Zapojenia serva
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
-
Zapojenia serva
Zdravím potreboval by som aby mi niekto pozrel čí som správne pochopil napojenie serva na obrázku. Ide mi hlavne o to že či avia servovalec+nadržka+zbc12 sú dobre nakreslené či ich v skutočnosti možem takto zapojiť aby to dobre fungovalo, hlavne tie 2 šrobenia na nadržke či som dobre nakreslil šípky-lebo neviem ktorý je výpust a ktorý spiatočka. Dakujem
-
Re: Zapojenia serva
nikto ma v tom zapojení nevie usmerniť?
Neporadím ti presný typ ale chýba ti tam ešte orbitrol. Vyrába ich Orsta alebo iné značky...
Viem zohnať náhradné diely na ruskú techniku (Gaz 66&69, Uaz, Volga, Moskvič , Kirovec) . Všetko nové diely čo sa dajú poslať na dobierku. Keby mal niekto záujem tak sz. http://pokec.azet.sk/aro240/fotoalbumy/ ... b649654209
-
orbitrol tam nebude je to klasický servovalec,pojde to na traktor ktorý uz ma riadenie
OK mal si pravdu netreba tam orbitrol ale dúfam že ti pomôže toto : http://www.avia-club.com/forum-tema/servo-13639
Viem zohnať náhradné diely na ruskú techniku (Gaz 66&69, Uaz, Volga, Moskvič , Kirovec) . Všetko nové diely čo sa dajú poslať na dobierku. Keby mal niekto záujem tak sz. http://pokec.azet.sk/aro240/fotoalbumy/ ... b649654209
-
ok tam som tiež písal na tom fore ale nevedel som presne výjsť s tých foto....potrebujem na mojom konkrétnom prípade čerpadlo ZBC+piest avia+nádržka avia
Mas to na tej scheme opacne. Tlak s cerpadla musi ist do pracovneho valca posilovaca. Prepad spat do nadrze ide s hlavi piestnice (hrubsia hadica).
-
ok takže takto -prekreslil som to, a ešte by som potreboval vedieť či šípky ktoré sú nakreslené na nádržke či sa nemajú prehodit medzi sebou( proste napájanie do čerpadla by malo isť s hrubšieho alebo tenšieho vývodu nádržky?)
Vedel by mi ste mi ešte poradiť aké jednotlivé rozmery(hrúbky) tlakových hydraulických hadíc použiť na šípke č.1,2,3?
Vedel by mi ste mi ešte poradiť aké jednotlivé rozmery(hrúbky) tlakových hydraulických hadíc použiť na šípke č.1,2,3?
Ked tu nadrzku s vrchu otvoris a demontujes horne veko, tak by to malo byt vidno ktory kanal je saci a ktory prepad. Taku nadrzku mali aj LIAZ MTS. Tam sacia hadica bola len nasuvacia a zaistena sponou. V prepade je urcity tlak oleja a tam musi byt hadica srobovacia. Prepad s hlavy piestnice by mal byt hadicou na 27kluc. Tlakova hadica je tensia na 19 kluc. Ten posilovac je vlastne rovnaky ako v Zetoroch. Rozdiel bol asi len v dlzke.
-
Malo by to tak byt.
maruten1707 píše:
takže tá sacia bude šípka č.1 nakolko je tam nasúvacie hrdlo a ta 2 je potom prepad? dobre som to pochopil?
Ano tie servovalce avia a zetor su skoro rovnake len avia ma asi o 2 cm menší výsuv ako zetor.
Takže mám to dobre nakreslené aj celkové zapojenie serva a aj zapojenie na nádržke?
Čavec. Sanie čerpadla je na kraji nádobky -hrubšia hadica a spiatočka je v strede nádobky
tenšia hadica. Ak to zapojíš ako to máš nakreslené tak ti nebude stíhať filter prepúšťať olej.
Ja som to mal tiež tak zapojené ako to máš nakreslené a stálo ma to týždeň menenia čerpadiel
orbitrolov hadíc až ma ako posledná možnosť napadlo vyhodiť filter a ono to zrazu fungovalo.
Prehodil som hadice nasadil filter a ide to.
-
Ja mám riadenie s orbitrolom a klasickým piestom tak ti ostatné neporadím -nemám s tým
skúsenosti a filter by mal byť dobre zapojený.
-
Ok ak je tá moja schéma nakreslená dobrá....tak fajn som rád dúfam že to bude ok.
Ešte ohľadom oleja do serva je myslím predpísaný olej OL-N2 -nikde ho nemôžem nájsť asi je to staré značenie,môžem namiesto toho požiť hydraulický OT-HP3?
Ešte ohľadom oleja do serva je myslím predpísaný olej OL-N2 -nikde ho nemôžem nájsť asi je to staré značenie,môžem namiesto toho požiť hydraulický OT-HP3?