elektrika na vlečce

elektroinstalace, okruhy, světla, startéry, baterie, dobíjení, atd.

Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo

Zpráva
Autor
LADAK28

elektrika na vlečce

#1 Nový příspěvek od LADAK28 »

Prosím o radu,dělal jsem karu i s elektrikou a světly,vše je v pořadku,až na blinkry,neblikaj,ale svítí.dal jsem noví přerušovač,ale furt jen svítí.Na traktoru to ale funguje normalně,čím to je? :-/

misacekk

Re: elektrika na vlečce

#2 Nový příspěvek od misacekk »

Když ti svítí ty blinkry neproblikávají ti lehce obrysový světla? Máš na každým světle natáhlou kostru nebo bereš kostru z vlečky?
když mohu tak pomohu, a nebo opravím nebo spravím 8)
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 49&t=44472
(Starší videa https://www.youtube.com/user/misacek206 ... shelf_id=1)

CBS

#3 Nový příspěvek od CBS »

Keď je zlá kostra, blikajú všetky žiarovky. Ako sa to správa, traktor bliká normálne a príves svieti? alebo vtedy aj smerovky trakotra len svietia? Ak všetko funguje, nesvieti nič naviac, len smerovky svietia miesto blikania, pozrel by som sa na traktor, bežne býva zdvojený prepínač smeroviek a napájajú sa oba kontakty prerušovača (obvod traktora je oddelený od obvodu vlečky) možno práve napájanie obvodu vlečky nejde cez prerušovač.

Japa

#4 Nový příspěvek od Japa »

Nejjednodušší zjištění diagnózy možná bude do zásuvky na traktoru strčit zkoušečku v podobě žárovky 12 V, 21W s naletovanými dráty do zdířek 31 (kostra) a P nebo L. Pokud bude blikat, je chyba ve vlečce, pokud bude svítit je chyba v traktoru.

LADAK28

#5 Nový příspěvek od LADAK28 »

Obrysova světla svítí normalně,blinkry nepatrně problikavaj.Kostru tahnu šnurou až do světel. CBS-
CBS píše:Keď je zlá kostra, blikajú všetky žiarovky. Ako sa to správa, traktor bliká normálne a príves svieti? alebo vtedy aj smerovky trakotra len svietia? Ak všetko funguje, nesvieti nič naviac, len smerovky svietia miesto blikania, pozrel by som sa na traktor, bežne býva zdvojený prepínač smeroviek a napájajú sa oba kontakty prerušovača (obvod traktora je oddelený od obvodu vlečky) možno práve napájanie obvodu vlečky nejde cez prerušovač.
Traktor svítí a bliká normalně jak má a to i při zapojené elektrice na vlek.Ten konec tve odpovědi ňák nerozumím-jako že na vlek musí mít traktor zvlašť přerušovač? to snad ne.U osobaku to jde také připojiš vozík,a blinkry blikaj akorat o trochu pomaleji.Tak by to mnělo byt i u traktoru ne? Chyba podle mne je v el.traktoru,ale kde když to na traktoru jde.V zasuvce to také nepatrně blika,jen slabounce,proto jsem dal novy přerušovač,ale stale nefungují blinkry na káře svítí na traktoru blikaj tak kde hledat chybu :help:

Martin90

#6 Nový příspěvek od Martin90 »

Pokud máš tento přepínač, tak ten má zvlášť vývody pro tažné vozidlo a zvlášť pro přívěs.
Zapojení přepínače:
A = P na přerušovači
1 = Z na přerušovači
30 = +12/24V
H = klakson
2 = levá strana tažné vozidlo
3 = pravá strana tažné vozidlo
B = zásuvka přívěsu pravá strana
C = zásuvka přívěsu levá strana
-mezi kontakty 2 a 3 se připojí signalizační kontrolka (kontakty se prakticky zkratují vláknem žárovky a žárovka je pro obě strany)
-nebo se zvlášť zapojí jedna žárovka paralelně na 2 pro jeden a jedna na 3 pro druhý blinkr.

Obrázek
Zetor 8245 Turbo, Zetor 12145 Turbo, ZTS 16245 Super

LADAK28

#7 Nový příspěvek od LADAK28 »

Martine díky,zítra to zkouknu jak to mam připojené,dík.

LADAK28

#8 Nový příspěvek od LADAK28 »

Světla opravené :wink: Takova prkotina,přehozené draty na přerušovači,ale že to na traktoru fungovalo jak má :-/ .Děkuji za rady.

ikaro1

#9 Nový příspěvek od ikaro1 »

Prepipol som to a malo by to byt spravne takto:

A = P na prerušovači
1 = Z na prerušovači
30 = +12/24V
H = klakson
B = pravá strana tažné vozidlo
C = lavá strana tažné vozidlo
2 = pravá strana zásuvka prívesu
3 = lavá strana zásuvka prívesu