To je blbost, to by určitě nestihl po 5 minutách dobít...
Evidentně je ten jeho modul TCBM od vapolu pěkný šmejd - je to jen prachsprosté relé s pojistkou a na vstupu má komparátor pro vstupní napětí nastavený na hodnotu běžícího motoru. Hodnota cca 50 Kč.
Podle toho, co píše ali.bubu to tak je a pálí to pojistku, samozřejmě. V návodu ti šmejdi takticky zamlčují, že těch 8 A musí být omezeno jinde a jinak, zkrátka ten modul nemá funkci omezovače proudu, ale je to pouze spínač. Taky podle toho vypadá, nemá žádné žebra na chlazení a cvaká v něm relé.
ali potřebuješ Pwm regulátor proudu (omezovač) v hodnotě cca 10 A (nebo kolik dodá ta autozásuvka). Anebo se na regulaci úplně vykašlat a natáhnout si silový přívod od jednoho Aku ke druhému v průřezu stejném, jako mají kábly ke startéru tažného vozidla. Lepší starty jako bonus. Na parkování přívěs odpojit ručně.
Dobíjení AKU v přívěsu - modul TCBM Sender
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
- Jakub
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dobíjení AKU v přívěsu - modul TCBM Sender
Zetor 25 A, štípač od Biboše s navijákem.
pro Jakub: Přesně jak píšeš. Komparátor napětí s relátkem - je tam nějakej MAXšváb, číslo si nepamatuju, trocha pasivu a relátko. Kdybych zapojil obyč relátko ke kontrolce dobíjení, tak to fungovalo stejně a vyšlo by to na cenu relátka. To je pro příště.
Celé jsem to ještě konzultoval s odborníkem na dobíjení přívěsů - karavanů. A úspěšně jsme to vyřešili. To zařízení se jmenuje booster - nabíjecí zdroj pro karavany. Zvolily jsme nejslabší variantu aby to moc netrápilo zásuvku a kabely. Do baterky to cpe cca 8A i při sklápění, na sklápění to nijak nereaguje a pojistky nepraskaj.
Závěr: funguje to tak jak se mě líbí
Celé jsem to ještě konzultoval s odborníkem na dobíjení přívěsů - karavanů. A úspěšně jsme to vyřešili. To zařízení se jmenuje booster - nabíjecí zdroj pro karavany. Zvolily jsme nejslabší variantu aby to moc netrápilo zásuvku a kabely. Do baterky to cpe cca 8A i při sklápění, na sklápění to nijak nereaguje a pojistky nepraskaj.
Závěr: funguje to tak jak se mě líbí
Já se práce nebojim, klidně si vedle ní LEHNU.
Život je souhrn průserů nepravidelně po sobě jdoucích !
Pozdrav každého, když stoupáš vzhůru.Nevíš koho potkáš, až budeš padat dolů....
- Jakub
- Kontaktovat uživatele:
Když už tady to téma je, mohl bys napsat aspoň typ, označení a přibližnou cenu toho modulu, ať z toho mají něco i ostatní? Je to docela zajímavá věc ohledně dobíjení čehokoliv ze sítě běžícího vozidla.
Díky
Díky
Zetor 25 A, štípač od Biboše s navijákem.
Zařízení které jsem použil je booster Schaudt WA 1208
Já se práce nebojim, klidně si vedle ní LEHNU.