Orbitrol - SAMHYDRAULIK
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
-
Orbitrol - SAMHYDRAULIK
Zdravím,
mám dotaz k orbitrolu na obrázcích níže. Je někdo z uvedeného štítku schopen poznat parametry? (průtok, prac. tlak,atd.)
Na stránkách italského výrobce - Samhydraulik není katalogový list tohoto typu uveden.
Zároveň nechť se odborníci vyjárří je-li tato orsta vhodná na řízení do traktorů tymu TK, Tomovinković,atd. Není příliš velká?
Poslední dotaz by byl ohledně zapojení orbitrolu pro řízení pomocí dvou pístů- Pokud se nemýlím, tlak a vracečka by byla jako u jednopístu a místo co bych tlačil před píst a za píst v provedení s jedním pístem, posílal bych tlak do jednoho před píst, do druhého za píst a další otvory by sloužily pro vracení oleje přímo do nádrže? Raději uvádím schema:-)
Díky za rady.
mám dotaz k orbitrolu na obrázcích níže. Je někdo z uvedeného štítku schopen poznat parametry? (průtok, prac. tlak,atd.)
Na stránkách italského výrobce - Samhydraulik není katalogový list tohoto typu uveden.
Zároveň nechť se odborníci vyjárří je-li tato orsta vhodná na řízení do traktorů tymu TK, Tomovinković,atd. Není příliš velká?
Poslední dotaz by byl ohledně zapojení orbitrolu pro řízení pomocí dvou pístů- Pokud se nemýlím, tlak a vracečka by byla jako u jednopístu a místo co bych tlačil před píst a za píst v provedení s jedním pístem, posílal bych tlak do jednoho před píst, do druhého za píst a další otvory by sloužily pro vracení oleje přímo do nádrže? Raději uvádím schema:-)
Díky za rady.
Re: Orbitrol - SAMHYDRAULIK
Dělá se to trochu jinak.
S parametry ti nepomohu Bydlím v Dětmarovicích udal bych i ulici, ale bohužel je tady nemáme
- FERO 873
- Kontaktovat uživatele:
rezis píše:Dělá se to trochu jinak.S parametry ti nepomohu
- DODOTRAK
uplne presne ako ti to nakreslil rezis s parametrami ti tiež nepomôžem a nenašiel som ani nejaku špecifikaciu ale 80 kubikova orsta je trošku lečšia
ta svetlejsi cast mezi telem-odlitkem a koncovym celem dotazenym 7mi srouby je z jednoho kusu s jakymsi minizapichem ,nebo sou to dva "krouzky" ?
Na mě se nemusí řvát , mě to stačí říct 16x.
-
Jedná se o více kroužků, rozhodně to není zápich na jednom kusu, rozdělané sem to neměl a ani to dělat nebudu, prý bych to už nesložil.PA píše:ta svetlejsi cast mezi telem-odlitkem a koncovym celem dotazenym 7mi srouby je z jednoho kusu s jakymsi minizapichem ,nebo sou to dva "krouzky" ?
-
Tohle řešení mě taky napadlo. Jen drobnost - nemůže být problém v tom že současně plním do jednoho za píst a do druhého před píst - takže různé objemy oleje? Nebo na tom nezáleží?rezis píše:Dělá se to trochu jinak.S parametry ti nepomohu
Není v tom problém. Funguje to. On se ti stejný objem zase vrací z jednoho nad a z jednoho pod.Jersey Freedom píše:Tohle řešení mě taky napadlo. Jen drobnost - nemůže být problém v tom že současně plním do jednoho za píst a do druhého před píst - takže různé objemy oleje? Nebo na tom nezáleží?rezis píše:Dělá se to trochu jinak.S parametry ti nepomohu
V tom co jsi původně nakreslil. Bys musel mít k obema přivod pod (nad) a tím je degradoval na jednocinne.
Bydlím v Dětmarovicích udal bych i ulici, ale bohužel je tady nemáme
takze tam sou 2 krouzky. odhaduju ze odmerny generator je ten druhy v poradi od tela. tzn. ze je hodne maly ,ale kolik ,to se neda takhle odhadnout.
na strankach vyrobce jak vis sou typy PSC cislo1/cislo2/pismeno. pismeno X by odpovidalo verzi open center ,non reaction ,coz je dobre pouzitelne. cislo2 u psc znaci provedeni ventilu a cislo1 objem. to by u tveho typu vychazelo na 5ml ,coz se mi zda nepravdepodobne. nebo kdyby to meli udane v in3/rev ,tak by to byla 80ka ,coz se mi zda zase moc[vzhledem k tloustce krouzku].
anebo na to maji tabulku a to pomuzou jenom origo kat. listy. ty ale asi tezko nekdo na netu najde ,leda BT .
