Zapojení Orbitrolu s LS vývodem

hydraulické okruhy, pístnice, hydromotory, netěsnosti, orbitroly, oleje, atd.

Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo

Zpráva
Autor
KOS

Zapojení Orbitrolu s LS vývodem

#1 Nový příspěvek od KOS »

V práci se nám povaluje orbitrol s LS vývodem. Je z traktoru. Jde ten orbitrol jednoduše zapojit do jednoduchého hydraulického okruhu, kde prioritní ventil není? Má ten orbitrol tlakově zatížitelný výstup?

Zítra blejsknu štítek...

Jde mi o to, zda jej tahat domu, nebo mě bude k ničemu.... :-D

jiriSBS

Re: Zapojení Orbitrolu s LS vývodem

#2 Nový příspěvek od jiriSBS »

Musí být spojen s prioritním ventilem,má tlakově zatížitelný výstup(EF).

brnaj

#3 Nový příspěvek od brnaj »

má? nemá ne? za něj nesmíš dávat další rozvaděč třeba. výstup by měl jít do zpátečky, ne?

jojo164

#4 Nový příspěvek od jojo164 »

jiriSBS

#5 Nový příspěvek od jiriSBS »

Proč by nešel tlakově zatížit výstup orbitrolu,může se zatížit ,ale má to určitá omezení.Celá řada profi strojů má za orbitrolem zapojený rozváděč. E-512,E-280,281.E-301-303

ITS

#6 Nový příspěvek od ITS »

jiriSBS píše:Proč by nešel tlakově zatížit výstup orbitrolu,může se zatížit ,ale má to určitá omezení.Celá řada profi strojů má za orbitrolem zapojený rozváděč. E-512,E-280,281.E-301-303
Dobře Jiří, ale takhle na výstupu zatížené orbitroly musejí mít nějak řešen odtok průsakového oleje. Pokud to nemají, pak jde o záměrnou principiální chybu konstrukce, která je maskována velmi rafinovaným těsněním celého mechanismu orbitrolu, které v konci konců stejně selže. Je tam tedy ten odtok průsaku, nebo je to nějak jinak - jak jsem to nepochopil?

jiriSBS

#7 Nový příspěvek od jiriSBS »

Pro ITS,
průsak může nastat u hřídele řízení,ale to je těsněno "O"kroužkem a ten snese bez poblému 16MPa.Při řízení,když orbitrol "doběhne volant",přepne do neutrálu ,průsak je odveden do odpadu.
Při použití rozváděče za orbitrolem,není průsak odváděn pouze ,když tlak v systému stoupne na max.tlak a to je pouze v dorazu prac.funkce rozváděče,v tom okamžiku řízení tzv. zatuhne,ale je funkční jako bez motoru, to zatuhnutí v podstatě řidiče donutí uvolnit páku funkce v dorazu,takže to trvá velmi krátce.Průsak,který by mohl mít vliv na řízení je okolo řidícího šoupátka,v praxi došlo vždy nejdříve k průsaku okolo dávkovacího tělesa,a to je řízení ve větších rychlostech nepoužitelné,takže se mění,za nové. Nevím jestli jsem to napsal srozumitelně,když ne tak se ozvi.

ITS

#8 Nový příspěvek od ITS »

Napsal jsi to tak, jak jsem si to představoval. Má to nějaké mouchy a otázkou je, proč to tak někdo udělal. V principu je to, na můj vkus, opravdu špatně.

jiriSBS

#9 Nový příspěvek od jiriSBS »

Možná je to špatně provedeno,ale za ta léta v provozu,orbitrol prokazal života schopnost a spolehlivost.Mouchy má v podstatě každý hydraulický prvek a i kdyby se sto krát zmodernizovál,
tak vždy se najde nejslabší článek,který určuje životnost prvku,a to zase bude ta moucha na tom
prvku.

rezis

#10 Nový příspěvek od rezis »

jiriSBS píše:Proč by nešel tlakově zatížit výstup orbitrolu,může se zatížit ,ale má to určitá omezení.Celá řada profi strojů má za orbitrolem zapojený rozváděč. E-512,E-280,281.E-301-303
Ten orbitrol bude v provedení close takže na výstupu nic nepoteče dokud nebude hýbyt řízením. Proto prioritní ventil. A proto nepůjde použít jen tak snadno.
Bydlím v Dětmarovicích udal bych i ulici, ale bohužel je tady nemáme

jiriSBS

#11 Nový příspěvek od jiriSBS »

rezis píše:
Ten orbitrol bude v provedení close takže na výstupu nic nepoteče dokud nebude hýbyt řízením. Proto prioritní ventil. A proto nepůjde použít jen tak snadno.
Je v podstatě jedno jestli olej vytíká z řidícího ventilu(při typu LS),nebo z "T"orbitrolu(při typu ON),oba vystupy se dají tlakově zatížit,jen u typu ON budou nějaká omezení.Technický se dají zatížit oba typy na 16 MPa,bez problému na funkci,nebo poškození.Jen u typu ON,LAG.LAGB,
bude omezení v pojezdové rychlostí vozidla a v pracovních tlacích ,nasledného rozváděče.

Odpovědět

Zpět na „Hydraulika“