Zapojení hydrauliky.
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
Zapojení hydrauliky.
Potřebuji poradit jak zapojit hydrauliku. Ve předu dvě pístnice na radici,orstu na servo,
rozvaděč a pístnice na rameno v zadu.
rozvaděč a pístnice na rameno v zadu.
Naposledy upravil(a) jan-j31 dne stř úno 23, 2011 3:59 pm, celkem upraveno 1 x.
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zapojení hydrauliky.
Orska je předpokládám Orsta, neboli správně řečeno orbitrol . Jinak na tom nic těžkého neni. Pořadí bude: nádrž, filtr, čerpadlo, přetlakový ventil, orbitrol, rozvaděč, zpět do nádrže, a samozřejmě z rozvaděče a také z orbitrolu jednotlivé pístnice. Nejasnosti rád vysvětlím, nebo nakreslím obrázek
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
Farming Simulator a další hry levně
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
- brigadnik
- Kontaktovat uživatele:
Troufám si tvrdít, že mezi orstou a orbitrolem je rozdíl:) Orsta umožňuje zatočení i bez motoru např. novější zetory (3320-7340 apod. nebo kombajny foršit, ale chce to hodně točit volantem:)) zatímco orbitrol se bez tlaku oleje nehne (klasika starý crystaly)
Naposledy upravil(a) brigadnik dne pát led 22, 2010 6:51 pm, celkem upraveno 1 x.
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Troufám si naprosto spolehlivě tvrdit, že Orsta hydraulik je německá firma co vyrábí cokoliv hydraulického, zatímco orbitrol je technický název pro specializovanou součást řízení. Je více typů a provedení, ale všechno jsou to orbitroly . Vyrábí je i firma Orsta hydraulik, což pravděpodobně vedlo k zlidovění nápisu Orsta na tomto produktu (najdete ho ale na čemkoliv hydraulickém) pro označení orbitrolu .
Raz nám zhodilo remene z čerpadla takže som šiel bez tlaku oleja dokeroval som domou z pola aj tak nejde robiť prudké zákruty ale nejak to šlo volantom sa točí ťažko a na mieste už vôbec nie ale za jazdy a pomaly to ide. Ale je to len núdzové riešenie a už bola skoro tma platák sena zapnutý a začalo prchať takže nebolo nad čím rozmýšlať. Mám podobne zapojené nádržka, čerpadlo, pretlakový ventíl, orbitrol, rozvádzač a späť do nádržky odporúčam mať dva čerpadlá jedno na riadenie a druhé na hydrauliku.
-
Terablick píše:Troufám si naprosto spolehlivě tvrdit, že Orsta hydraulik je německá firma co vyrábí cokoliv hydraulického, zatímco orbitrol je technický název pro specializovanou součást řízení. Je více typů a provedení, ale všechno jsou to orbitroly . Vyrábí je i firma Orsta hydraulik, což pravděpodobně vedlo k zlidovění nápisu Orsta na tomto produktu (najdete ho ale na čemkoliv hydraulickém) pro označení orbitrolu .
Zase se blafuješ - VEB Kombinat ORSTA-Hydraulik Leipzig existovala v létech 1957-1994
Starý Crystaly maj kuličkový řízení podporovaný hydraulikou.Jako třeba Liazky MTS...brigadnik píše:Troufám si tvrdít, že mezi orstou a orbitrolem je rozdíl:) Orsta umožňuje zatočení i bez motoru např. novější zetory (3320-7340 apod. nebo kombajny foršit, ale chce to hodně točit volantem:)) zatímco orbitrol se bez tlaku oleje nehne (klasika starý crystaly)
Doufám, že jsem tu teď ze sebe neudělal debila:)
Niečo som počul že spomýnaná f. Orsta hydraulik sa premenovala na Danfos.
-
- Kontaktovat uživatele:
Orbitrol - francúzky patent na hydraulický prenos presného otáčania - pôvodne v lietadlách napr. Concorde.
To, že nie je možné bez čerpadla ovládať hydrostaticky ovládanú nápravu značí že zariadenie je zodraté, všetky musia fungovať aj bez čerpadla, samozrejme obmedzene...
To, že nie je možné bez čerpadla ovládať hydrostaticky ovládanú nápravu značí že zariadenie je zodraté, všetky musia fungovať aj bez čerpadla, samozrejme obmedzene...
Potřebuji vědet jak zapojit dvě pístnice aby chodily stejně.Když to bude možný potřeboval
bych namalovat schema na zapojení všeho,abych něco nepopletl.Předem moc dík.
