnici 215V a dále pokračuje k palivoměru jako 69 a 72.
71 na palivoměru je ke kontrolce rezervy asi 100% jde o kostření.
No ale nevím co má být na těch 224 (69) a 225 (71)
Schéma je z avie turbo což nemám ale snad tam nebude rozdíl a navíc je ale čitelné.
Pomůže někdo?
Ahoj mám doma dve schémy ale tiež tomu až tak nerozumiem. Na schéme sa to zlučuje a to ďalej neviem kam to ide. Tie 224 (69) a 225 (71) sú asi svorkovnice na ktorých sa odpája kabína pri demontáži. Zo spolujazdcovej strany v motorovom priestore sú tiež svorkovnice a neviem či neidú od nádrže skús pozrieť tam. Možno ti to zaoxidovalo alebo sa tam dostala voda. Tiež som pozeral na nádrž a káble sú zapojené podľa farby ako je na obrázku hore žltá, čierna, modrá a druhá čierna je kostra.
Viem zohnať náhradné diely na ruskú techniku (Gaz 66&69, Uaz, Volga, Moskvič , Kirovec) . Všetko nové diely čo sa dajú poslať na dobierku. Keby mal niekto záujem tak sz. http://pokec.azet.sk/aro240/fotoalbumy/ ... b649654209
-
no šahal jsem k těm svorkovnicím z kabiny dneska no a přestal mi jít v zadu blinkr a obrysovka v levo takže prdel no, asi bude problém i s tímto no ale je kosa a jsem nachlazenej, takže jsem zahíbal a zase bliká a svítí jak má. :-) kdybych aspon věděl co má jít v tou dvou drátech.
eugen píše:no šahal jsem k těm svorkovnicím z kabiny dneska no a přestal mi jít v zadu blinkr a obrysovka v levo takže prdel no, asi bude problém i s tímto no ale je kosa a jsem nachlazenej, takže jsem zahíbal a zase bliká a svítí jak má. :-) kdybych aspon věděl co má jít v tou dvou drátech.
u plovaku odpoj ty dva krajni kabely,prostredni je kontrolka,spoj je a dej na kostru,budik by mel ukazat asi pul nadrze,tim zkontrolujes plovak,jinak bude asi chyba ve vedeni
-
ahoj, díky zkusím to tedy spojit a ukostřit a uvidíme jestli mi to jede na budík, no začalo samozřejmě hnedka léto takže je vše přednější než tohle najednou :-(