Krajna poloha ramien nezviha (Avia A30)

hydraulické okruhy, pístnice, hydromotory, netěsnosti, orbitroly, oleje, atd.

Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo

Zpráva
Autor
kremos77

Krajna poloha ramien nezviha (Avia A30)

#1 Nový příspěvek od kremos77 »

Dobry den pani.

Dosli napady, nenasiel som v temach, co som hladal.

(Traktor z motorom Avia A30-5 rychl, cerpadlo na prevodovke, 2 cestny rozvadzac, poistny ventil neviem ako je nastaveny, zatial som nemeral, na spiatocke cisty filter, nadrz odhadom do 8 litrov/ja viem, nic moc/, spiatocka pod hladinou, na vstupe cerpadla je dostatocny prietok na hadici, nadrz je nad urovnou cerpadla).

Ak zapichnem vzperu ( cca 100kg ?), alebo kultivator (120 kg ?), do zeme, nedokazem ich zdvihnut, bez toho aby som tomu nepomohol.
(bud rucne to nazdvihneme dvaja, resp. vzperu treba potiahnut traktorom dopredu, alebo kultivator cuvnut dozadu (Aby to vybehlo z hliny na uroven zeme).
Potom uz zdvih funguje normalne.

Povodne bola zapojeny na valci len jedna hadica (vytlak, a naspet to islo samospadom vlastnou vahou), ale iritovalo ma to na vspere, ze dlho trvalo naz sa pri cuvani zaryla, tak som dorobil na skusku aj druhu hadicu. Zatlacit sa zatlaci, ale ..
Nic sa nezmenilo (aj na jednej hadici som to musel vytiahnut zo zeme potiahnutim traktora vpred).

Zatial ma napadol zle nastaveny poistny ventil (pusta viac tlaku aby mal do prepadu?), alebo v tom moze mat prsty trciace tesnenie (vid foto). (Trochu to slzi).

Este sa chcem opytat - je normalne, ze pokial nie je v systeme dostatocny tlak vzduchu (5 ATM), tak pri zapinani hydrauliky "pocitam" zuby ?
(pri 4 to este chrci, pri 5 to uz cisto cvakne). (dufam, ze som nepoplietol hodnoty, na budikoch je samizda 5x1000 kpa).

Este mozno postreh (to som za bud nedocital, alebo prehliadol) - oboje zdviham v postate pri stojacom traktore a volnobeznych otackach - nestaci len trochu vykrutit motor ? (Aj ked logika sa ma pyta, preco by to cerpadlo nemalo trojbod zdvihnut na volnobehu, byt pomalsie).
Predpokladam, ze ta avia zdvihala korbu, tak preco by nezdvihla blbe ramena ..

(traktor som kupil, takze - zistujem co funguje nie celkom podla predstav).

Dakujem.

Cerpadlo
rozvadzac
rozvadzac stitky (ta podstatna hodnota hovori o 18 MN/m2)
valec

Odpovědět

Zpět na „Hydraulika“