rozebranim a omerenim soucasti v kulatem konci[generatoru] by se nechal dostatecne presne urcit objem. urcite by to slo zase slozit ,ale navadet te k tomu nebudu. [zavisi to na schopnostech kazdeho ,jak si dily dokaze poznacit a dodrzet dostatecne cistotu. navic na tebe muzou vyskocit nabobtnale okrouzky ,ktere bys musel shanet. zadne pruzinky by v teto casti byt nemely ,ale treba muzou byt rozdilne druhy tech 7mi sroubu apod.]
nebo podobne jako u cerpadel urcit objem olejem -port P zavest do nadoby s olejem umistene nad orbitrolem a T zaslepit ,odvzdusnit orbitrol a pocitat mnozstvi za urcity pocet otacek[cim vice ,tim vetsi presnost] ,ktere by melo chlistat z A nebo B podle smeru otaceni.
tvoje zapojeni by sice teoreticky asi mohlo fungovat ,ale zapomen na nej. takhle se to nedela a navic bys prisel o vyhody dvouvalcoveho zapojeni. rezis to upravil samozrejme dobre - valce sou mechanicky sprazene a olej se automaticky samosebou rozdeli v tecku do kazdeho valce podle potreby.
na strankach vyrobce jak vis sou typy PSC cislo1/cislo2/pismeno. pismeno X by odpovidalo verzi open center ,non reaction ,coz je dobre pouzitelne. cislo2 u psc znaci provedeni ventilu a cislo1 objem. to by u tveho typu vychazelo na 5ml ,coz se mi zda nepravdepodobne. nebo kdyby to meli udane v in3/rev ,tak by to byla 80ka ,coz se mi zda zase moc[vzhledem k tloustce krouzku].
anebo na to maji tabulku a to pomuzou jenom origo kat. listy. ty ale asi tezko nekdo na netu najde ,leda BT .
rozebranim a omerenim soucasti v kulatem konci[generatoru] by se nechal dostatecne presne urcit objem. urcite by to slo zase slozit ,ale navadet te k tomu nebudu. [zavisi to na schopnostech kazdeho ,jak si dily dokaze poznacit a dodrzet dostatecne cistotu. navic na tebe muzou vyskocit nabobtnale okrouzky ,ktere bys musel shanet. zadne pruzinky by v teto casti byt nemely ,ale treba muzou byt rozdilne druhy tech 7mi sroubu apod.]
nebo podobne jako u cerpadel urcit objem olejem -port P zavest do nadoby s olejem umistene nad orbitrolem a T zaslepit ,odvzdusnit orbitrol a pocitat mnozstvi za urcity pocet otacek[cim vice ,tim vetsi presnost] ,ktere by melo chlistat z A nebo B podle smeru otaceni.
tvoje zapojeni by sice teoreticky asi mohlo fungovat ,ale zapomen na nej. takhle se to nedela a navic bys prisel o vyhody dvouvalcoveho zapojeni. rezis to upravil samozrejme dobre - valce sou mechanicky sprazene a olej se automaticky samosebou rozdeli v tecku do kazdeho valce podle potreby.
Na mě se nemusí řvát , mě to stačí říct 16x.
- bastardtraktor
Přesně tak jap píše pan PA
ale myslím, že rozebírat tu jednotku jen kvůli určení objemu se nevaplatí a nemuselo by to dobře dopadnout.
Není to uvnitř nijak složitý, ale jednoduchý takly ne
http://www.zrrallyteam.cz/images/Orsta.pdf
Lze předem NAPROSTO vyloučit, že by to byla jednotka s nejakým šíííleně velkým objemem
Ty jednotky se dělají třeba i v několika velikostních řadách - mluvím o velikosti základní části - to , kde jsou ty vstupy, výstupy,, hřídel pro volant.
Toto je při porovnání s propiskou vdle ležící taková střední velikost.
Dále se v těch jednotlivých typových řadách dělají vždy různé velikosti co do objemu pouze tím, že se dalá delší či kratší ty " válcový desky " ve kterých se vlastně děje to oddměřování a dávkování oleje při otáčeníé volantem co jsou přišroubovány pod tím spodním víkem, kde je štítek.
To tvoje řízení má ty desky extrémně malý.
viz obrázek, kde jsem to vyznačil Lze tedy vyloučit, že by to byla nějaká pro domácí traktorek nepoužitelná velikost
určitě to nebude 500 aní 160 a nejspíš ani 80
pravděpodobně to bude třeba 20 až 40 ccm
Podívej se schválně na obrázky různých ORSTA řízení u kterých známe objem
Velikost všech dílů bývá stejná a ty řídící jednotky různách objemů se liší často jen velikostí tech válcových těles.
Tak porovnej délku válcového tělesa u tvého řízení s nějakou ORSTOU u které nmajitel zná objem.
