Seřízení Hydraulického rozvaděče zetor uř1
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
Seřízení Hydraulického rozvaděče zetor uř1
Dobrý den, neměl by někdo návod popřípadě radu na seřízení hydraulického rozvaděče zetoru 72 na ramena/hydr. okruh ? vím že se to posílá na stolici. potřeboval bych alespoň nějaké přibližné tovární nastavení. Případně co který šroub seřizuje ? na obrázku pozice 46 a 21 . V dílenské příručce jsem se dočetl pouze složení/rozložení.. Díky za rady nebo zkušenosti.
Re: Seřízení Hydraulického rozvaděče zetor uř1
Skús si stiahnuť DP na sedmičkovú radu 4711 - 4748 princíp nastavenia by mal byť rovnaký, ja som to mal podľa tejto DP rozobrané do šróbu a dokonca sa mi to podarilo aj poskladať a nastaviť.
Díky za radu .ale bohužel se mi ten manuál nedaří nikde stahnout . Neměl by jsi odkaz ?
Aky obrazok mas na mysli??? O hydraulikach Zetormatic je toho popisane dost v Technickych problemoch Zetor. Riesene nespocetne krat.
Pozice 21 , potrebuji nějaké základní serizeni . Je to tak ze timhle serizuji doraz ramen?
Obrázek : https://ctrlv.cz/C97h
Obrázek : https://ctrlv.cz/C97h
Na obrazku je rozvadzac hydrauliky ktory sa montoval na 72XX a vyssie. Pod poziciou 21 je vyod pre vnutorny valec hydrauliky. Ten natrubok sa zasrobuje do rozvadzaca nadoraz a zakontruje sa maticou. Horny doraz ramien sa nastavuje na kinetike ovladania a na kulise pak.
Jseš si jistý ? Tou vsuvkou tlačíš na ty pružiny zpětných ventilů. Ještě bych měl otázku k čemu je šroub č.46? Co s ním seřizuji ? Obrázek : https://ctrlv.cz/xf4X
Som si isty. To šrobenie sa celnou plochou oprie vo vnutri o puzdro rozvadzaca. Tym srobom 46 sa nastavuje doraz supatka. Ramena hydrauliky daj do polohy max. zvih a tiez aj paku. V tejto polohe by si mal mat medzi palcom ktory na ten šrob ma pôsobit a hlavou šrobky mat medzeru 0,2-0,3mm. Hydraulika sa nastavuje zvlašt v polohovom rezime azvlašt v silovom rezime. Stiahni si dielensku prirucku pre 5211-7745. Tam je ten rozvadzac pekne v reze rozkresleny a aj nastavenie. Zjavne si toto este nikdy nerobil co??
Moc ti děkuju za radu ! Ne, tohle je premiéra . Přestaly mi fungovat ramena . Měřil jsem tlaky na rychlospojkach a vše Ok , tak jsem rozebral rozvaděč a našel jsem pod diferenciálním ventilem zaseklé nečistoty . Předpokládám , že to byla příčina .vyčistil jsem ho a přetěsnil Dal jsem nový olej a filtry, o víkendu vyzkouším .
Ak ten diferencialny ventil vysel a nepracoval kvoli necistote, tak kludne mohlo to byt pricinou ze ti vnutorny okruh nesiel. Iba vonkasi okruh. Na bočne zatky dieferenc. ventilu si predpokladam dal nove tesniace O-kruzky.
Ano komplet nové o-kroužky do celého rozvaděče .měl jsem strach z toho seřízení ale tím stavěcím šroubkem jsem nehýbal.Slyšel jsem, že když se to špatně udělá tak pist na ramena muže jít porad nahoru až prorazí víko , to se muže reálně stát??
Ten šrob stym nema nic spolocne. Samotne nastavenie horneho dorazu sa nastavuje v polohovej regulacii natacanim kulisy paky. Ja sam to tu na fore v minulosti uz popisoval minimalne dvakrat +SZ. Kedze si to nikdy nerobil, tak si k tomu niekoho zozen co sa tomu venuje, alebo si aspon stiahni s Uloz.to tu dielensku
prirucku. Tam je to všetko pekne popisane+ rozkreslene. S katalogu to nenastaviš. Alebo si prejdi vlakna tu na fore v oddeleni pre Zetory. Tie nastavenia sa tu riesili a boli popisovane nie raz. Daju sa najst aj obrazky. Nevedomostou môzes viac zničit ako opravit. Ja to tu znovu rozpisovat krok po kroku nebudem. Nech sa dari
prirucku. Tam je to všetko pekne popisane+ rozkreslene. S katalogu to nenastaviš. Alebo si prejdi vlakna tu na fore v oddeleni pre Zetory. Tie nastavenia sa tu riesili a boli popisovane nie raz. Daju sa najst aj obrazky. Nevedomostou môzes viac zničit ako opravit. Ja to tu znovu rozpisovat krok po kroku nebudem. Nech sa dari
Rozumím,díky
Ak si nehýbal s kulisou pák a s palcom na dutom hriadeli možno nebudeš musieť nič nastavovať, len skontrolovať. Ale to aj tak až keď založíš hydrauliku na miesto.
Ok , díky .