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Jestli firma zkrachovala nebo ne nevím, ale o to tu nejde. Jde o to, že Orsta není název součástky ale firmy .Auto-klassik píše:Terablick píše:Troufám si naprosto spolehlivě tvrdit, že Orsta hydraulik je německá firma co vyrábí cokoliv hydraulického, zatímco orbitrol je technický název pro specializovanou součást řízení. Je více typů a provedení, ale všechno jsou to orbitroly . Vyrábí je i firma Orsta hydraulik, což pravděpodobně vedlo k zlidovění nápisu Orsta na tomto produktu (najdete ho ale na čemkoliv hydraulickém) pro označení orbitrolu .
Zase se blafuješ - VEB Kombinat ORSTA-Hydraulik Leipzig existovala v létech 1957-1994
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Mám pocit, že to tak je (že musí fungovat všechny i bez čerpadla), ale také je pravda, že některé mají pro tento případ jakýsi druhý režim, kdy se třeba polovina objemu "odpojí" pomocí tlkového ventilu (který otevře jen pokud jde do orbitrolu tlak z čerpadla) a řízení jde pak o něco málo lehčeji (ale poloviční rychlostí) aby bylo snažší dojet. Tak jako tak se samozřejmě jedná pouze o řešení "na dojetí"...jano píše:Orbitrol - francúzky patent na hydraulický prenos presného otáčania - pôvodne v lietadlách napr. Concorde.
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Co přesně tím myslíš? pokud zapojíš 2 pístnice na jeden okruh rozvaděče (jednu páčku) nebo orbitrolu, půjdou nastejně jen tehdy, pokud budou mechanicky spojené. Jinak půjde dřív ta, co bude mít menší odpor, a teprve po vyrovnání sil se "připojí" i druhá. Například u řízení nebo ramen hydrauliky se běžně používají 2 pístnice a protože jsou mechanicky spojené, chodí společně. Pokud chceš ale aby šli nastejně 2 pístnice na dvou okruzích, nebo takové, které nejsou mechanicky nijak spojené, je to poněkud složitější, ale jde to. O tom ti ale spíš řekne někdo zkušenější v téhle problematice. Asi se to neobejde bez nějakého "řídícího" elementu, který bude rovnoměrně dělit tlak, průtok, nebo tak něco... Mocale nevím, k čemu by to bylo nutné (aby šli nastejně nepropojené pístnice). Pokud tedy chceš stejný chod, nejsnažší je prostě je mechanicky spojit. Samozřejmě to nemusí být přímo spojení ok nebo tyčí pístnic. může to bát pákou, převodem, táhlem a samozřejmě může být provedeno i na jiném místě součástky než je uchycenej píst. Asi bude lepší když to nakreslím . Zkrátka pokud budeš mít třeba ramena na traktoru (3 bodový závěs) a ty ramena budou spolu propojený tyčí, pákou nebo tak, a na každém bude jeden píst, půjdou nastejně (pokud budou zapojené na jednom okruhu rozvaděče) . Stejně tak na řízení, kde se ale použijí opačné konce, tedy jeden vysouvá a druhý zasouvá. Rozdíl v objemu mezi válci nevadí (u dvojčinných se liší objem při výsuvu a při zásuvu), protože celkový objem dvou pístů bude stejný v obou směrech (vždy bude jeden vysouvat a druhej zasouvat, čili součet bude stejnej). U jednočinných pak bude tlačit vždy jen jeden, čili je to fuk. Na řízení ale nejsou 2 válce nutné. při použití dvojčinného nebo speciálního pro řízení stačí jeden. U obyčejného dvojčinného bude trochu rozdíl v počtu otáček volantu na jednu a druhou stranu. Jednočinné musejí být vždy 2 (u řízení).jan-j31 píše:Potřebuji vědet jak zapojit dvě pístnice aby chodily stejně.Když to bude možný potřeboval
-
Chtěl byc tě požádat aby jsi nám vysvětlil nový pojem orbitrol -specializovaná součást řízení.Co to prosím tě je ???Terablick píše:Jestli firma zkrachovala nebo ne nevím, ale o to tu nejde. Jde o to, že Orsta není název součástky ale firmy .Auto-klassik píše:Terablick píše:Troufám si naprosto spolehlivě tvrdit, že Orsta hydraulik je německá firma co vyrábí cokoliv hydraulického, zatímco orbitrol je technický název pro specializovanou součást řízení. Je více typů a provedení, ale všechno jsou to orbitroly . Vyrábí je i firma Orsta hydraulik, což pravděpodobně vedlo k zlidovění nápisu Orsta na tomto produktu (najdete ho ale na čemkoliv hydraulickém) pro označení orbitrolu .
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Náčrt