Pro domácího kutila je nejschůdnejší cesta to vyzkoušet.
Napoj to na čerpadlo a připoj k tomu nejaký hydroválec a uvidíš.
S velikostí čerpadla se moc laborovat nedá - melo by dávat dost oleje, aby stáhalo dávat i při rychlém otáčení volantem, ale když bude dávat více, tak se tím nic dobrého nezíská.
Takže můžeš měnit velikost hydroválce a také délku řídících pák na kolech na které ten hydroválec působí.
Kdyby to řízení melko velký objem a Ty abys neměl příliš málo otáček volantem od pravéhop do levého rejdu, tak by jsi mohl dát větší hydroválec
Jééénomže - ten hydroválec by pak mohl vyvíjet příliš velkou sílu a při nějakém zablokování možnosti zatáčení kol by ta síla mohla poškodit nejaké díly na traktoru.
Tak by pak bylo dobré i poštelovat přepouštěcí ventil na menší tlak
ale myslím, že rozebírat tu jednotku jen kvůli určení objemu se nevaplatí a nemuselo by to dobře dopadnout.
Není to uvnitř nijak složitý, ale jednoduchý takly ne
Lze předem NAPROSTO vyloučit, že by to byla jednotka s nejakým šíííleně velkým objemem
Ty jednotky se dělají třeba i v několika velikostních řadách - mluvím o velikosti základní části - to , kde jsou ty vstupy, výstupy,, hřídel pro volant.
Toto je při porovnání s propiskou vdle ležící taková střední velikost.
Dále se v těch jednotlivých typových řadách dělají vždy různé velikosti co do objemu pouze tím, že se dalá delší či kratší ty " válcový desky " ve kterých se vlastně děje to oddměřování a dávkování oleje při otáčeníé volantem co jsou přišroubovány pod tím spodním víkem, kde je štítek.
To tvoje řízení má ty desky extrémně malý.
viz obrázek, kde jsem to vyznačil Lze tedy vyloučit, že by to byla nějaká pro domácí traktorek nepoužitelná velikost
určitě to nebude 500 aní 160 a nejspíš ani 80
pravděpodobně to bude třeba 20 až 40 ccm
Podívej se schválně na obrázky různých ORSTA řízení u kterých známe objem
Velikost všech dílů bývá stejná a ty řídící jednotky různách objemů se liší často jen velikostí tech válcových těles.
Tak porovnej délku válcového tělesa u tvého řízení s nějakou ORSTOU u které nmajitel zná objem.
Pro domácího kutila je nejschůdnejší cesta to vyzkoušet.
Napoj to na čerpadlo a připoj k tomu nejaký hydroválec a uvidíš.
S velikostí čerpadla se moc laborovat nedá - melo by dávat dost oleje, aby stáhalo dávat i při rychlém otáčení volantem, ale když bude dávat více, tak se tím nic dobrého nezíská.
Takže můžeš měnit velikost hydroválce a také délku řídících pák na kolech na které ten hydroválec působí.
Kdyby to řízení melko velký objem a Ty abys neměl příliš málo otáček volantem od pravéhop do levého rejdu, tak by jsi mohl dát větší hydroválec
Jééénomže - ten hydroválec by pak mohl vyvíjet příliš velkou sílu a při nějakém zablokování možnosti zatáčení kol by ta síla mohla poškodit nejaké díly na traktoru.
Tak by pak bylo dobré i poštelovat přepouštěcí ventil na menší tlak
Naposledy upravil(a) bastardtraktor dne pát led 01, 2010 7:43 pm, celkem upraveno 1 x.
ooooooooooooo
- bastardtraktor
Toto je ORSTA s objemem 500 ccm - brutááál
a toto je 160 ccm
to je všechno daleko větší, než to tvoje.
pro použití na malý středně velký domaděl je asi nejlepší tak 40 až 80 ccm
tohle má 80 ccm
a toto je 160 ccm
to je všechno daleko větší, než to tvoje.
pro použití na malý středně velký domaděl je asi nejlepší tak 40 až 80 ccm
tohle má 80 ccm
ooooooooooooo
ZDRAVIM MYSLITE ŽE BY SLA ORSTA 500 PŘEDĚLAT NA 80???
Naposledy upravil(a) MIJA dne pát led 01, 2010 8:19 pm, celkem upraveno 1 x.
Ale pozor má orbitrol bez "kostky" takže musí mít čerpadlo s ventilem,nebo ventil do okruhu dát.
- bastardtraktor
Nojo, ale kde seženeš ty menší díly ?
Leda bys sehnal jinou Orstu - menší - s nejakou vadou na díly.
a podívej se na tu rozborku
Leda bys sehnal jinou Orstu - menší - s nejakou vadou na díly.
a podívej se na tu rozborku
ooooooooooooo