Pomoc o radu traktoru T 805
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
-
Pomoc o radu traktoru T 805
Zravím Vás všechny.Dodělávám traktor z T 805.Mám tam motor VW Golf D 1,5.Naviák v zadu,traktor je vyskoušený nejvíc v lese, při svážení a přibližování dřeva.Brzdy kapalinové na všechny kola.Závěs v zadu styl TK. Na závěs jednoduše připojím vidle a mohu díky silne hydraulice múžu svážet az 2,5 m dlouhé stromy.Rozhod jsem se že namontuji posilovač řizení.Na traktoru mam hydraulické čerpadlo z T148 se kterým ovládám píst zadniho závěsu.Dotaz.Můžu použít uvedené čerpadlo i na ovládání serva?Servo mám z Avie,a taky co z pretlakem.Zubové čerpadlo pohaní 2 klináky 13 od motoru v poměru 1:1 možná míň.Vim že zapojení bude do série a mám zapojit první servo a pak kostku pístnice nebo naopak.Prosím o radu
Re: Pomoc o radu traktoru T 805
V tomto ti neporadím, ale - dej sem nějaké fotky tvého traktoru.
Ještě, odkud jsi?
Ještě, odkud jsi?
- fabikmiroslav
Ak mas cerpadlo z T148 super vyhoda to ti viac ako 90 bar tlaku neda pokial sa v nom niekto nevrtal pod tou velkou matkou je pruzina tam sa steluje tlak pridavanim podloziek alebo opacne to cerpadlo ma v sebe pretlakovy ventyl .Takze k tomu zapojeniu najprv daj hydrauliku potom servo
Dobre už bolo
-
Jelikož jsem po těžké nemoci a nemocenská pokračuje ,měl jsem v v plánu pořád pokračovat v dokonalosti,ale nevím kdy budu fit.Určitě nafotím můj stroj.Jsem z Tínce - Tyry a jsme zasněženi tak okolo jara.Také děkuji za radu.Takže mělo by to fungovat, tak jsem rád.Kdyby jsem používal funkce pístu a řízení byla by omezena rychlost?Diky za odpověd.
- fabikmiroslav
Tie to cerpadla davame tiez do traktorov z T 805 su dobre a nie je problem ich zohnat
Dobre už bolo
-
Můžeš. první dej servo a potom kostku. Já to tak mám jedenáct let a žádný problém s tím nebyl.
- fabikmiroslav
Pokial mas orbitrol tak to nepojde ak pustis tlak do kocky tak nepotocis volant pokial je na prepade z orbitrolu tlak a to sa stane ak pustis tlak z kocky do valca pokial je pred kockou.Mozno to servo z avie je na inom principe ale ja by som ho zbytocne nezatazoval
Dobre už bolo
-
Já tem typ přesně nevím, mám tam orstu z grejdru... Původně jsem to taky zapojil kostka - servo, ale u toho mě štvalo, že když jsem za jízdy točil volantem a zároveň hýbal rampovačem nebo štítem, tak se měnil v orstě průtok oleje. Prostě to v ten moment bralo olej, který se vracel z pístnic. Když píst vysouváš, tak si bere víc oleje a míň se vrací a opačně. Ten rozdíl dělá průměr tyče... Já se potřebuju přesně trefit mezi stromy, tak na prvním místě je řízení - zubní náhrady jsou drahé. Co udělá servo z avie nevím, ale na orstu jsem nikdy nemusel sáhnout...A ještě dodatek: řídit jde úplně normálně až do té doby, než začne kostka pískat přes redukční ventil. V takovém případě nepohneš volantem, ale to už jsou extrémy...
-
No, ja to mam tak vyriesene, ze tam mam orbitol mam tam 3-sekciovy rozvadzac, ale cerpadlo mam dvojite, jedno je mensie, to mam ciste len na vytacanie kolies a to druhe, asi o 0,5cm vacsie mam na vsetku hydrauliku a ja to mam takto urobene asi 20 rokov, cerpadlo mam z kombajna, glorie, to malo motor Roman 6V. ale cerpadielko bol na nom male..
- fabikmiroslav
Toto je lepsie risenie ked ma kazy okruh svoje cerpadlo ked sa nieco posere aspon vies v ktorom okruhu mas hladat chybu
Dobre už bolo
- 1pali
[quote="fabikmiroslav"]Toto je lepsie risenie ked ma kazy okruh svoje cerpadlo ked sa nieco posere aspon vies v ktorom okruhu mas hladat chybu [/quote
Ťiež som mal najskor len jedno čerpadlo,odtial do orsty a z prepadu do kocky.Výhoda-kolesa išli stále no hydraulika len keď si zatočil volantom. Po roku ma to prestalo baviť,tak som dal 2 čerpadla(okruhy) a svatý pokoj.
Ťiež som mal najskor len jedno čerpadlo,odtial do orsty a z prepadu do kocky.Výhoda-kolesa išli stále no hydraulika len keď si zatočil volantom. Po roku ma to prestalo baviť,tak som dal 2 čerpadla(okruhy) a svatý pokoj.
-
Nevím, jak jste to měli zapojené, ale na jedno čerpadlo to funguje supr. Žádné točení volantem aby šla hydraulika...Jedenáct let se s tím živím a bez problémů... Proč všechno tahat dvakrát?
A to si myslím, že na tomhle heble je to pořádně odskoušené...
http://www.nasetraktory.com/forum/viewt ... 80&start=0
A to si myslím, že na tomhle heble je to pořádně odskoušené...
http://www.nasetraktory.com/forum/viewt ... 80&start=0