Alternátor dává 17V
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
Alternátor dává 17V
Co je špatně,když mi alternátor dává 17V
Díky za odpovědi.
Díky za odpovědi.
Re: Alternátor dává 17V
Relé je elektronické? Jestli jo, tak je po smrti.
Jede traktor, je to Zetor 3011
Mohou to dělat nějaké špatné diody i regulátor napětí.
Regulační relé jsem dával nové.
Problém vyřešen.
Špatně ukostřené regulační relé
Špatně ukostřené regulační relé
To mě nepadlo , ale je to logické dochazí ubytku napětí regulátor to kompenzuje 17V
Votriem sa do tejto témy.
Prednedávnom mi umrela baterka, keďže už mala svoj vek. Dobíjanie dovtedy fungovalo. Baterku som vymenil, zapojenie zostalo rovnaké, ale objavil sa problém. Keď nemám odber, resp. nemám zapnuté žiadne svetlá, napätie lezie niekde na 15V, bolo tam myslím 15,5V keď som to radšej vypal. Akonáhle zapnem hoc len parkovačky, napätie klesne na 14,4V a môžem motor vytáčať a drží stále rovnako. Bez záťaže je problém, so záťažou už reguluje v poriadku.
Kde hľadať chybu? Regulátor je tam už elektronický. Mohol umrieť spolu s baterkou? Tá išla do skratu, na konci mala 10V a nedala sa dobiť a alternátor bol dosť teplý, keďže išiel zrejme stále naplno.
Prednedávnom mi umrela baterka, keďže už mala svoj vek. Dobíjanie dovtedy fungovalo. Baterku som vymenil, zapojenie zostalo rovnaké, ale objavil sa problém. Keď nemám odber, resp. nemám zapnuté žiadne svetlá, napätie lezie niekde na 15V, bolo tam myslím 15,5V keď som to radšej vypal. Akonáhle zapnem hoc len parkovačky, napätie klesne na 14,4V a môžem motor vytáčať a drží stále rovnako. Bez záťaže je problém, so záťažou už reguluje v poriadku.
Kde hľadať chybu? Regulátor je tam už elektronický. Mohol umrieť spolu s baterkou? Tá išla do skratu, na konci mala 10V a nedala sa dobiť a alternátor bol dosť teplý, keďže išiel zrejme stále naplno.
Nevíme o jaký stroj jde.
14,4 V není až tak v pořádku. A 15 už vubec
Takže to přebíjelo a odešla baterka.
Asi bude špatná dioda v pomocném usměrňovači.
14,4 V není až tak v pořádku. A 15 už vubec
Takže to přebíjelo a odešla baterka.
Asi bude špatná dioda v pomocném usměrňovači.
Jede traktor, je to Zetor 3011
Jedná sa o domadel z môjho vlákna, takže žiadny sériový stroj. Aby som to upresnil, stará baterka fungovala asi 5 rokov u nás a to nebola nová keď tam išla. Napätie na nej však bolo 14,1-14,2. Tých 14,4 mám teraz po výmene baterky. Alternátor je tam 70A, ale typ sa už nedozviem.
Skúsim pozrieť ten usmerňovač
Skúsim pozrieť ten usmerňovač