Tak pro ty, kdo neřeší, do jaké míry věci ne/rozumím a kolik času s tím trávím, tady mám další informace z minulého týdne.
Po rozdělání altíku bylo zjištěno toto:
- uhlíky jsou ještě v pohodě:
- diody by měly být taky v pohodě, pokud jsem měřil dobře:
https://youtu.be/qA0r5r2EGDI
https://youtu.be/SxoT2w6EXwk
- jediné, co bylo potřeba udělat, bylo připájet nedržící kontakt, takže zapájeno ještě před uděláním testu diod:
- a ještě jsem sbrousil kroužky pro uhlíky do roviny.
Mezitím, co jsem si "hrál" s altíkem, jsem objednal jiný altík z Feldy, je to verze 55A:
má vícedrážkovou řemenici (kupoval jsem to s tím, že ji budu sundávat), takže mě čeká ještě další práce:
- je objednaná menší řemenice pro klasický klínový řemen přímo na Feldy (číslo výrobku: CS 115030051), protože původní řemenici nelze osadit (matice by se neměla kam chytit a ubrušovat tu starou řemenici nechci - nechám ji na starém altíku):
Ještě s tím bude dost další práce, jak zde zmiňoval "Pepa6911":
- buď trošku zkrouhnout tu novou, objednanou řemenici, kdyby ji nešlo kvůli kratšímu závitu dotáhnout k rotoru altíku, nebo zkrouhnout trochu ten ventilátor, případně kombinace obojího podle potřeby a smysluplnosti.
- upravit uchycení altíku ke kastli (dát delší šroub a vymezit prostor pro potenciální vůli v držáku nějakou trubičkou, matkami nebo něčím podobným):
- vyřešit na novo napínák řemenu altíku, protože altík z Feldy má jen dva kotvící body a ne tři jako původní altík - zkusím něco svařit a uchytit na držák bovdenu lanka otáčkoměru, co je nad altíkem. To by mělo fungovat.
Zapojení tohoto altíku by mělo spočívat jen v připojení kontaktu B+, tedy kabelu od startéru, a pak červeného kablíku ze starého altíku (z původního relátka na kontaktu R) na svorku D+ nového altíku, to by mělo spínat žárovičku palubovce a tím by mělo být hotovo bez potřeby jakkoliv předělávat elektriku. Kabely k původnímu relátku můžu nechat tak, jak jsou, jen bych pro jistotu svorky obalil gumovou smršťovací bužírkou, aby nehrozil jejich náhodný vzájemný kontakt nebo probíjení na kostru. To by mělo stačit.
Každopádně mám prostor a hlavně chuť si s tím hrát, objevovat a učit se nové věci. Práce s Honem mě neživí, takže na mých hrátkách nic nevázne, a aktuálně by stál bez využití tak jako tak.